Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katamanda

Błędy językowe jakie Polacy popełniają najczęsciej!-wpisujemy!

Polecane posty

Gość Ojtamjuż
Toffinek no wiem o czym mówisz. Ja byłam w taki związku i naprawdę wiele można się od takiej osoby nauczyć, pod warunkiem, że komunikatywnie posługujecie się choć jednym językiem wspólnie. Najczęściej jest to angielski, u nas mimo wszystko czeski. Podszkoliłam się i to znacznie. On też przyswoił w dość zaawansowanym stopniu naszą mowę i co do błędów, pewnie popełnia ich mniej niż nasi rodacy. Natomiast tekst który podlinkowałeś mówi tez o fajnej usłudze. No nas by to nie poratowało, związek się nie udał...

Gość gość
no co ty mam przent do ciebie serio?! boże co za analfabeci!

Gość indianka45
ilinoji oj wiem o czym mówisz, strasznie takie błędy rażą po oczach. Ja sama też święta nie jestem i przyznaję, że czasami zdarzy mi się walnąć jakiegoś byka - ale czytam, poprawiam się i to najważniejsze :) ostatnio np. miałam zagwozdkę bo klient napisał mi w mailu z resztą i coś mi nie pasowało.. sprawdziłam tu http://www.e-korepetycje.net/artykuly/jak-napisac-zreszta-czy-z-reszta i okazało się, że powinien napisać zresztą, ale przecież nie będę poprawiać klientów :) ja ostatnio natomiast walnęłam byka pokroju poseł Pawłowicz i napisałam wziąść - dobrze, że koleżanka zwróciła mi na to uwagę i szybko poprawiłam ups... :)

Gość gość
Jestescie chorzy ludzie.Jak mozna pisac ze noz sie w kieszeni otwiera ? Patole

Gość gość
hakatumba, san escobar, caryca katarzyna. większych debilstw nie pamiętam.