Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegrowa

Przestrzegam przed użytkownikiem allegro dinek68

Polecane posty

No sorry ale osoba która założyła temat miała umieścić tu fotki-i co? i NIC. Jak pamiętam na aukcji było wiele ciuszków a nie tylko sweter....

Gość dinek68
No właśnie ta osoba aby potwierdzić słowa robi w ubrankach dziury!!!!

Gość dajcie ciuchy do rzecznika
tylko czego to dowodzi, ze nie umiescila zdjec? nikt by sie w takie prowokacje nie bawil chyba ze ta pani jest kochanka jej meza nikt nie wycinalby dziur nozyczkami

Gość smutna żono mam tak samo
dinek ale ty piszesz najpierw ze nie bylo zadnych plam a prawda takia ze sa i to na zdjeciach zrobionych przez ciebie ale ty uparcie twierdzisz ze ich nie bylo o to sie czepiam i alegrową nie jestem ale prawo do opini mam w koncu to forum wiec kazdy moze pisac ps wysle ci regulamin jak czytac nie umiesz to popros kogos obok.

Gość dajcie ciuchy do rzecznika
to mozna stwierdzic w jaki sposob powstaly dziury jesli sprawa trafi do sadu tak wlasnie beda robic

Gość dinek68
Macie rację!! rzecznik określi stan ubranek i skąd pochodzą dziury. Właśnie siedziałam na forum gazety prawnej i czekam na poradę eksperta. Ale co ciekawego się dowiedziałam. Osoba prywatna sprzedająca na allegro i ma dodatek na aukcji NIE MA OBOWIĄZKU PRZYJMOWAC ZWROTÓW ciekawe co? podobno był program na TV24

Gość nikolina
te wypowiedzi i tak do niczego nie prowadzą, a są chyba dla mamusiek, które nie mają co robić z czasem!!!!!!!!! dobrze, że chociaż dinek ma poczucie humoru!!!!

Gość dinek68
nicolina czy ty to też ja?

Gość nikolina
nie przypominam sobie!!!!!!!!!!

Gość nikolina
no ma ktoś jeszcze coś do powiedzenia!!!!!!!!!! bo zrobiło się nudno!!!!!

dinek to z twojego posta do mnie "Ubranka nie były brudne i poplamione " a teraz zobacz sobie jeszcze raz fotki swoich ciuchow na tych kilku aukcjach i zobaczysz na kazdej plamy . wiec jak ci wierzyc co ?

dinek68 ----Osoba prywatna nie ma obowiązku przyjmować zwrotów. Ale takie informacje typowo prawne masz w regulaminie allegro .Również można zapytać się na forum społeczność allegro.

Gość nikolina
potraficie słać oszczerstwa pod adresami innych ludzi, ale tylko na forach, bo jesteście niewidzialni!!!!!!!!!!!

jeszcze cos powinnas zrobic jak najdokladniejszy opis rzeczy, sprzedając ciuchy powinnas zaznaczyc ze kolor moze sie roznic np przez aparat albo przez ustawienia monitora. W moim laptopie nie widac tych plam dopiero w drugim kompie je widac. Wiec na przyszlosc jak chcesz uniknac takich sytuacji to dopisz sobie informacje o kolorach.

jak nie ma innej negatywnej opinii:O ślepi jesteście? a ta: lysol1978 (10) (Kupujący) Negatywny czw 15 sty 2009 11:12:04 CET 521585715 Pokaż PRZESTRZEGAM przed tym sprzedającym!!!NIE KUPUJCIE ciuszkow dzieciecych z jego aukcji!!!Ciuszki sa sprane,porozciagane,zniszczone i nie nadaja sie do noszenia!!!Pani odpisując na maile była niemila i nie sposob sie dogadac!!!! PELEN NEGATYW!!!! [Odpowiedź z:czw 15 sty 2009 12:47:56 CET] na allegro pełno jest oszustów psujących ludziom opinie. U mnie czarna lista!!!

nie kupujesz?? a moze sprzedajesz?? jesli w ogole nie siedzisz na allegro to po co sie wpowiadasz?? skoro nie wiesz jak moze byc ... tak jak np teraz !

to bylo do pani .. ktora pisala na tamtej stronie .. zapomnialam nick wybacz hihihi

Gość tochybakpiny
zenująca sytuacja nie wyobrazam sobie zeby ktoś tak mnie oczerniał jak allegrowa dinka na FORUM KTORE CZYTA BARDZO WIELE OSOB niestety nawet jesli racja jest bardziej po jej stronie to przekroczyla pewną granice TAKIE SĄ FAKTY a nikt nie wie co tak naprawde nią kieruje, moze faktycznie jakies osobiste animozje nie sciemniajmy sie przeciez widac ze ubranka nie sa nowe, polarek jest bardzo nieatrakcyjny wizualnie a mimo tego allegrowa nabyła te ciuszki bardzo nie lubie takich zagrywek, obiektywnie nic nie zostalo udowodnione a dane osobiste, dane konta, osoba jest szykanowana

Gość jak tos lamie prawo
i nie przestrzega regulaminu , nie zgodzila sie na zwrot to allegrowa walczy ta sama bronia oko za oko , co tu sciemniac

Gość allegrowa kręcisz
pestka-4 nie kupujesz?? a moze sprzedajesz?? jesli w ogole nie siedzisz na allegro to po co sie wpowiadasz?? skoro nie wiesz jak moze byc ... tak jak np teraz !pestka-4 to bylo do pani .. ktora pisala na tamtej stronie .. zapomnialam nick wybacz hihihi PEWNIE ZNOWU DO MNIE !!! Napisałam ,ze nie kupuję używanych rzeczy :-p (tylko nowe). A chyba Ty nie zabronisz mi wypowiadać się .kafeteria to nie Twój prywatny folwark :-p Na przyszłość czytaj ze zrozumieniem :-D

