Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegrowa

Przestrzegam przed użytkownikiem allegro dinek68

Polecane posty

slowo zalosna to jedno ze slow na ktore brak argumentow hehhe .. wysypalas sie .. oj .. proste to takie .zegnam .. z prostakami nie gadam

Gość dinek jesli to trafi do rzeczn
tu jest link http://mfiles.pl/pl/index.php/R%C4%99kojmia dotyczy to kazdej umowy kupna sprzedazy a bedąc sprzedajacym na allegro podpisujesz automatycznie z kupujacym ową umowe. Rekojmia tej pani sie nalezy i poinnas sie z tym przespac a potem powinna ona odeslac ci paczke a ty jej pieniądze inaczej moze sie zle to skonczyc a 160 zl to nie malo.

Gość moniskaka8
Nick? a co to nick? Czy ta strona zawiera jakieś dane personalne? Niee, więc nie podała żadnych danych, wyraziła swoją opinię o nieuczciwym sprzedawcy, podała jego nick tylko i już. A jak laski piszą na forach np. o kiepskich lekarzach jakoś nikt za nimi nie goni z pozwem do sadu:D

Gość dinek68
moniskaka8 kochanie w ten sposób podaje się dane osób z zarzutami .

dinek68 ----A te tygodnie są od odebrania paczki przez kupującą czy też tygodnie od wysyłki? Bo to ważne jest. Jeśli od odbioru paczki to się nie dziwie że nie chciałaś zwrotu .

princpolo - sorry, zatrzymałam się na 2 stronie:D

Gość allegrowa kręcisz
Użytkownik: pestka-4 (ilość postów: 10611) Nie liczy się kolor czy ilość a JAKOŚĆ :-p

te lalki jak martwe wyglądają :O:O:O...bałaby się ich :P:O

Gość niedobrze.
racje miala osoba ktora pisala, zeby nie kupowac na dzieci PO KIMS :o feeeeeeeeee w zuciu bym nie ubrala dziecka w ubrania po kims z niewiadomos skad, niewoadomo czy nie mial jakichs chorob, schorzen skornych ... OBRZYDLIWE

Gość dinek68
dinek jesli to trafi do rzeczn NIE MASZ RACJI Allegro mi odpisało ,,Nie ma Pan obowiązkuy zwrotu jeżeli istnieje obawa iż rzeczy były uzywane przez kupujacego.Prosze jednak spróbować załatwić sprawę polubownie i skontaktować się z kupującym. Informyjemy, że kupujący ma prawo do skierowania sporu na drogę cywilno-prawną. więc czekam na pozew od kupującego. A tak na marginesie ja sprzedałam bez dziur a teraz mam je przyjąć. Ciekwa sugestia

princpolo aukcja zostala zakonczona 16 stycznia wiec zapewne toar wyslano 17 badz 18 dopiero paczka szla kilka dni moze ze 3 czyli kolo 21 stycznia trafila dopiero do kupującej . od dnia otrzymania paczki kupujaca ma 30 dni na zwrot towaru i dotyczy to kazdej umowy kupna sprzedazy. Bez wzgledu na to czy sa to poratale internetowe czy osiedlowy bazar. zostając sprzedającym automatycznie podpisujemy umowe z kupującym wlasnie dzieki ktorej ma rękojmie. Chyba ze wyraznie zostanie na aukcji zaznaczone ze zwrotow nie przyjmuje i ze towar zostal opisany jak najlepiej a foty sa realistyczne.wSZYSTKO TO RZECZNIK SPRAWDZI JESLI KUPUJĄCA UDA SIE DO TAKIEGO PO PORADE.

Gość allegrowa napisała że
16-ty to był piątek, 19-go zrobiłą przelew i zanim ciuszki doszły był chyba 27 o ile dobrze pamiętam

Gość o jest
"allegrowa 16.01.2009 wygrałam aukcję (piątek wieczorem czyli w weekend pieniążków nie prześlę) 19.01.2009r przelałam pieniążki 21.01 otrzymałam email, że paczka została wysłana 27.01 paczuszka dotarła na adres PL (wspominałam, że mieszkam za granicą) i tego samego dnia zadzwoniła do mnie mama i poinformowała mnie w jakim stanie są ciuszki. Poprosiłam mamę, aby w moim imieniu zadzwoniła do dinek68 i zapytała o możliwość zwrócenia paczuszki, ale niestety dniek68 nie zgodziła się na takie rozwiązanie. Pisałam jeszcze kilka email do dinek 68... napisałam, że ciuszki są rozciągnięte... w odpowiedzi uzyskałam "Jeśli Pani nie wie jaki rozmiar nosi Pani dziecko to ja nie będę ponosić z tego powodów kosztów" - wybaczcie, ale Pani dinek68 nie wie nawet co to znaczy "rozciągnięte" Na następne emaile dinek68 nie odpowiedziała. Wczoraj otrzymałam paczuszkę za granicę (Pani dinek68 była poinformowana, że moja siostra jest na urlopie w Pl i dostarczy mi paczuszkę w późniejszym terminie), więc nie wiem o jakich feriach pisze dinek68 Ps. Wszystkie emalie z datami posiadam "

