Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabii55

Zakwaszenie organizmu

Polecane posty

Przypuszczam że odkwaszenie i dotlenienie (ruch, h2o2) organizmu jest prostym i jedynym (?) kluczem do zdrowia. Na pewno nie jest nim chemia. Wszystko mi się łączy w jedną całość: pamiętacie sposób na nowotwór dra Simoncini? http://www.cancerfungus.com/simoncini-cancer-fungus-pl.php przecież roztwór sody to silnie zasadowa substancja (i w dodatku tania, jak h2o2) A tu link to tzw wody zjonizowanej, link do strony producenta urządzeń do produkcji takiej wody ktoś wrzucił na poprzednią stronę, ale za najprostszy model trzeba zapłacić 800zł http://www.joe-cell.republika.pl/woda_aktywowana.htm gdy tymczasem ogniwo do produkcji wody alkalicznej można wyprodukować samemu, i ponoć za grosze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jedzenie_ma_znaczenie
;->

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bububu
ciekawy temat :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Casiullek
Mam sporą niedowagę, przy wzroście 168cm ważę 45kg, bardzo chciałabym przytyc. Kilka dni temu byłam u lekarza, który stwierdził że prawdopodobnie mam zakwaszony organizm. Proszę o radę, czy będąc na specjalnej diecie odkwaszającej i pijąc leki przeczyszczające (Ozovit) mogę jeszcze bardziej schudnąc? Nie chcę tego...:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
'Zasadowe' odżywianie przywraca równowagę, grubi chudną, ciency przybierają na wadze :) ozovit nie ma tu nic do rzeczy. Proponuję żebyś polubiła jeść.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dr Robert Young i Shelley Young piszą o diecie równowagi pH: Nadmierne zakwaszenie organizmu wprawia w ruch niszczącą machinę braku równowagi, nadwagi oraz chorób. Wszyscy patrzymy na objawy, lecz dopiero zaczynamy rozumieć ich przyczynę. Zbyt duża ilość kwasu w organizmie pozbawia krew tlenu, a bez tlenu przemiana materii ulega spowolnieniu. Trawienie przebiega wolniej, powodując przyrost wagi, ospałość i fermentację (gnicie) pożywienia. Z kolei pod wpływem fermentacji w ciele powstają drożdże, grzyby i pleśń. Jako że stanowią one organizmy żywe, muszą się żywić. Kiedy w zakwaszonym ciele jest ich dużo, za pożywienie służą im t w o j e substancje odżywcze. W ten sposób chemiczne i mechaniczne przyswajanie spożywanego przez ciebie jedzenia zmniejsza się o 50 procent. Skoro organizmy te jedzą, siłą rzeczy wytwarzają produkty przemiany materii zwane egzotoksynami i mykotoksynami. Niedowaga i nadwaga mają to samo źródło: kwasowość. Szkodliwe mikroorganizmy, które rozwijają się w organizmie w kwaśnym środowisku, żywią się substancjami odżywczymi, które powinny odżywiać ciebie. W rezultacie zmniejszają one o połowę chemiczne oraz mechaniczne przyswajanie wszystkiego, co spożywasz. Już samo to może spowodować wychudzenie. U osób z niedowagą często obserwuje się uszkodzenie struktury jelita zwanej kosmkami i/lub zator jelita cienkiego pod wpływem śluzu i nieprzetrawionych białek. Oba te schorzenia zakłócają przyswajanie tłuszczów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ciekawe jak to jest z wodą. Ja piję taką która ma pH. 7,5. Wpadłem na to żeby taką pić bo temat zakwaszenia, alkalizacji organizmu jest mi znany od 1995 roku. Tabele produktów mam od tegoż roku, ale wiecie jak to jest, "przyzwyczajenie drugą naturą człowieka". Ale wróćmy do wody. Jako że trzymam rybki w akwarium zawsze miałem tester na pH. wody. I tymże testerem sprawdzałem pH. wody do picia. Mając wybór między wodami o różnym pH. wybieram tą o wyższym. Myślenie mam proste w tym temacie: skoro piję wodę ok. 1 litr dziennie niech ona będzie zasadotwórcza. A może źle myślę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość greg69
I ja myslę, że z wodą nie jest tak samo jak np: kwaśne owoce w smaku są zasadotwórcze w organiżmie. Warto pić taka wodę. Podaj nazwę tej wody, bo nie posiadam testera ph.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aniolek1973
Jaroslaw to co piszesz to ma sens ja mieszkam we Wloszech i pije Sant'Anna to jedna z najlepszych wod i ma ph 7,3 + kefir naturalny ktory produkuje sama z ziaren kefirowych + kiszona kapusta,ogorki + capperi + wycisniety sok z pomaranczy. zakwaszanie organizmu ma pozytywny wplyw na jelita a wiadomo ze sa one odpowiedzialne w 70% za nasz system odpornosciowy a wiec zakwaszajmy sie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do aniołka 1973
Oj aniołku, aniołku. Zjadanie kwaśnych produktów (na przykład kiszonej kapusty, czy kiszonych ogórków) nie powoduje zakwaszenia organizmu. Wystarczy przeczytać wcześniejsze wypowiedzi uczestników tego forum.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aniolek1973
masz racje chcialam napisac o produktach alkalicznych a wpisalam ze sa one zakwaszajace moj blad .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Woda o której pisałem że ma pH. 7,5 to Laguna Biała niegazowana. Kupowana w Carrefour. W składzie ma również składniki mineralne, kationy i aniony. Co ciekawe mierzyłem też inne, droższe, mineralne, ale ta akurat mi smakuje no i pH. ma wysokie. Jak pojawia się jakaś nowa, tam gdzie jestem, to kupuje i sprawdzam pH.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aniołek1973 A skąd wiesz jakie jest pH. Sant'Anna. Mierzyłaś czy jest napisane na butelce ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aniolek1973
jest napisane ph przy 20 st. C 7,3 ale jest zmienne tzn. wacha sie zawsze miedzy 6,9 a 7,5

