Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze i glupie pytanie ale

Kabina prysznicowa , a małe dziecko?

Polecane posty

czy jest tu ktoś kto ma małe dziecko w domu i ma tylko kabinę prysznicową? jak sobie dajecie radę? czy jest to duży problem?> jestem przed remontem mieszkania, totalnie nie wiem czy mam zamontować wannę czy prysznic ( z głębokim brodzikiem) -sama wolę prysznic, ale teraz jak pomyśle ze w przyszłości będę mieć dzieci to chyba nie ma to sensu;/

Gość dark fairy lady
prysznic w domu to glupota.a jeszcze przy malym dziecku...=/

my mamy i nie powiem ze jestem szczesliwa bo ja kocham leżec w wanie ale wracajac do tematu to mały kapie sie w brodziku od 9 miesica życia i nie stanowiu to problem dla niego

Ja też mam prysznic i nie widze w tym nic złego.Mała również kapie sie w nim od kiedy zaczeła siedziec.

jak dla mnie nie wygodna sprawa bo mielismy okazje sprobowac takiego rozwiazania na wakacjach, ale wiem ze duzo mamus sobie jakos radzi,najpierw mala wanienka,potem woda do brodzika + foczka na ktorej lezy dziecko,a potem juz prysznic jak dorosly. Ale jakbym miala wybor i miejsce zamontowałabym wanne z prowadnica na zamykana szybe tak jak w normalnej kabinie tzn takie 2w1 bo jak patrze jak moj maluszek swietnie sie bawi w kapieli nie chcialabym go tego pozbawiac,zreszta ja jestem z tych co wala kompiele a nie prysznice

no właśnie to mnie bardzo ciekawi czy da radę kąpąc maleństwo w brodziku jeśli będzie dosyć duży. czyli do 9 miesiąca kąpałaś w wanience?? czekam na dalsze wpisy bardzo mnie to interesuje:)))

Gość prysznic to nie jest wcale
głupota - jest bardziej higieniczny niz wanna . zreszta male dzieci kapie sie w specjalnych wanienkach dla dzieci dopki sama nie bede stac . a potem co za problem roczne dziecko wziac pod prysznic i umyc ?

zdecydowanie nie polecam prysznica przy malym dziecku. dziecko rosnie, a im wieksze, tym wanna bardziej sie przydaje. prysznic mozesz wziac i w wannie, ale polezec w brodziku juz nie bardzo...:O

niby nie problem umyc roczne diecko pod prysznicem, pod warunkiem oczywiscie, ze dziecko prysznic zaakceptuje... a dzieci wola niestety przesiadywac w wannie pelnej kolorowej piany, bawic sie zabawkami, puszczac lodeczki - wola to od szybkiego prysznica. prysznic to dobra rzecz dla doroslych, ale przy dziecku trzeba myslec juz takze pod katem jego potrzeb.

ja mam male dziecko i tylko kabine prysznicowa - dlatego ostrzegam... nie decyduj sie na takie rozwaizanie. jesli juz to zamontuj proponowane 2 w 1 :O

mam prysznic, z głębokim brodzikiem mała najpierw kąpała się w wanience, a od kiedy siedzi w brodziku, najczęściej, nalewam jej wody i się bawi, jak naleje pełno wody, to ma po szyjkę jak potrzeba na szybko, to zwyczajnie pod prysznic i też jest ok, ja sobie akurat chwalę

u moich rodzicow jest plastikowa przezroczysta kabina prysznicowa, kiedy u nich mieszkalam to ja znienawidzilam doslownie; wiecznie zapackana z osadem z kamienia i to jej wieczne czyszczenie... grrr... nigdy wiecej kabiny! teraz sie budujemy i bedzie wanna z zaslonka tak ze bedzie sie mozna kapac i wziac prysznic; a jak mi sie zaslona zniszczy to ja wywale i kupie nowa, wole to niz ciagle szorowanie kabiny z odkamieniaczem w reku bo to walka z wiatrakami... a co do kapania dziecka... kiedy to niemowle to kapanie w wanience poza kabina albo wanienka na stelazu, jak dziecko wieksze to sie tapla w brodziku i nie ma problemu

ja sobie zmienilam brodzik na wanne (niewielka ale jednak wanne) przed urodzeniem corki... brodzik jest strasznie niepraktyczny przy dziecku... poza tym nawet ta mala wanienke dla dzieci sobie wstawiam do wanny i mam super wygodnie bo sie nie przejmuje np. czy mala nie nachlapie bo i tak wszystko do wanny leci...

