Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bad Dream

Dlaczego każdy myśli że amstaff i pit bull to mordercy?

Polecane posty

Gość do osoby wyzej
to nie jest wina psa, tylko wlasciciela :o skoro go tak wychowal, ze pies gdyzie innych a do tego zachowuje sie nieodpowiedzialnie wyprowadzajac go bez smyczy to tylko to jest wina tej calej sytuacji :o jak sie nie znasz to sie nie udzielaj :o

Gość buahhahahaahhaha
TY I NTELIGENCIE WYZEJ ty sie lepiej nie udzielaj bo tepota bije !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! u mnie w miescie tez amstaff rzucil sie na biednego psiaka, a baba mowi ze nie wie co sie z nim stalo zawsze byl lagodny!!!!!!!!!!!!!!!! durne psy!!!!!!!!!!!!!!!!!!:O

Gość dzej zi
Nie musze sie znac, aby wiedziec, ze te psy sa niebezpieczne. 90% amstaffow ma za wlascicieli nieodpowiedzialnych ludzi, chcacych sie dowartosciowac groznie wygladajacym psem. Nie znam jeszcze prawdziwego milosnika zwierzat, ktory kupilby sobie amstaffa. Jesli pies, aby nie byl smiertelnie niebezpieczny, musi byc wzorowo wyszkolony, to znaczy, ze JEST niebezpieczny.

Gość te psiska popier
maja cos z głową te kundle, to pewnie dziedziczne, skurvysyny jebane

Gość do osoby wyzej
tepota to bije z ciebie kochanie. jesli ktos nie umie wychowywac psa, to niech sie za to nie zabiera, bo pozniej takie matoly jak ty pisza takie rzeczy..

Gość do osoby wyzej
dzej zi --> pies odpowiednio wychowany nie jest niebezpieczny ! zgadzam sie z tym, ze 90% amstaffow jest w rekach nieodpowiedzialnych ludzi..i dlatego ludzie wlasnie tak glupio mysla, ze ta rasa jest niebezpieczna...przez tych gamoniów, nieodpowiedzialnych i szkolacych swoje psy na agresorow

Alijah To rozszeżona lista. I amstafów dalej brak 1. amerykański staffordshire terrier 2. amerykański pit bull terrier 3. perro de presa mallorquin 4. buldog amerykański 5. bulterrier 6. bullmastiff 7. cane corso 8. dog argentyński 9. dog de Bordeaux 10. fila brasileiro 11. mastif 12. mastif angielski 13. mastif hiszpański 14. mastino napoletano 15. mastif pirenejski 16. mastif tybetanski 17. perro de presa canario 18. tosa inu 19. beauceron 20. bouvier des Flandres 21. czarny terier 22. doberman 23. dog niemiecki 24. owczarek niemiecki 25. rottweiler 26. sznaucer olbrzym 27. akbasz dog 28. anatolian karabash 29. moskiewski stróżujący 30. owczarek kaukaski 31. owczarek południoworosyjski 32. owczarek środkowoazjatycki 33. hovawart a to na 1 miejscu ? :D nie wiem po kiego te listy.Jak tak dalej będą się rozszerzać to wszystkie rasy wymienią łącznie z yorkami i ratlerkami:P

Gość fajna żonka
America Staffordshire terrier to Amstaf ludzie!!!!!!! :o

Gość fajna żonka
* American (oczywiście)

Gość fajna żonka
Też mam i go kocham, dbam o niego ....Uwielbia drapanie i czesanie szczotką ;-) Na psy nie reaguje agresywnie...chyba,że no właśnie chyba,że pies na niego się rzuca i go atakuje. Psa trzymam na smyczy, wychodzę na spacer na teren niezabudowany i do lasu by się wybiegał. Niestety o zgrozo codziennie a szczególnie na weekendy dużo ludzi z pieskami luzem puszczonymi (z reguły psy średniej wielkości i duże) i bez kagańców. I tylko podbiegają,wołają i psy swoje łapią :o Kiedyś w końcu wyjdę z siebie , albo zaczne swojego tak puszczać bez smyczy to wtedy oni oczy otworzą.

fajna żonka - ano ja mialem bliskie spotkanie z dobermanem puszczonym luzem bez kaganca a ludzie sobie gdzies za gorke poszli... jak warknal i kly pokazal na mojego pieska to strach mnie oblecial... ot, witamy w Polsce :D :P

Miałam zajęcia z chirurgii, dr pokazywał zdjęcia dzieci z podrapanymi twarzami, nadgryzionymi uszami, ranami ciała, powiedział, że Amstafy statystycznie najczęściej atakują i są sprawcami różnych pokaleczeń

