Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegrowa

Przestrzegam przed użytkownikiem allegro dinek68

Polecane posty

Gość bleblablobli
najpierw wydalas kupe kasy na szmaty, teraz wydasz pare razy tyle na adwokata... oj, babo:O za te pieniadze poszlabym do sklepu i kupila dziecku nowe, porzadne ciuchy:O

bleblablobli - nie pamiętam kto, ale ktoś tutaj napisał, że w jego laptopie nie widać tych plam, a ta osoba sprawdziła na drugim kompie stacjonarnym i je widać. W moim laptopie też nie było widać plam, ale ja nawet tych plam się nie czepiam, ale dziur o których w aukcji nie było mowy niestety!

bleblablobli - nowe już kupiłam i nigdy więcej nie kupie używanych :) Taka moja natura nie odpuszczam :) nawet jeśli miałabym stracić :)

popieram cie allegrowa! 90%osob handlujacych na allegro kupuje ciuchy w lumpeksie, niektorzy nawet nie piora i wystawiaja \"po swoich pociechach\" i kasuja fortune za szmaty ktorych stan faktyczny widać dopiero na żywo.

Gość uZytkownik dinek ma kilka
ależ wy jestescie coniektore bardzo smieszne. Logiczne jest ze jesli sprzedający o dziurach i plamach nie wspominal to znaczy ze ich nie MAAAAA. Przeczytaj ktoras najpierw regulamin sprzedazy a potem piszcie "bo nie napisal ze nie ma dziur" . Jak byk pisze ze sprzedający ma obowiazek poinformowac kupującego o kazdej najmniejszej wadzie przedmiotu jesli tego nie robi jest to traktowane tak jakby owych wad nie bylo. Nie ma znaczenia czy towar nowy czy uzywany. Opis ma byc dokladny i każdą wade czyt plame dziure itd musi zawierac. co z tego ze ja np sprzedaje rzeczy nowe jak mogą byc nowe ale uszkodzone i jesli nie napisze ze jest uszkodzone to jest tak traktowane jak sprawne prawda? A co za tym idzie jest to przez kupującego uznane ze dziala i spelnia nasze oczekiwania a co okazuje sie ze przychodzi towar zepsuty i co idac waszym tokiem myslenia kupujacy moze mnie w dupe pocalowac bo towar byl nowy a przeciez nie pisalam ze nieuszkodzony ani ze uszkodzony prawda? Wezcie troche pomyslcie.

osoba powyzej co sie tak rozpisala ze nie czytamy regulaminu- pierdzielisz strasznie i sama nie wiesz o co ci chodzi

Allegrowa - jestem , jestem i obserwuje całą sytuację:) Może uda mi się jeszcze coś wykryc? :):)

Gość uZytkownik dinek ma kilka
mamo mikolaja chodzi o to ze ktos tu pisal ze allegrowa nic nie zrobi bo dinek nie napisal ze ciuchy nie mają dziur. A lasnie ze jesli tego nie napisal to jest to tak traktoane jakby dziur nie bylo. Kazdą wade trzeba opisac jesli nie jest ona opisana to znaczy ze towar takich wad nie posiada czyli nie ma dziur i plam. Dinek nie napisal nic o plamach i dziurach a to znaczy ze nie powinno ich tam byc , jesli są to wprowadzil kupującego w błąd nie powiadamiając go o tym i ma teraz obowiazek oddac kase .

Gość firlutek
chcialas tanio to masz dobrze ci tak!

kurcze jesli chodzi o sprzedaz poprzez internet,telefon ,tv,to wiem,ze istnieje taki przepis ,ze mozna bez podania przyczyny zwrócić towar w ciągu..nie pamietam 10 czy 14dni!!!

No i patrzcie😠 nie usunęli tego! Mimo, że pare razy dałam do usunięcia😡 a co to ma byc dowod w sprawie?!:P chyba musze zmienić nicka!:P:/

Gość bleblablobli
ale ja nawet tych plam się nie czepiam, ale dziur o których w aukcji nie było mowy niestety! allegrowa:Odalas jedno jedyne zdjecie z dziura. zamiast grzmiec tutaj na forum i straszyc goscia sadem, moglas grzecznie poprosic o rekompensate badz zwrot pieniedzy za uszkodzona rzecz... ktora z twojego opisu wynika, ze byla tylko jedna:O nie dziwie sie dinkowi, ze nie chcial przyjac zwrotu calej paczki:Obo w jego - i twoim zresta tez - mniemaniu paczka nie byla wadliwa (dziur sie nie czepiasz, ale slusznie, bo byly widoczne golym okiem i widzialas je pewnie przed zakupem), ale wadliwa byla tylko 1 rzecz z tej paczki!

812 -----Kafe wie co robi :D A tam żeby od razu kasować :D :P A niech sąd ma jakąś przyjemność z tego :D

Gość bleblablobli
* mialo byc "plam sie nie czepiasz...."

bleblablobli - próbowałam się dogadać z dinkiem68, chciałam zwrócić paczkę i nawet ponieść koszty przesyłki, ale dinek68 nie chciała słyszeć. Mam na to emalie, jeden nawet został tutaj wklejony. Wkleiłam zdjęcie z największą wadą w tym przypadku dziurą, a jest ich więcej! Wieczorem wrzucę więcej zdjęć ciuchów!!!