DINEK JA TYLKO CHCE DOBRZE mama tej pani w polsce odebrala paczke zalozmy ze 21 stycznia, otworzyla zobaczyla co tam jest po czym skontaktowala sie z panią tel na co sa bilingi i mozna wziąć wydruk i przedstawic rzecznikowi. Po czym mama owe ciuchy wyslala za granice do tej kupującej na co napewno ma potwierdzenie nadania przesylki z datą. Mozna sie domyslec ze babacia w ciuchach dla wnokow nie chodzila prawda? Gdy kupująca otrzymala przesylke i zobaczyla co jest w srodku ponownie nawiązala z panią kontakt email na co jak sama pisala ma potwierdzenia i zachowala wszystkie @ wiec nie ma tutaj mozliwosci by owa kupująca zniszczyla tę rzecz , poza tym w regulaminie allegro nie musi pani zwracac pieniedzy ale w ogolnym regulaminie umow kupna i sprzedazy wygrywa kupujący. Sa tez niedociągniecie z pani strony dotyczące opisu aukcji. Radze sie zastanowic.

Gość dinek68
Princpolo muszę przyznać, że kobieta przelasła pieniądz zaraz po aukcji. wysłałam w tym samym dniu. Nie było żadnego telefonu ,maila itp aż do dzisiajKażdy jak zamawia i tak szybko placi to raczej odbiera przesyłke odrazu, tak mi sie wydaje aukcja była 16 stycznia

no wiec jak widac nie miala kupująca nawet kiedy zniszczyc owych rzeczy bo ciągle byly w trasie na co sa potwierdzenia. Niestety ale to pani przegra i jeszcze zostanie zablokowana jako allegrowicz.

Moim zdaniem Dinek kreci ze szok. Ja tam wierze Allegrowej!!!

Gość dinek68
dinek jesli to trafi do rzeczn ja już podjęłam decyzję Będę się bronić w Sądzie. w tej chwili to już chodzi o honor. Może jeszcze nie wykasują tego postu to wszystkich powiadomię o zakończeniu bez względu na wynik

dinek pani ma potwierdzenie chocby na poczcie ze paczka zostala odebrana 27 stycznia i kontaktowala sie z panią osoba ktora paczke odebrala zaraz po jej odebraniu po czym nadala paczke dalej a tam znow po odebraniu kupująca nawiazala z panią kontakt ze toar zly na co ma potwierdzenia w postaci @ powaznie radze oddac pieniadze bo jak sprawa trafi do rzecznika zrobią ekspertyzy i inne i udowodnią pani oszustwo to wszelkie koszta poniesie pani i nie bedzie to tylko 160 zl :(

Gość a tak naprawdę jak zwykle
prawda lezy po środku. Panie nie lubią się i sobie koloryzują. Nie wykluczone, że dziurka w bluzeczce była, ale np. mniejsza, a kupująca sama ja powiększyła, aby tylko udowodnić swoje racje. Moim zdaniem dajcie spokój, a ta kupujacy nie powinny zakładać tego topika. Jak się kupuje rzeczy używane, to proszę nie liczyć, że będą wyglądały jak nowe...

Dinek coś kręcisz :o Jakies pare stron temu pisałaś,,,,\"W rozmowie telefonicznej zażądała zwrotu za aukcję z kosztami przesyłki plus zadośćuczynienie za stracony czas!!!\" A teraz piszesz ze nie było zadnych maili ani telefonu :o Pomyśl nim znów skłamiesz :P

