Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniechecona nim

czy wasi faceci tez tak potrafia powiedziec

Polecane posty

a facet na 100% przyjdzie wieczorem i przeprosi ....hhaha bede szczery, do wieczora to nie mialby po co przychodzic, gdybym byl kobieta ale jak mowilem, kazdemu wedle uznania :-) zupelnie inna sprawa, to jak mozna doprowadzic do takiej sytuacji, bo niestety ludzie nie zmieniaja sie az tak nagle :-)

no tak, to jest dopiero rada super Niani... a facet na 100% przyjdzie wieczorem i przeprosi ....hhaha sorki teraz ja nie mogłam się powstrzymać... domyśli się,że trzeba przyjść i się przyznać do winy....dobre to akurat nie jest rada super niani - ode mnie by takie cos usłyszał bo nie pozwoliłabym sobie by robic wszystko wokół osoby mającej obie ręce a czy przeprosi? wg mnie nie - bo skoro idzie do mamusi to widać nie widzi w czym rzecz... a gdyby mamusia uslyszala ze synek "głodny" chodzi to na pewno nie kazalaby mu kupic kwiatków i z pokorną minką wrocic do żony, co najwyzej - wrocic - by sie spakowac i przeprowadzic do mamusi

"...skoro tak uwazasz, nic na to nie poradze ....." a jakiej ja się mogłam spodziewać od Ciebie odpowiedzi....tylko takiej :-) to w stylu: a co ja poradzę, że jestem zmęczony i .....itd.....itd...... albo ....wybacz kochanie, ale ja nie mam na to wpływu poszedłeś na łatwiznę szczery.....stać Cię na bardziej wysublimowaną ripostę ;-)

Gość zniechecona nim
mysiapysia2682 - poklony:D szczery - a kto niby doprowadza do jakiej sytuacji? na pewno nie my:)

Autorko - jesli naprawde Twoj chlopak byl zmeczony, to trzeba bylo go zostawic w spokoju. A co by sie stalo, gdybys poszla sama do tych znajomych i spedzila milo czas?

poszedłeś na łatwiznę szczery.....stać Cię na bardziej wysublimowaną ripostę masz racje, stac, ale nie zawsze widze w tym sens, w tym przypadku nie widzialem :-) pozdr.

Gość zniechecona nim
oszczedna - to tez rozumiem,wymagam jednego - by sie wywiazywal z tego co obiecuje,tzn ze pojdziemy razem. czy nie jest glupio zostawiac druga osobe bo chce sie wyspac ? skoro tak to po co sie umawial wspolnie? jedyne czego mi brak to jego konsekwecji w dzialaniu

zniechęcona nim.... pośredno też niestety i my.... ale tylko pośrednio mamy na to, na co się zgodzimy ....chyba, że zaślepione zostaniemy fałszywym obrazem konkretnego faceta ....jaki w pośpiechu stworzył nasz mózg a jeszcze jak do tego dodamy ....inne dodatkowe atrakcje, jak hormony, to już porażka totalna :-(

Gość zniechecona nim
kurcze, tylko ze ja sie nie godze, nigdy. nie jestem potulna dziewuszka. jesli ja cos robie to wymagam od niego tez jakiegos wypelniania obowiazkow,obietnic. i ciagle,przez ostatnie lata sa o to klotnie,stad moej poszukiwanie alternatywnych rozwiazan

no to teraz pojechaleś po bandzie szczery, ale masz wybaczone dla dobra wyższego celu, ciesz się widmo egzekucji odroczone ... ;-)

Gość faceci tak mają
czarny nick na potrzeby, "wychowajmy pokolenie synów pomagających okobietom, ba!, wywiązujących się z obowiązków domowych na równi z kobietami!" to może ktoś mi powie jak w cieniu takiego ojca lenia wychować syna, który nie powieli jego wzorców zachowań ? bo moim zdaniem to raczej mało prawdopodobne mój mąż jest taki jaki jest nie tylko przez moją postawę ale przede wszystkim przez postawę własnej matki i ojca, ale wy wolicie dalej mi wmawiać że to moja wina bo nie potrafię go urobić i jak typowa kobieta uważam że ma się "domyślać" wręcz przeciwnie, nie stosuję technik manipulacji, nie robię sławetnych "fochów" tylko zawsze werbalizuję czego oczekuję, robiłam to w każdej sytuacji także w narzeczeństwie nie kupowałam kota w worku ani nie liczyłam że wszystko w cudowny sposób naprostuję po ślubie po prostu jak większość kobiet NIE DOCENIAŁAM tego w jaki sposób teściowe wywierają wpływ na synowe i własnych synów nawet w sytuacji gdy małżeństwo nie mieszka już z rodzicami....

Przykro mi, ze Twoj facet nie wywiazuje sie z obietnic, ale to jego problem i jego sumienia (?).

faceci tak mają "wychowajmy pokolenie synów pomagających okobietom, ba!, wywiązujących się z obowiązków domowych na równi z kobietami!" to może ktoś mi powie jak w cieniu takiego ojca lenia wychować syna, który nie powieli jego wzorców zachowań ? bo moim zdaniem to raczej mało prawdopodobne niestety muszę tobie przyznac tu rację i zgodzic się z tym co napisałaś kiedys uslyszalam takie zdanie: najlepsze co ojciec moze zrobic dla swego dizecka to byc dobrym mężem dla jego matki i to jest sens wychowania dziecko obserwuje oboje rodziców - i wymagać muszą oboje

faceci tak maja - trudno, stalo sie, wiem, ze nie potrzebujesz "ludowych madrosci" w stylu "widzialy galy, co braly", ale nie zaslaniaj sie postawa meza w kwestii wychowywania syna. Lenistwo i wyreczanie sie kobietami nie jest cecha dziedziczna :), wiec wszystko przed Toba i byc moze bedziesz jedna z pionierek, ksztaltujacych nowa generacje superpomocnych mezczyzn :D

Gość faceci tak mają
owszem będę pionierką i dokładnie zaplanuję ....córkę.... wtedy uniknę tego problemu....co najwyżej będę ciętązołzą teściową dla przyszłego zieńcia....

