Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 m艂ody piernik

Dawne teksty z podstaw贸wki! Wspominamy

Polecane posty

Go艣膰 yeenna
na dolnym 艣l膮sku by艂 "blokowy" kt贸ry przegania艂 dzieci graj膮ce w pi艂ke pod blokiem na trawie, a na Podkarpaciu ta funkcje pe艂ni艂y s膮siadki z parteru:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 uhrngiou4oq
A pamietacie, ze jak ktos mial np, nowe buty to sie mowilo "przymiara" i trzeba bylo na tego buta nadepnac ? :D albo jak ktos, przewaznie chlopcy, mieli obciete wlosy, tzn tak prosto od fryzjera to tez sie mowilo "przymiara" i "walilo" sie go w kark? :D:D no i jeszcze bylo "sp贸艂a!" - jak ktos wyszedl na dwor z czyms do jedzenia :D:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uhrngiou4oq
i jeszcze jak ktos puscil baka to sie mowilo "zamawiam na syfa" i sie krzyzowalo 2 palce :D:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uhrngiou4oq
u mnie sie jeszcze krzyczalo "zamawaim na sp贸艂臋! "- jak sie z jedzeniem wyszlo i nie chcialo sie z nikim dzielic :D:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yeenna
to u mnie bylo "bez obstaw" jak sie nie chcia艂o dzieli trzeba bylo to powiedziec nim inny krzykneli "obstaw" :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 powtarzanie s艂owa fuj
a偶 wysz艂o z tego chuj :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oliwka2009
Witam. Zapraszam na stron臋 c贸reczki mojej kole偶anki http://www.weronika-pomoc.pl Mo偶e kto艣 b臋dzia chcia艂 pom贸c tej u艣miechni臋tej, a jednak chorej dziewczynce. Dzi臋ki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 elpida
"dzis matka twoja kur wazyc nie bedzie" "raz, dwa, trzy zamawiam!" - w ramach rezerwacji czegokolwiek "Jestem swiezo malowana" - to jak sie stalo w gumie, a przeciwniczki skakaly, i chcialo im sie utrudnic. Wtedy skaczacej nie wolno dotknac stojacej w gumie. "cisza na morzu, balwan spi, kto sie odezwie bedzie nim" Powyzsze faktycznie zaprowadzalo grobowa cisze. A "pudrowanie" sucha gabka pelna startej kredy? Pamietacie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blablablablablabla
mowilo sie ty da艂nie:D