Gość moniskaka8
Ja tam wierze alegrowej, a ta odp dinka: "Osoba o małej inteligencji a dużej arogancji.Pisząca bez składni i z błędami ortograficznymi. Reklamacja po powrocie z ferii. Takie rzeczy zgłasza się po otrzymaniu przesyłki!!A może instrukcja obsługi pralki też jest zbyt trudna?Żenada" to dopiero żenada, co ma ortografia do tego i inteligencja, Ty ja obraziłaś publicznie, tak samo tą druga osobę, która dała Ci negatywny komentarz. Próbowałaś ich zgnoić i zachowałaś się chamsko. Jak gówniara jakaś. A poza tym alegowa przestrzega tylko przed nieuczciwym sprzedawcą, a że podała imię i pierwszą litere nazwiska a Wy piszecie że dla chcącego nic trudnego (żeby znaleźć tą osobę) to chcę Wam powiedzieć, że w gazetach np. zawsze podają dane w ten sposób.

Gość dinek jesli to trafi do rzeczn
ika masz klopoty poczytaj co to rękojmia. Rękojmia – odpowiedzialność sprzedającego względem kupującego za wady fizyczne oraz prawne sprzedawanej rzeczy. W polskim prawie cywilnym jest regulowana w art. 556-576 Kodeksu cywilnego) przy umowie sprzedaży, ma również odpowiednie zastosowanie do innych stosunków prawnych. W przypadku sprzedaży rzeczy ruchomej z udziałem konsumentów stosuje się niezgodność towaru z umową (Ustawa z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu Cywilnego (DzU 2002 Nr141, poz.1176)). Wady fizyczne mogą polegać na: zmniejszeniu wartości, użyteczności rzeczy (np. przemakalność nieprzemakalnej kurtki), niekompletności (np. brak oprogramowania do komputera, brak dokumentacji i instrukcji), braku określonych właściwości (np. zawyżono parametry, użyto innych materiałów). Wada fizyczna możę stanowić podstawę odpowiedzialności sprzedawcy, gdy istniała przed wydaniem rzeczy albo powstała po wydaniu rzeczy, ale z przyczyny tkwiącej już uprzednio w rzeczy. Wady prawne mogą polegać tylko na tym, że: sprzedawana rzecz nie należy do sprzedającego, lecz jest własnością osoby trzeciej, sprzedawana rzecz jest obciążona prawem na rzecz osoby trzeciej (np. hipoteką albo zastawem). Uprawnienia kupującego z tytułu rękojmi: może żądać obniżenia ceny (art. 560 Kodeksu cywilnego), może żądać usunięcia wady (art. 561 Kodeksu cywilnego), może żądać wymiany rzeczy na wolną od wad (art. 561 Kodeksu cywilnego), może odstąpić od umowy, ale tylko w przypadku, gdy wada jest istotna, tzn. nie pozwala na użytkowanie przedmiotu zgodnie z jego przeznaczeniem (art. 561 Kodeksu cywilnego). Sposób reklamacji wybiera kupujący. Rękojmia jest skuteczna przez okres 1 roku (w przypadku budynku przez 3 lata) (art. 568 Kodeksu cywilnego) od dnia wydania towaru, z zastrzeżeniem, iż wada zostanie zgłoszona sprzedawcy nie dalej jak 1 miesiąc od chwili wykrycia tej wady. Okres ten może zostać wydłużony, gdy sprzedawca wadę podstępnie zataił. Rękojmią nie są objęte rzeczy nabyte w postępowaniu egzekucyjnym lub upadłościowym.

Gość dinek68
smutna żono mam tak samo do Ciebie dzieki za rady. Fakt, ze nie pomyślałam aby tak napisać. ale to tak jakbym z góry zakładała,że ktos będzie miał pretensje możecie wierzyć lub nie ale ja naprawdę nie miałam zamiaru nikogo oszukiwać. To, że nie przyjełam zwrotu po 2 tyg to tylko dlatego bo sama nie chciałam być oszukana. Skąd miałabym wiedziec co jest w paczce za którą juz oddłam kasę?Glupich ponoć nie sieją. nie chciałam do nich należeć. Po tym co ta osoba wyprawia to myślę,że ostrożność byla wskazana pozdrawiam

Gość allegrowa kręcisz
moniskaka8 zapomniałaś ,że podała również nick z allegro !

dla mnie wystarczy ze jestes pomarancza na tym folwarku heheh .. czyli nikim :P

Gość dinek68
tak oczywiście!!!!!!!!!! TYLKO TO NIE DOTYCZY RZECZY UŻYWANYCH SPRZEDAWANYCH NA ALLEGRO PRZEZ OSOBY PRYWATNE. takie obowiązki mają firmy. pozdrawiam

Gość allegrowa kręcisz
pestka-4 Żałosna jesteś :-D :-D :-D

Gość jak to nie wiedzialas co
jest w paczce?? i sprzedajesz? o sie wykrecasz teraz

Gość dinek jesli to trafi do rzeczn
Definicja Rękojmia jest szczególnym rodzajem odpowiedzialności majątkowej z mocy prawa za dostarczenie towarów lub usług z wadami i dotyczy zarówno rzeczy nowych, jak i używanych. Odpowiedzialność ta ma charakter obiektywny, absolutny i niezależny od winy czy też wiedzy sprzedawcy (W. Jaślan 1994, s.24).