Gość fajna żonka
Bez względu na rasę pies powinien być na smyczy. Jeśli na spacerze (bez mojego psa) leci na/do mnie średni bądź duży pies to sama się boję czy to spaniel,labrador,haski czy owczarek.... Niestety takie psy biegają w mojej okolicy często z właścicielem i bez smyczy. Jeden pan wychodzi na spacerek z dwoma potężnymi owczarkami niem bez smyczy tylko je woła!!!! A to dwa mocno zbudowane byki :-( Nie raz już się strachu najadłam. Kiedyś do pewnej pani na spacerku krzyczałam,żeby wzieła pieski na smycz (owczarek niem i kundel) a ona mi odkrzykuje-ALE JA NIE MAM SMYCZY !!!!!! krew człowieka zalewa :-( A są i tacy bezczelni,że psa puszczą i nie reagują. innym razem pani z dwoma pieskami i koleżanką tak się zagadała a pieski biegają. Ja z moim amstafem a ten jeden prosto na niego. Był na smyczy ale nie miał wtedy kagańca. Ja swojego postawiłam na dwie łapy i za szyję trzymałam i do tej kobiety zaczęłam krzyczeć żeby psa zabrała a ten rzucił się mojemu do łap i do brzucha!!!!! A kobiecina nawet go złapać nie mogła. Smyczy brak :-(

Gość fajna żonka
Sama staram się swojego amstafa trzymać na smyczy,żeby nikt nie poczuł się zagrożony lub bał się go ;-) Po prostu potrafię sobie wyobrazić co czują ludzie widząc takiego psa. Ale gdyby WSZYSCY mieli psy na smyczy to nie dochodziłoby do pogryzień tak ludzi jak i psów między sobą. nawet jeśli psy nie miałyby kagańców,można by na spacerze normalnie się mijać!!!!

Gość coś dla amatorów statystyk
Okej, jamniki gryzą najczęściej. Może inne statystyki? Jakie rasy odpowiadają za pogryzienia ludzi ze skutkiem śmiertelnym...? According to the Clifton study, pit bulls, Rottweilers, Presa Canarios and their mixes are responsible for 74% of attacks that were included in the study, 68% of the attacks upon children, 82% of the attacks upon adults, 65% of the deaths, and 68% of the maimings. In more than two-thirds of the cases included in the study, the life-threatening or fatal attack was apparently the first known dangerous behavior by the animal in question. Clifton states: If almost any other dog has a bad moment, someone may get bitten, but will not be maimed for life or killed, and the actuarial risk is accordingly reasonable. If a pit bull terrier or a Rottweiler has a bad moment, often someone is maimed or killed--and that has now created off-the-chart actuarial risk, for which the dogs as well as their victims are paying the price. (przeklejone z http://www.dogbitelaw.com/PAGES/statistics.html)

Myrevin - weź daj spokój to mógł być każdy pies który ma nieodpowiedzialnego właściciela fajna żonka- no masz racje każdy powinien być na smyczy bez względu na wielkość itd :P

Gość a chcesz z bani
Maria nie wierze ze sobie przywlaszczylas mojego psa wystarczy ze dwa dni z toba mieszkal i juz jest twoj???? wstawiaj zdjecia swojego szczura!! a oto elvi light :P i jak nie uwielbiac takiego pieseczka? http://www.voila.pl/416/0qicu

AST jestem posiadaczka pięknego 4-letniego amstaffa i myślalam że znalazłam topik na którym będzie mozna pogadać o tej rasie.ale po przeczytaniu wpisów dochodze do wniosku że piszą tu głównie ludzie nie znający wogóle tej rasy! pozycja 1 na waszej liscie to wlasnie AMSTAFF! tak brzmi poprawna,pełna nazwa tej rasy !!!! pozdrawiam wszystkich milosników stafów a przeciwników zapewniam że to miłe,sympatyczne i bardzo inteligentne psy - tylko musza trafić do odpowiedzialnego własciciela :)

Gość itak
prosze was, takich bzdur to ja nie slyszalam;D mam ast i uwierzcie, jeszcze nigdy nie spotkalyscie takiego spokojnego psa, jest przyjacielem wszystkich, od malego byl wychowywany z dziecmi i starszymi osobami, jest przyzwyczajony do ciagania za uszy ogon i zagladania w morde, do innych psow nie wykazuje zainteresowania, jest przede wszystkim konsekwentnie wychowany wie co wolno a czego nie a przede wszystkim kto jest PANEM w domu. wszystkie inne ast-y, ktore wykazywaly agresje wobec innych to oczywiscie podopieczni kompletnych idiotow, ktorzy chowaja psy na postrach okolicy, takim ludziom radze wybrac sie do psychiatry. a tym wszystkim, ktorzy mysla, ze amstaff to pies morderca zapraszam do mnie-przywitac sie z moim 'MORDERCA" i przekonac sie jak to wyglada na prawde. jeszcze jedno- jak moj pies byl jeszcze szczeniakiem spotkal sie z podobno najlagodniejszym psem l-abradorem, ktory byl niewiele starszy i rzucil sie na niego rwac mu ucho przez co moj piesek musial miec je szyte . Czy dalej ktos uwaza, ze amstaff to morderca?!