Udost臋pnij ten post

\"cisza na morzu, cisza w komnacie, kto si臋 odezwie ten 艣ci膮ga gacie!\"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 elpida
Tworczosc poetycka z okazji wycieczki w Tatry: "W Zakopanem, na dworcu glownym baca bace zabil gownem. Czy go zabil czy nie zabil w kazdym razie go oslabil. W Zakopanem na uboczu chlop chlopa utopil w moczu. Czy utopil, nie utopil w kazdym razie go pokropil." Skatologia krolowala, szczegolnie w mlodszych klasach! Potem to juz obciach byl gadac o pierdach i kupach, jak juz randki zaczynaly byc w glowie. Lambade pamietam, jak najbadziej, a w osmej klasie na komersie rzadzil Kazik i "Spalam sie". No i slynne skroty. Nie tak smieszne jak Historyczny Upadek Japonii, ale... P okotem L eza A le Z adenj A trakcyjnej M iejska O dlewnia A smutna piosenke o Henryku-rozbojniku pamietacie? "Cztery mile za Warszawa wydal ojciec corke za maz.... Ona wyszla za Henryka za wielkiego rozbojnika..etc...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ona 24
ja pierdziel臋, to by艂y czasy.... a偶 si臋 艂za z sentymentu w oku zakr臋ci ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zakochanaBezsensownaMiloscia19
butelka... oj super to bylo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 24 LATKA
a kto pamieta POMIDOR!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sddsdsdsds
A pamietacie taka smieszna zabawe. Kilka osob siadalo w kolku i kazdy mnial kartke i dlugopis. Pisalo sie czyjes imie i nazwisko, zawijalo sie, przekazywalo osobie obok, pozniej pisalo sie z kim znow zawijalo i przekazywalo dalej, pozniej co robili, jak robili gdzie robili itp :D wychodzili z tego pozniej baaardzo smieszne historyjki :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Okr膮glinek
Co? Ma艂pa w zoo :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 elpida
"Szeri, szeri lejdi kocham ciebie lejdi wezme cie do lozka ugryze w cycuszka." To na melodie takiej piosenki Modern Talking, o ile sie nie myle. Gdzies na etapie drugiej klasy. Wiadomo, ze w tym wieku "chlopy" i "baby" nie bawia sie ze soba, a juz najwoekszym swietokradztwem bylo wejs nie do swojego kibla. Ale jednak, jak sie chlopakom jakas dziewczyna podobala to jej wlasnie tak spiewali, a ona udawala wkurzona, ale naprawde sie cieszyla z powodzenia. U mnie w klasie najwieksze powodzenie miala Jadzka R. Ja nie, ale jako chlopczyca (choc dlugowlosa) mialam za to szacun! Czy gra "od sciany do sciany" to to samo co w murarza i cegielki? A na wuefie sie gralo tez w pajaka i muchy i w "Chodzi lisek kolo drogi". Jaki to byl stres!!! A "Mam chusteczke haftowana" to tez jeszcze bylo w moich czasach. I "Rolnik sam w dolinie". Ja tu caly czas o Slasku mowie. A blokowego pamietam, choc u nas w bloku to dozorczyni jak sie sciera nie zamachnela to skutecznie najwiekszych gierojow odstraszala!

Udost臋pnij ten post

ja pami臋tam inn膮 wersj臋 :) szeri, szeri lejdi myd艂o we藕 do g臋by popij se herbatk膮 p贸jdzie ci g艂adko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 k - j臋zyk
Ka-gdzie ka-ty ka-je ka-ste艣? U nas by艂 taki j臋zyk, 偶e przed ka偶d膮 sylaba dodawa艂o si臋 "ka". Ka-nie ka-kt贸 ka-rzy ka-szy ka-bko ka-ga ka-da ka- li.:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ogl膮da艂am
ostatnio oglada艂am filmik jak mia艂am 5 lat i by艂o "jada kolarze droga pierdza ile mog膮 tego szkoda, tego szkoda wywalimy tego smroda!" ale to chyba jeszcze jest

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Chanel-mademoiselle
U mnie w szkole by艂o popularne przezwisko"pedaluks"to jakie艣 25lat temu:-P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hahagagahaha
ance kabance floooore! oma de oma de omadeo deo riki tiki deo deo riki tiki 艂an, tu tri!:D i jeszcze: sisi ma bejbe aj 艂oncz ju se-ejbe, aj 艂oncz ju se-ejbe, aj 艂oncz ju si! :D i sie w trkcie tego tak klaskalo w dlonie druga osoba

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stolyca1973
Za kim jeste艣 za Lady Pank czy za Republik膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stolyca1973
Jeste艣 za parti膮, czy za Solidarno艣ci膮? Obiekt uwielbienia-czekolada z okienkiem z EREFENU Lalki Barbie-Kolegowanie si臋 z tymi, kt贸re te偶 j膮 mia艂y ( ja nie mia艂am :( ) Jak kto艣 by艂 na ni偶szym szczeblu w grupie, to przy zabawie w Czterech Pancernych by艂 co najwy偶ej Szarikiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 elpida
...hahaha! Szarik! To prawda! Ja bylam Grigorijem w Czterech Pancernych, ze wzgledu na wschodni akcent (nie jestem Polka, przyjechalam we wczesnej podstawowce), egzotyczny wyglad oraz znajomosc cyrylicy i obcykanie w militariach!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 elpida
A u mnie byly modne lalki Fleur, tansze Niz Barbie, ale mialy zdecydowanie wieksze lby! Nie mialam, nie zaluje....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 afta
pliiizzzz! Wiecej!!!!!!

Udost臋pnij ten post