Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nukula74

dwa poronienia- badania- wynik- i ciąża

Polecane posty

Witam. Chciałabym się dowiedzieć od dziewczyn które poroniły dwa razy i robiły jakieś badania w tym kierunku- co było powodem. Jeśli możecie napiszcie jakie badania przeszłyście i co lekarz stwierdził po nich, jakie wam przepisał tabletki do stosowania, że w końcu udało się wam donosić ciążę do końca i urodzić. Napewno bedziecie przykładem i dużą wiarą dla dziewczyn które dochodzą do siebie po poronieniach, nie ukrywam że ja również.

nukulua 74 ja ci duzo moze nie pomoge ale moje dwie kolezanki poronily i tez moja bratowa ...kiedy mieli lyzeczkowanie to wyniki badania nic nie wykryly bo jak mieli zabieg to plodu juz nie bylo tylko kiedy dostali jakies te leki na wywolanie w szpitalu ...ale lekarze mowili ze to jest tak ze jak jest pierwsza ciąza i macica sie kiepsko rozciaga idt sama nie wiem jak lekarze to sami nie wiedza co i jak;/;/

dzieki karmelek amada za wypowiedz, ale mam nadzieje że znajdą sie dziewczyny z innych topików które to przeszły i są w ciąży lub już urodziły.

Gość dziedziczka
cześć. ja niestety "poroniłam" już drugi raz. nie wiem czy słowo poroniłam jest poprawne bo mój lekarz poprawił mnie i powiedział że to było obumarcie zarodka. jedno i drugie w drugim m-c. badani które robili mi po pierwszym wyłyżeczkowaniu nic nie pokazało (brak przyczyny) a teraz czekam na wynik kolejnego. w tej chwili mam w planach pójście na zwolnienie na 3 m-c i dokładne przebadanie się z mężem( po raz kolejny:( ) a przede wszystkim o zadbanie o kondycje fiz. bo przed zajsciem w ciąże byłam przeziębiona 3 razy. może to była przyczyna, a może jakiś "grzybek" który oboje mielismy i nie zdazylismy wyleczyc...zastanawiam sie nawet czy to nie przez saune i jacuzzi (bo kurde jak sierota poszlam bedac w pierwszym m-c, niby nie wiedzialam ze jestem w ciazy ale i tak mam wyrzuty sumienia)

zrobiłabym następujące badania: - przeciwciała IgM i IgG następujących chorób: cytomegalia, toksoplazmoza, różyczka - morfologia krwi - badanie ogólne i biochemiczne moczu z tymi badaniami poszłabym do ginekologa. jeżeli poziomy przeciwciał będą nieprawidłowe - konieczna wizyta i przeleczenie u lekarza od chorób zakaźnych. gdy wyniki będą dobre - można zachodzić w ciążę (o ile minęły co najmniej 3 miesiące od ostatniego poronienia). to tak w ogromnym skrócie

Gość barbi285
ja jestem teraz 3 raz w ciąży.piersze dwie poroniłam 16tydz.8 tydz.przyczyna nieznana.zrobiłam chyba wszystkie możliwe badania.Jestem z łodzi,jeśli ktoś chce to napiszę gdzie i za ile można zrobić szybko badania ,bez długiego czekania w kolejkach.również kariotyp.Strasznie się boję,ale ten strach pozostanie już chyba na zawsze