Gość bleblablobli
allegrowa - jesli masz na mysli te plamy czy wytarcia, to widac bylo na zdjeciach z aukcji:O

bleblablobli na moim laptopie plam nie było widać, startego emblematu nie zauważyłam moja wina, aczkolwiek jak byłby ten błąd opisany na pewno zwróciłabym na to uwagę. Zrobiłam następne zdjęcia ciuszków z dziurami zaraz je wrzucę.

Gość Anialisa
Allegrowa, ten link otwiera się, ale ze stroną logowania.

Gość lysol1978
Witam Ja równiez przestrzegam przed użytkownikiem allegro o nicku dinek68. Kupowałam juz nie raz ciuszki używane na allegro i dla synka i dla córki.Pierwszy raz trafiła mi sie taka nieprzyjemna sprawa,przesylka dotarla szybko ale stan ciuszkow absolutnie nie zgadzal sie z opisem aukcji i pozostawial wiele do zyczenia. Na aukcji pisało m.inn. twoj synek bedzie wygladal jak krolewicz,modnie,ciuszki sa w stanie bardzo dobrym i dobrym itp. Przede wszystkim ciuszki sa mocno sprane, porozciagane,"skulkowane",co najwyzej nadaja sie do noszenia po podworku, natknelam sie rowniez na dziurę na sciagaczu rękawa (jednym i drugim). Rzeczy sa jeszcze do tego poprostu brzydkie,niemodne, jakby z lat 90tych. Sa tez niewyprane, brzydko pachnace no i wogole porazka. Zawsze jak zamawialam jakiekolwiek ciuszki zawsze byly elegancko wyprane, pachnace, w dobrym stanie. Skontaktowalam siepoprzez maila z dinek68 z PROSBA o zwrot paczki na MOJ KOSZT, najpierw pani zgodzila sie zebym odeslala jedynie ta rzecz z dziura. Ponownie napisalam maila z PROSBA o mozliwosc zwrotu oczywiscie na moj koszt calej paczki poniewaz rzeczy sa zniszczone i porozciagane wtedy dinek68 zaczal byc niemily, pisac w mailach jakies bzdury typu "pani to jest chyba szczesliwym czlowiekiem a ja pracuje i nie bede pani odpisywac"itp potem wystawilam negatywny komentarz zgodny z prawda , ja otrzymalam jakis bzdurny negatyw ze chcialam odeslac na koszt dinka68 za male rzeczy... Poprostu koszmar, bardzo sie zdenerwowalam bo sama jestem uczciwą osobą i w głowie mi sie nie miesci takie chamstwo i oszustwo.A rzeczy chyba wyrzuce na smietnik bo tylko tam sie nadają albo odeśle do dinka 68 niech sobie wsadzi te rzeczy w...nos...Pelen negatyw!!! Naprawde uwazajcie!!!! Pozdrawiam lysol1978

princpolo - dzięki...:P:/:D jeszcze mnie zidentyfikują jakoś i będzie:P:D http://chipsy.fotosik.pl/ tu macie te zdjęcia.. wystarczyło kliknąć na nazwę:D autorko - faktycznie nieciekawie to wygląda;/

Gość lysol1978
Naprawde przykra sprawa...Ja jestem wściekła i absolutnie moj synek nie bedzie chodzil w takich paskudnych ciuchach...Tacy allegrowicze jak dinek68 powinni byc usuwani z allegro bez mozliwosci powrotu. mam nadzieje ze ktos oszuka dinka68 tak jak on oszukal nas...niech zobaczy jakie to mile uczucie... szczegolnie przykre jest to ze aukcja dotyczyla ciuszkow dla dziecka i dinek mial czelnosc wystawiac obrzydliwe ciuszki dla dziecka jako super rzeczy...brrrrr....

i jest jeszcze wiele więcej tego było... np spodnie czarne eleganckie są wyświecone od góry do dołu do tego zahaczone w kilku miejscach. np bluzeczki z krótkim rękawkiem zielona i biała niby na metce rozmiar się zgadza, ale w rzeczywistości na max 2-3 letnie dziecko (warto takie rzeczy zaznaczyć w aukcji) np bluza, która w aukcji ma kolor biały nie jest biała, a sino beżowa, jakby była z czymś wyprana ...etc

Gość te zdjęcia o niczym nie
te zdjęcia o niczym nie świadczą, bo nie jesteś w stanie udowodnić przed sądem czy uszkodzenia powtały przed wysłaniem paczki, czy też po jej otrzymaniu (tak mi się wydaje). Jak podasz tego gościa do sądu to sprawa będzie się ciągła latami. Ciekaw jestem jak to się zakończy. Masz jeszcze więcej zdjęć?

Gość ZINNEJBECZUŁKI
słuchajcie moze to głupie pytanie ale po co komus takie lalki jak te ktore sprzedaje dinek ? Dinek może Ty wiesz? bo one wygladajaą jak dzieci, ja się nawet lekko "zgorszyłam" tym podobienstwem czy to zabawki czy tez służa do czegos innego?

Gość zupa i kotlet
To moze zacznij od uprzedzania potencjalnych klientów dinka o tym,że to oszust.Pisz do nich,patrz na aukcje,obserwuj.Każdy ma inne pojecie "bdb stanu" i stanu db.Ale nie przesadzajcie.Sama zrobiła te dziury? Zresztą jak świadczy nagłe usuwanie aukcji po takich opiniach na jego temat? Moze sie przestraszył?Tylko czego?Tego,ze jednak wystawia chłam a opisuje go w samych superlatywach?