Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 293u29u329

Czy to jakiś zwyczaj? Zdjęcie...

Polecane posty

Gość 293u29u329

Przeglądam właśnie zdjęcia fotografa, i zastanawiam się czy zdjęcie w drugim rzędzie od dołu pierwsze od prawej przedstawia jakiś zwyczaj? Po co te dzieci trzymają te obrazki? I jeszcze przy wyjściu z kościoła, gdy goście sypią ryżem... Matka Boska z Dzieciątkiem i Papież z Jezusem - o co chodzi? Może to tradycyjny podarunek od rodziców? Nie nabijam się, pytam serio.

Ja myślę że młodzi po prostu dostali je na prezent od księdza. Myśmy też dostali coś podobnego, tyle że 1 obraz:) co prawda to jakieś 40 km ode mnie, no ale jednak:)

Gość ble.e
Czasem dzieci w kościele niosą poduszkę z obrączkami albo kwiatki sypią. Tutaj chyba stanowią dodatkową atrakcje podczas błogosławieństwa - moze nie było w tym pomieszczeniu innego obrazu, a moze u nich taki zwyczaj, że musi byc obraz ze Świętą Rodzina - tak na dobrą wróżbę..

Gość 293u29u329
Dzięki za odpowiedzi.

Gość wyjatkowo jakos.....
bardzo dziwne ze akurat ta strone pana sulkowskiego sie tutaj tak czesto niby niechcacy pokazuje....

Gość hehehehetyleja
ooo.. ale powiem szczerze ze dosc ladne zdjecia? czy mi sie wydaje? szykam fotografa na swoej weselicho... nie macie jakis opinie na temat tego ktory tutaj został \'zareklamowany\'??:)

Gość fatalne zdjecia.....

Gość hehehhe tyleja
hmmm... az tak żle?... powiem szczerze ze sie zastanawiam... ale sama nie wiem.. z tego co widzalam cennik to bardzo fajne oferty i NIE DROGIE przedewszytkim!:) a obrobke zdjec to ja sobie moge sama w swoim zakresie zrobic za caaaaaaale 50zł;) ... juz tak robilam a nie jak w 'profesjonalnego' fotografa za boj wie jaka kwote.. dzwonilm juz do kilku i ceny fotografa sa od 1400 w gore.. :/ wiec dla mnie kosmos...

Gość purpleday
Ten pan, którego zdjęcia tutaj zostały zamieszczone- to nie jest profesjonalny fotograf. Takie zdjęcia to Ci wujek Józek zrobi swoim aparatem. Nie chcę być złośliwa- ale facet nie ma talentu. Widać, ze wywęszył interes w fotografowaniu ślubnym więc się za to zabrał, a że jakoś zdjęc jest byle jaka to może i seny ma niższe od innych- jakoś trzeba pozyskać klientów. To tak jakby ja, osoba mająca tylko podstawy w fotografowaniu (aczkolwiek uczyłam się tego, mam udokumentowane, mam papiery na moje pojęcie :D ) kupiłabym aparat, zrobiła stronę i ogłosiłabym się profesjonalistą, podczas gdy wcale nim nie jestem- ot fotografuje czasem bo sprawia mi to przyjemność, ale nie biorę za to kasy, bo sprzęt mam słaby i warsztat nie jest wysokiej klasy. Ot co. Ale widząc zdjęcia takiego pana wiem, ze zrobiłabym lepiej te zdjęcia, bo przynajmniej potrafię patrzeć i kadrować , a nie bezmyślnie pstrykać fotki bez ustawienia kadru, ostrości- nie liczy się ilość tylko jakość.

mi się najbardziej podoba to zdjęcie, na którym cień fotografa odbija się na trawie obok młodych :D profesjonalizm pełną gębą :classic_cool:

Gość eee_e_
My dostaliśmy obraz: "Matka Boska karmiąca", podobno coś w tym jest, że zapewnia dostatek, szczęście w domu. Moja prababcia go dostała, babcia, mama, teraz ja. Jesteśmy rok po ślubie a powodzi nam się świetnie. Babcia mi kiedyś powiedziała, że jak będę wychodziła za mąż to podaruje mi taki obraz, że chleba nigdy nam nie zabraknie. Niestety nie doczekała mojego ślubu.

Z tego co wiem młodzi powinni dostać obraz Matki Boskiej Karmiącej i poświęcić go w kościele, a potem powiesić za sobą na sali weselnej. Są 2 wersje, co on ma \"robić\" - zapewniać dostatek itp. a druga, mniej oficjalna - szybkie uzyskanie potomstwa. Mi osobiście ten zwyczaj się średnio podoba.

ale fotograf, co to razem z mlodymi fotografuje fragment wlasnej reki i na dodatek taka foto umieszcza na swojej stronie :P

do tego koszmarne kadrowanie, kompozycja i malo pomyslowe zdjecia. Nie zebym ja byla jakims super fotografem, bo caly czas sie ucze, ale tam dziewczyny to nie jest katalog zdjec, tylko probek jak nalezy NIE fotografowac... :/

Gość purpleday
paluchy w obiektyw wkłada, ucina głowy młodemu lub młodej na rzecz stołu, ucina gościa weselnego na koszt jakiego cholerstwa, kadruje zdjęcia tak, ze młodzi patrzą w prawo a on z lewej przestrzeń zostawia, obcina nogi po to by pokazać kawałek sufitu :D Świetne kadry :)

Gość purpleday
No i wszytsko jest zrobione na jednym obiektywie, na jednych ustawieniach- niezależnie czy oświetlenie sztuczne czy naturalne :D Zdjęcia ciemne i bez pomysłu :D

zapraszamy pana sulkowskiego do dyskusji ;) jak mi moj fotograf z czyms takim wysokczy to nie recze za siebie ;)