Gość kaskaas
Ja mam 7 miesięczne dziecko i mamy dwie łazienki na dole tylko prysznic a na górze właśnie robimy łazienke i bedzie wanna bo jakos nie wyobrażam sobei kąpąć mała pod prysznicem. Póki co kąpiemy ja jeszcze w wanience na stelazu ale juz tak nie długo sie da bo chlapie na całego i juz zaczyna sama siedzieć wiec juz mam nadziej bedzie niedługo zamontowana wanna bo sie doczekac nie moge.

ja małemu nalewam wody do małego pompowanego baseniku w brodziku i narazie musi mu to wystarczyć bo brodzić jest płytki bardzo! musimy zmienić na głęboki bo na wannę nie mamy miejsca w łazience. Będziemy remontować drugą łazienkę i tam będzie duuuuża wanna

kabina miała być przede wszystkim dlatego żeby jak najlepiej wykorzystać małą przestrzeń w łazience, a poza tym od zawsze marzyłam, żeby mieć kabinę!:)) nie piszcie mi , że sobie zrobicie drugą łazienkę z wanną na górze domu bo mnie to nie dotyczy!:o pytam tych, którzy mają tylko prysznic i jak sobie z tym radzą:)

Gość ja będę mieć taki sam problem
i jedyna myśl jaką mi ktoś wyżej nasunął to kupno takiego niewielkiego dmuchanego basenika takiego jak w lecie w ogródku się dzieci w nim kąpią. Może i mało to solidna rzecz, nieporównywalna nawet do prawdziwej wanny, no ale co mam zrobić ? Przebudowa łazienki nie wchodzi w grę

no właśnie, jeszcze w grę wchodzi dmuchany basenik- zawsze to jakieś wyjście:))) tylko zastanawiam się czy nie jestem teraz za bardzo egoistyczna? myśląc tylko o sobie?:o ehhhh.. ja jestem przed remontem także czas do namysłu jeszcze mam:)))

jak nie masz miejsca na wannę to zdecyduj sie przynajmniej na glębszy brodzik z mozliwoscią zamkniecia odpływu wody. Nalejesz dziecku wodu to będzie miało po pachy jak usiądzie i wiecej nie trzeba. Ja mam i wannę i prysznic - mała woli wannę. A brodzik mamy bardzo płytki i nie mozna zakręcić odpływu wody, więc nie da sie puszczać łódek i zrobić pianki. Dopóki mała nie potrafiła samodzielnie siedzieć to kąpalismy ją w plastikowej wanience.

To żaden problem.Co prawda w domu mam wannę i dzieci mogą się swobodnie pluskać i maja więcej miejsca,jednaku rodziców jest prysznic i też lubia tam się kapać.Z tymże jest tam zamontowany głęboki brodzik, jeżeli będzie płytki to nie wyobrażam sobie w nim kapieli dziecka,a tymbardziej 2ki jak u mnie. Pozdrawiam

Gość a-aśka
Poszukaj, bo są też duże wanienki dla dzieci. Mój syn miał taką i kąpał się w niej do drugiego roku. Potem przesiadł się do brodzika.

Ja tez mam tylko prysznic z plytkim brodzikiem bez mozliwosci zatkania odplywu. Nie probowalam jeszcze kapac w nim corki, bo nawet nie wiem jak sie do tego zabrac. Mala ma 16 m. i kapie sie w duzej balii-wanience. Z szerokim plaskim dnem. Mysle, ze jej jeszcze posluzy z pol roku, ale tez sie zastanawiam nad remontem i glebokim brodzikiem do kabiny prysznicowej.

Moje dziecko ma 14 miesięcy a dalej kompie się w wanience:D No ale jest wstawiona do dużej wanny. Próbowałam go wykąpać w dużej wannie to o mało co zębów nie wybił bo tam jest bardzo ślisko, a nawet jak się mam matę to jest zbyt mała:(

upppp:)))) chyba się zdecyduję na kabinę z głębokim i duzym brodzikiem takim na 50cm wysokim;D

Mamy kabinę.Mamy korek w kabinie.Gdzie tu problem? :)

jak nie masz miejsca na wanne to chociaz kabine kup 90 a nie 80 bo w srodku naprawde nie ma wiele miejsca do zabaw dla dziecka i brodzik jak najglębszy