dinek68 cyt. "Nie było żadnego telefonu ,maila itp aż do dzisiajKażdy jak zamawia i tak szybko placi to raczej odbiera przesyłke odrazu, tak mi sie wydaje aukcja była 16 stycznia" A oto skopiowany 1 email Dnia 28-01-2009 o godz. 11:59 napisał(a): > witam > niedawno był program na TVN24 odnośnie sprzedaży na allegro. Jak > ktoś sprzedaje ubranka po swoim dziecku na aukcji NIE MA OBOWIĄZKU DO > PRZYJĘCIA ZWROTU!!!! > Pani mama wyrażnie powiedziała, że chce zwrócić ubranka bo są > zaduże na Pani synka. W aukcj jest wyraznie napisane na jaki są > wzrost. Jeżeli Pani nie wie jaki rozmiar nosi Pani dziecko to ja nie > będę z tego powodu ponosić kosztów. Drugą kwestię jaką Pani mama > poruszyła to starty emblemat na zielonej kurteczce. Proszę wybaczyć > ale to wyraźnie widać na zdjęciu. Sprawa jakości ubranek była > poruszona na końcu i tylko dlatego ,ze żona nie wyraziła zgody na ich > zwrot.Oczywiście ma Pani prawo mnie podać do Sądu Grockiego ale ja > dysponuję zdjęciami ubranek i ich opisem. Rzeczoznawca oceni wtedy kto > miał rację. O ile taki pozew wogóle zostanie przyjęty. > W ramach dobrych rad ponownego wystawienia zestawu : Pani może go > również sprzedać a koszty poniesie Pani mniejsze niż ponowna > przesyłka > pozdrawiam ZM > > > Witam, > > pisałam do Pani wcześniej o możliwości zwrotu paczki. W moim imieniu > > dzwoniła do Pani mama. Jeśli Pani uważa, że te ciuszki są cyt. "super > > > > jakość" i w cyt "bardzo dobrym stanie i dobrym" to zapewne sprzeda je > > Pani po raz kolejny. Jeszcze raz proszę o możliwość zwrócenia paczki, > > > > oczywiście koszty przesyłki poniosę. > > Czytałam regulamin allegro i "towar jest niezgody z opisem aukcji", więc > > > > mam prawo je zwrócić! > > Kontaktowałam się już z Panem Marcinem Lewandowskim z zespołu allegro, > > > > więc wiem jakie mam prawa. Zaproponował, abym jeszcze raz spróbowała > > się > > z Panią dogadać w przeciwnym razie załatwimy sprawę w inny sposób. > > Ja nie straszę tylko informuję. Jestem człowiekiem, który nie odpuści > > > > nawet jeśli maiłabym stracić 2 razy tyle. > > Pozdrawiam serdecznie, apwojaczyk > > > > Ps. Czekam na odpowiedź > > > > ---------------------------------------------------- > > "Obława" nowa książka Krzysztofa Kotowskiego. Dwóch braci > > zaczyna rządzić krajem. Nowe porządki przewidują czystki w służbach > > specjalnych. Rozpoczyna się bezlitosna walka między agentami. > > http://klik.wp.pl/?adr=http%3A%2F%2Fcorto.www.wp.pl%2Fas%2Foblawa.html&sid=625 > > > > > > > > > > ---------------------------------------------------------------------- > Obdaruj swoja Walentynke ... lub siebie! > Wygraj nagrody! Sprawdz >> http://link.interia.pl/f203a

Gość dinek68
ciekawi mnie jedno. Dlaczego zakładacie ,że ta kobieta mówi prawdę może mieszka w Pciniu dolnym a nie za granicą a ubranka były noszone przez jej dziecko. Skąd macie pewność,że mowi prawdę miałam już od kogoś zarzut ,że kupuję w angli i sprzedaję z zyskiem. To niby gdzie ta Pani mieszka w Rumuni? Jej si e bardziej opłaca kupowac w Polsce a ubranka są zagraniczne Nie rozmumiem tego toku myślenia

nie ma znaczenia czy rzecz nowa czy uzywana jesli o jej wadach kupujacy nie zostal poinformowany a jak widac na aukcji nie bylo mowy o plamach przetarciach rozciągnieciach wyblaklosci koloru itd. Poza tym napisane zostalo rzeczy w bardzo dobrym i dobrym stanie. Malo tego nie bylo wzmianki ze kolry mogą sie w rzeczywistosci roznic od tych na zdjeciach.

Gość a tak naprawdę jak zwykle
i nie pieprzcie o ekspertyzach, bo nikt ich nie będzie w takich sprawach robił. Nawet w sprawach kryminalnych Policja nie robi czasem dostatecznych ekspertyz, a wy sądzicie, że z powodu używanych rzeczy ktoś będzie robił ekspertyzy i rozwodził się nad tym jak, gdzie, kiedy, po co i w jakim celu powstała dziura? Po drugie tego nie da się stwierdzić. No pomyślcie trochę, zamiast pisac głupoty! Za duże oglądacie filmów. Obiecuje, że nikt nie będzie śledził bilingów, zbierał waszych linii papilarnych, śladów genetycznych, sprawdzał nawet e-maili czy pokwitowań, itp. itd.

Gość dinek68
no nie mogę SKOPIOWANY MAIL a może ja też coś wymyślę i napiszę,że to skopiowałam Długo to Pani zajęlo !!! Wstyd tak kłamać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Spotkamy się w Sądzie

dinek pani kupujaca jest wiarygodna poniewaz na wszystko ma potwierdzenia, ma @ na ktore pani odpisala. Ma zaświadczenie o odebraniu paczki w tym i w tym dniu oraz ma nadanie paczki za granice stąd wniosek ze pisze prawde.

dninek68 nie wiem czy można samemu to tak napisać skopiowałam jak umiałam. Napisałaś, że nie myło żadnych telefonów, a wcześniej piszesz "W rozmowie telefonicznej zażądała zwrotu za aukcję z kosztami przesyłki plus zadośćuczynienie za stracony czas!!!" następnie napisałaś, że w emaliach zrobiłam masę błędów ortograficznych, więc proszę odpowiedz mi w jakich emaliach, skoro twoim zdaniem ich nie było?

no jak dla mnie ten mail wygląda dosc oryginalnie .... a ciuszki na zdjeciach rzeczywiscie zdają sie byc lekko podretuszowane :O

dinek68 z niecierpliwością czekam na odpowiedź na moje pytania :D :D :D