Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paula2890

Juz nie moge wytrzymac Dzis bylam u ginekologa i..

Polecane posty

Juz 5ty dzien spoznia mi sie miesiaczka:) Bylam dzisiaj u lekarza i mialam USG wewnetrzne i moj gin stwierdzil ze mam powiekszone endometrium:) Bylam na badaniach B HCG dzisiaj wieczorem mam dzwonic po wyniki. JUz nie moge sie doczekac jestem bardzo podekscytowana. ALe nie chce sie nakrecac dlatego pytam sie Was co Wy o tym myslicie? To moze byc ciaza? Czy ktoras z Was miala podobny przypadek? :) Pozdrawiam 🌻

Gość a zrobiłaś test
Powiększone endometrium może wskazywać też na miesiączkę.

i pisze jak byk że wyniki będą wieczorem a o test chodziło pewnie o taki zwykły z moczu.

Gość a zrobiłaś test
no dokładnie :) o test z moczu pytałam :)

czesc madonna! :) Zachowuje sie jak głuope ciagle chcichocze do samej siebie. Jak taki osiol. Ale nie chce sie nakrecac, dalej niech to laboratorium ruszy dupsko z moimi wynikami. Spac mi sie strasznie cche ale nie ide bo sie ciesze jak wariatka hahaha ❤️ jesli dzisiaj wieczorem dowiem sie ze jestem w ciazy macie przechlkapane wszedzie beda o tym posty :D hahah Nie robilam testyu z moczu dziisaj beta byla i obyu nie zawiodla:D P.S. Jesli bedzie córka juz zbieram na lalke:D hahaha

Gość moja znajoma miala
endometrium i nie mogla zajsc wciaze, czyzby o to chodzilo autorce skoro cieszy sie z tego dajac usmieszek?

test robilam dzien przed spodziewana miesiaczka i byl negatywny. No nic zobaczymy wieczorkiem:))

no endometrium ma każda kobieta hahahahahahahaha więc to nie powód bezpłodności:)

Endometrium ma kazda kobieta. Tyle ze w ciazy sie pogrubia. Endometrium to blona sluzowa macicy;) Dzieki Madonna 🌻 dzisiaj sobie napisze wieczorem na czole ze jestem w ciazy i bede beigac po miescie hahahahaah

Gość moja znajoma miala
ENDOMETRIOZA - Objawy endometriozy są bardzo różnorodne i mogą być bardzo groźne. Jednym z głównych problemów dotyczących endometriozy jest to, że początkowe objawy mogą symulować normalne, cykliczne zmiany w organizmie kobiety, które zachodzą podczas każdego cyklu miesięcznego. Z biegiem czasu jednak kobieta zaczyna zauważać, że to co się dzieje i co czuje, nie jest normalne. Ból podczas okresu stopniowo i regularnie narasta z miesiąca na miesiąc. Tak zaczyna się proces, który będzie prowadził do stopniowego załamania się zdrowia kobiety, a w tym również jej układu rozrodczego. Objawy endometriozy są bardzo różnorodne i mogą być bardzo groźne. Jednym z głównych problemów dotyczących endometriozy jest to, że początkowe objawy mogą symulować normalne, cykliczne zmiany w organizmie kobiety, które zachodzą podczas każdego cyklu miesięcznego. Z biegiem czasu jednak kobieta zaczyna zauważać, że to co się dzieje i co czuje, nie jest normalne. Ból podczas okresu stopniowo i regularnie narasta z miesiąca na miesiąc. Tak zaczyna się proces, który będzie prowadził do stopniowego załamania się zdrowia kobiety, a w tym również jej układu rozrodczego. Trzeba również powiedzieć, że są przypadki, kiedy kobiety chorując na edometriozę, w ogóle nie odczuwają jej symptomów. Rozpoznanie jest wtedy przypadkowe np. podczas operacji z innych wskazań medycznych. To właśnie sprawia, że choroba jest tak tajemnicza. Endometrioza nie przebiega według żadnego znanego nam schematu, dlatego trudno jest rozpoznać lekarzowi czy jego pacjentka choruje na nią. Niektóre z objawów są wspólne z innymi jednostkami chorobowymi:

moja znajoma miala, u mnie lekarz nie zauwazyl zadnej choroby mowil ze jak najbarziej wszystko w porzadku tylko ze maly lokator moze sie u mnie chciec wprowadzic:))

Gość moja znajoma miala
moze sie pomylilam ale mialam ENDOMETRIOZE na mysli.

Ona myslala ze wejscie do szyjki macicy to jajnik. Z reszta niewazne w kazdym razie jak sobie to przypominam to... nieweim czy sie smiac czy plakac :D

Gość do tej pory
czytalam topik z rozbawieniem. Po ostatnim poscie Paulki (z wyzwiskami) tylko i wylacznie z niesmakiem.....

ej no dziewczyna czeka na wiadomosć o ciąży a tu jakas jej pisze zeby nie była.... nie dziwne ze sie uniosła chyba nie?

Madooona - ale zeby az tak po chamsku kogos zwyzywac??? no pomysl.

co to bedzie kiedys za matka???? jestem zniesmaczona, ide stąd, a zajrzalam z ciekawosci

Powiedziec ci cos? Takl jestem chamska i bezczelna i gdyby ona byla etraz obok mnie pewnie dostala by z czegos w ten pusty garnek i juz a zapewne bylaby to moja reka ;lub klwiatuira:) JESTEM ZŁA I WREDNA I CHAMSKA I BEZCZELNA i dobrze mi z tym:)

Gość Ło masz
O proszę, jak sympatycznie! Dziewucha się pomyliła i już, że \"szmata\" itd! Kulturka, doprawdy!

Gość jak masz takie zmienne nastroj
nastroje i jesteś senna to podejrzewam że może to być objaw ciąży...pogrubione endometrium i spóźniająca miesiaczka też by o tym świadczyły teraz tylko czekać na wynik Bety....po cichu trzymam kciuki ;-)

Dziekuje za wsparcie dziewuszki kochane ja tymczasem ide sie troszke polozyc bo zasypiam przed kompem. Dziekuje za wsparcie i pozdrawiam połgłówki dzieki nim swiat ejst smieszniejszy :D 🌻

Gość a zrobiłaś test
czuję głęboki niesmak po przeczytaniu postu pauli. Brrrr mamusia i takie słownictwo-piękny rynsztok językowy :) doskonale opanowany :)

Gość pogrubione endometrium
w macicy NIE MA nic wspolnego z endometrioza - to raz. Endometrioza to choroba, kiedy endometrium znajduje sie POZA macica, nie ma mozliwosci zluszczenia sie co miesiac, wiec narasta i krwawi w srodku, co prowadzi do roznych komplikacji. A dwa - ja mialam pogrubione endometrium przed miesiaczka (rowniez mialam robione usg), wiec ja ci radze sie nie nakrecac, ale cierpliwie czekac.

przepraszam, bo ja nie widze gdzie \"moja znajoma miała\" napisała zeby autorka nie była w ciązy? bo przed wyzwiskami ze strony pauli ja widze tekst: obyś nie WYłA, a nie obyś nie była. madonna, czytaj dokładniej i nie bron pauli bo naprawde trysnęła jadem jak pijak z rynsztoka, a nie przyszła- być moze- matka.