Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okularnica beata

Nowe okulary i ból głowy

Polecane posty

Gość okularnica beata

Przyznaję się ze pomimo złego wzroku nie nosiłam okualrów. Teraz mam nowe szkła i strasznie boli mnie głowa tuż nad czołem. Co może być przyczyną? Źle dobrane szkła czy to, że oczy jeszcze nie są przyzwyczajone?

"Przyznaję się ze pomimo złego wzroku nie nosiłam okualrów" Podstawowy błąd... zawroty i ból bierze się z tą ze mózg uczy się patrzyć przez okulary przez co jest mocno "obciążony nauką"

Gość okularnica beata
Ile trwa taka adaptacja. Wiem moja wina, moja bardzo wielka wina i przez to biję się w piersi. Zauważyłam też, że jak zdejmę okulary to gorzej widzę, niż przed założeniem. Ale po chwili wzrok się porzyzwyczaja i jest ok.

kwestia kilku dni - najwyzej tygodnia - jesli bedziesz stale nosila okulary i problem zniknie

Gość okularnica beata
Mam dość mocne szkła -2,75 więc może to stąd.

Gość okularnica beata
Póki co dzielnie się trzymam i ich nie zdejmuję. Zobaczymy za kilka dni. Myślę, ze oczy i mózg powinny sie zaadaptować.

-2,75 to jest wada zaliczana do małej xD i jeśli to są mocne szła to je jestem święty. przyzwyczajanie powinno trwać góra 2 tygodnie zazwyczaj jest to ok 7 dni

Gość okularnica beata
Dla mnie mocne. Ludzie noszą mocniejsze? Znam tylko osoby z +6

heh ja mam lewe -5,5 prawe -8 cylinder 0,75 zez prawego oka i siłę tego oka 0,2 :P

Gość tobi0688
Ja mam -12 szkla lewe i prawe oko, malo wiesz o cierpieniu ludzkim hehe

Gość gość
właśnie zmieniłam szkła i też strasznie się mecze, nic przyjemnego :( mam nadzieje że po tygodniu przejdzie, to są moje trzecie szkła - wczesniej takich rewelacji nie miałam.. ale po przecyztaniu tematu troche sie uspokoiłam.. czekaz az zejde na ziemie bo na razie to mam ucuzcie lekkiego odpływania.. niektórzy za to płacą, więc może nie mam co narzekać ;)

Gość gość
cos takiego moze sie zdarzyc gdy przyzwyczajasz sie do okularow, jednak nie powinno to trwac zbyt dlugo, moze skonsultuj sie zokulsita? Ja jak kupowalam okulary w www.kosinski.tarnobrzeg.pl/ swoje peirwsze to mi powiedzieli ze moge odczuwac niewielki bol na poczatku, ale nie mialo to m iejsca.

Gość gość
Możliwe, ze to kwestia przyzwyczajenia, ale jednak ja na Twoim miejscu udałabym się do okulisty z tym problemem. Ja tak nigdy nie miałam. Okulary zwykle kupuje w http://www.panhilary.lodz.pl/ i rzeczywiście nigdy nie miałam takich problemów.

Gość Tereskafff
Nawet w nowych okularach ból głowy nie jest czymś normalnym. To sygnał, że po prostu są one źle dobrane. Też kiedyś mnie bolała i nawet zaczęłam sie do tego przyzwyczajać. Dopasowałam jednak szkła w Centre de la Vision i nie pamiętam, kiedy ostatni raz bolała mnie głowa.

Gość Uti77
Raczej ten stan już się nie zmieni. Nie ma co się przyzwyczajać tylko jak najszybciej udać się do dobrego okulisty po nowe szkła. Jeśli boli głowa to znaczy, że ma się za silne. Miałam taki problem parę lat temu, od kiedy dobrali mi okulary w Centre de la Vision - znikł.

Gość Siska90
Bardzo częsta przypadłość w sytuacji kiedy twoje szkła w okularach są zbyt mocne. Okazuje się więc, że ich prawidłowy dobór to nie jest taka prosta sprawa. Długo myślałam, że tak po prostu musi być i od długiego noszenia okularów MUSI boleć głowa. W Centre de la Vision dobrali mi nowe szkła, słabsze od poprzednich nieco. Od razu wszelkie bóle przeszły.

Gość Maja

Współczuję i znam ten ból:( To od zbyt silnych szkieł w okularach. Warto udać się do naprawdę dobrego optyka i spróbować dobrać szkła raz jeszcze.  Ja dobierałam okulary w Centre de la Vision w Krakowie. Jestem bardzo zadowolona. Wcześniej też miałam problemy z bólem głowy przy noszeniu okularów. Myślałam, że tak po prostu musi być. Otóż nie - nie musi!

Gość Natalia

Przeważnie konsekwencją noszenia zbyt mocnych szkieł w okularach są bóle głowy.  Jeszcze rok temu cierpiałam bardzo - głowa bolała i nie mogłam zrozumieć dlaczego. W końcu zauważyłam, że jak nie noszę okularów to głowa nie boli. No ale nie było to najszczęśliwsze rozwiązanie, bo z kolei prawie nic nie widziałam. W Centre de la Vision przekonali mnie, że nieco słabsze szkła (czyli dobrane odpowiednio!!! ) całkowicie zlikwidują problem. Brawo. Polecam z całego serca okulistów od nich. Jak ktoś mieszka w Krakowie/ okolicach jest to sprawdzona miejscówka.