Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana26

Kiedy czas na dziecko?Czy 26 to dobry wiek?

Polecane posty

" 20:32 [zgłoś do usunięcia] rihana jeśli masz dobra prace i czujesz ze chcesz byc mama to jest to bardzo dobry wiek najlepszy okres to 25-27 tak mowia lekarze " No cóż, jeszcze niedawno słyszałam jak lekarz mówił, że najlepszy okres na pierwsze dziecko to 20-30, czyżby się to aż tak zawęziło???????? Jeszcze trochę i będzie że tylko w wieku 26 lat trzeba będzie zachodzić i będzie - 26 lat, dzień po urodzinach topik "zaczynamy staranka"; 27 lat, dzień urodziń "kończymy staranka, jestem za stara, kącik wsparcia"

no wlasnie ja tez czytalam pozatym moj ginekolog mi mowil ze najlepszy wiek ze strony medycznej oczywiscie na poczecie dziecka to wiek od 20 do 30 lat

Lady Love - ale pierwszego dziecka! Drugie, trzecie itp może być spokojnie po 30.

no tak zgadzam sie, ale mowa byla tutaj o pierwszym dziecku.. no ale dla niektorych wazniejsza jest kariera i kasa a rodzine stawiaja na dalszym miejscu.. szkoda, ale to nie moja sprawa

Każdy ma inne priorytety. Jedne wolą dziecko, inne karierę. Kazdy wybór trzeba uszanowac.

Gość niezdecydowana26
Ja nie robię kariery,zresztą jestem już najwyżej i awans nie jest możliwy:P ciężko zrezygnować z wypłaty 7000 miesięcznie...ale w tym roku zamierzamy zacząć się starać.Koło czerwca po ślubie:)

A ja uwazam, ze to kwestia indywidualna, jedna jes gotowa jak ma 22, a druga jak ma 30 lat, ale sam fakt, ze pytasz o to na forum swiadczy, ze dla ciebie jeszcze za wczesnie. To sie wie, albo nie, a wiem to stad, ze ja mam 29 lat i dopiero w tej chwili czuje sie emocjonalnie gotowa ma bycie mama (jestem w 14 tc). Dopiero teraz jestem gotowa na czesciowe poswiecenie mojej pracy, zmniejszenie ilosc godzin po macierzynskim, na tymczasowe zrezygowanie z podrozy, troche z zycia towarzyskiego i \"niezaleznosci czasowej\". Do tej pory swietnie mi sie zylo, oboje z mezem bardzo dobrze zarabiamy i nie chcielismy rezygnowac z tak wielu przyjamnosci, ktore niesie ze soba zycie plus chcialam sobie wypracowac pewna pozycje w pracy...ale przyszedl taki moment, ze oboje poczulismy, ze podroze, pieniadze, niezaleznosc staly sie naprawde niczym w porownaniu do tej malej istotki, ktore zapragnelismy :) Wiec ja uwazam, ze skoro zadajesz takie pytanie to dla ciebie 26 lat to jeszcze nie jest odpowiedni wiek. Sama bedziesz wiedziala kiedy bedzie odpowiedni czas na dziecko i guzik cie bedzie obchodzic co mysla ludzie z forum ;)

Gość niezdecydowana26
Ja nie zadaje pytań i nie kieruję sie odpowiedziami tylko czytam co maja inni na ten temat do powiedzenia.Czy nie tak działa forum czy zaraz mnie zlinczują?

Gość Evi_22
nie rozmiem co zmieni to ze dziewczyny napisza ci ze to dobry czy niedobry wiek... musisz sama tego chciec :) jezeli z mezem czujecie ze nadszedl "ten" moment to na co czekac dluzej? moim zdaniem to b dobry wiek ;) co do zostawienie maluszka , ja mam o tyle dobrze ze nie musze wracac do pracy i siedze z dziecmi w domu-nie wyobrazam sobie zostawic takiego maluszka opiekunce czy dac do zlobka :( oczywiscie wiem ze tam nie stanie im sie krzywda...ale jednak oddaje dziecko opiece komus innemu...

nie wiem czmu zrobilam sie na pomaranczowo :-/

Pewnie, ze mozesz pytac, bo wlasnie po to jest forum, ale mysle tak, jak napisalam wczesniej: jesli juz stawiasz takie pytanie to chyba warto poczelac, kiedy sama bedziesz miala pewnosc, ze to TEN wiek i TEN moment na dzidzie. Evi - siedzenie z dziecmi ma swoje dobre strony, bo nic ci nie umyka i kazdy dzien z dzieciatkiem przynosi radosc czegos nowego, ale ja bym nie potrafila byc mama na pelen etat...Taki mam charakter, a i praca jest dla mnie zbyt wazna, choc moglabym sobie pozwolic na zwolnienie sie z pracy. Mam nadzieje, ze jak maluszek sie pojawi to bede potrafila pogodzic jedno i drugie (bede pracowac na pol etatu), bo narazie to u mnie wszystko w zakresie teoretyzowania i planow...ale chcialabym, zeby wszystko udalo sie pogodzic.

Gość niezdecydowana26
Ja boję się właśnie też tego co najmniej pół rocznego siedzenia z dzieckiem w domu...bez pracy,ale podobno z dzieckiem to dopiero jest zajęcie w każdym bądź razie koleżanki-mamy nie nudzą się:) Za dwa dni płodne...pożyjemy,zobaczymy:P