A ja nie do konca sie z tym zgodze. Faceci tak maja pisala, ze jej maz czasem cos tam robi, wiec wystarczy po prostu sukcesywnie poszerzac ten zakres obowiazkow. Co do syna - nie wiem, czy juz sie urodzil/w jakim jest wieku, ale jak od najmlodszych lat bedzie wdrazany w obowiazki, to do glowy mu nie przyjdzie, ze moze byc inaczej, a jak do tego dojdzie jeszcze nasladowanie smigajacego z mopem taty-pierwszego idola, to efekty moga byc mile zaskakujace :).

Faceci tak maja - ale dlaczego Ty wychodzisz od razu z pozycji "i tak sie nie uda"? Zakladasz, ze syn bedzie postepowal jak ojciec, wiec wolisz miec corke :O. A nie przyszlo Ci przyapdkiem do glowy, ze to Ty bedziesz matka swojego syna i to Ty bedziesz go wychowywac wg wlasnych zasad (a nie Twoja nadopiekuncza tesciowa)?

ale wy wolicie dalej mi wmawiać że to moja wina bo nie potrafię go urobić i jak typowa kobieta uważam że ma się \"domyślać\" moj ostatni post w temacie, bo to chcialem powiedziec to juz powiedzialem otoz nalezy rozrozniac \"wmawianie winy\" od sugerowania, jak sobie z problemem poradzic, lub jakich zachowan unikac gdybys zapytala przed slubem, majac w perspektywie zycie z leniem mamisynkiem, powiedzialbym co innego, gdy zapytasz po ilus latach \"walki\" napisze co innego wina w zwiazku z reguly lezy po srodku, ale niestety naiwnoscia byloby liczyc na to, ze facet w opisywanej sytuacji: A - domysli sie B- sam z siebie sie zmieni pozdrawiam

jesli dojdzie do tego widok smigającego z mopem taty to sukces murowany - i oby taki tata był właśnie :)

oby taki tata był - tzn by pomagał a nie był trzymany pod pantoflem :) facet na pewno sam z siebie nie wpadnie na to by sie zmienic... to to na pewno... sam tez sie nie domyśli...

Gość faceci tak mają
i jeszcze słówko do "szczerego" a propos kupowania kota w worku... po obecnych doświadczeniach młodej mężatki dochodzę do wniosku iż randki obowiązkowo powinny odbywać się w obecności przyszłej teściowej....wtedy z pewnością żadna z nas nie popełniłaby błędu gdybym była przynajmniej na dwóch randkach z przyszłą teściową z pewnością nie miałabym ochoty na kolejne

faceci tak mają dokładnie tak - słyszałam tez kiedys - chcesz zobaczyc jak bedziesz traktowana przez ukochanego po ślubie? zobacz przed ślubem jak traktuje swoją matkę... jasne ze wyjątki od tego są ale reguła to reguła

Taka mala dygresja - nie wiem, dlaczego kobiety maja tendencje za rozgrzeszanie plci brzydkiej za rozne ohydne przywary i podlosci. O wiele latwiej przychodzi paniom skladanie winy za roznego kalibru zlo pochodzace od mezczyzn, na barki innych kobiet. Maz stoi murem za tesciowa (a nie za zona) - wina tesciowej (a nie dupowatego meza). Maz zdradzil - wina kochanki (a nie nie panujacego nad popedami meza). Tak mi jakos przyszlo do glowy...

Gość faceci tak mają
rany, szczery, nadal nie kumasz.... ten leń-maminsynek przed ślubem śmigał z mopem i zachowywał się jak wzorowy synek, który pomaga wszystkim wokół, a jego matka była uosobieniem słodyczy, prawie moją przyjaciółką nigdy nie spotkałeś się z tym że ludzie przyjmują pewne pozy by tworzyć określony wizerunek w oczach innych ?

oszczędna u słusznie tobie przyszło do głowy... z facetem bierze się ślub i to on powinien - MIEC JAJA a nie słuchać się mamusi/sióstr

Gość ale problem
widocznie sie nie dobraliscie. nie kazdy ma ochote spedzac aktywnie weekend i wstawac wczesniej zeby "pobyc" z partnerem, a co to partner ma 5 lat ze nie umie sam sie sobą zająć ?? ja ciezko pracuje i studiuje w tygodniu czekając z utesknieniem na weekend zeby sie w koncu wyspac, polezec w łózku i troche poleniuchowac szwedajac sie pol dnia w pidzamie. nie przesadzaj autorko

nigdy nie spotkałeś się z tym że ludzie przyjmują pewne pozy by tworzyć określony wizerunek w oczach innych ? oj skąd ja to znam...!!! potrafią grać i to bardzo długoooo

Gość zniechecona nim
faceci tak maja- oczywiscie,ze tak bywa, widzialam takie przypadki wlasnie, ptoem po slubie juz bylo inaczej, jakby maz wraz z mamusia uznali,ze skoro juz wszyscy sa jedna rodzina to mozna wrocic do ''normalnosci'' w ich rozumieniu

Gość zniechecona nim
tak, przesadzam bo oczekuje tego by moj luby dotrzymywal slowa heee? i przesadzac bede, chyba kwiaty w doniczkach:P