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To znaczy że jest świadomość zasadowo-kwasowa. Albo wymagany jest dokładny opis produktu. Tak czy owak wygodnie jest wziąść butelkę do ręki i przeczytać jakie jest pH. Kiedyś jak mierzyłem pH. którejś z wód ogarnęło mnie przerażenie, reklamowana woda mineralna miała wartość pH. 5. aniolek - do wyciśniętego soku z pomarańczy warto dodać sok z cytryny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość madzia04
😘

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witam serdecznie.Niedawno przyjechalam do mamy do szwecji i zaczelam jesc czosnek i cebule oraz duzo warzyw.Mama dbala o mnie,ale po kilku dniach wyladowalam na badaniach w szpitalu i okazalo sie ze mam zapalenie woreczka zolciowego.Lekarz przepisal mi trzy razy dziennie brac dwa panadole i dwa ibumetiny(ibuprom).Zastosowalam diete.Jadlam ryz i zupe z samych warzyw przez kilka dni.Ustapilo,ale nadal mam wydety brzuch i twardy i co dwa dni ,nieraz codziennie boli mnie niesamowicie caly brzuch .Jest to bardzo ostry i klojacy bol,ale rozni sie od tego przy woreczku tym ,ze jest na sroku brzucha a nie jeszcze pod prawym zebrem na wylot.Niektore objawy pasuja do zakwaszenia i powiem szczerze ze nie wiem co mam jesc-jakie warzywa mi wolno i jak je przyrzadzac bo nie chce zeby woreczek dal znac o sobie drugi raz.prosze WAS powiedzcie mi co powinnam jesc i jak to najlepiej przyrzadzac-:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cbadef
agga_lodz na str. www.dieta-dabrowska.pl posłuchaj wykładu dr Ewy Dąbrowskiej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
agga_lodz Na wątku "Kuracja oczyszczania wątroby metodą Huldy Clark" str. 52 internautka o pseudonimie polakita umieściła książkę Andreasa Moritza, poczytaj może znajdziesz odpowiedz co zrobić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bardzo dziekuje za ospowiedz.Dostosuje sie do podanych rad zastanawiajace czego ludzie nie wiedza o swoim organizmie.BARDZO DZIEKUJE.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
proszę się zastanowić zanim państwo zaczną jeśc same owoce i warzywa. ja niestety tak zrobiłam dla zdrowia, i co zęby są zniszczone, powstaje próchnica ja wiem...w 3 tygodnie...Od pięciu lat nie miałam żadnej dziury, a teraz po 3 miesiącach...okropne, jestem załamana, ostrzegam na pocz ątku niby jest wszystko w porządku a potem się okazuje że jednak nie. Jadłam mnóstwo zdrowych owoców i warzyw i co mi zrobiły? Dziękuję bardzo za takie żywienie. Proszę gotować te owoce i warzywa, bądź też piec, jak również jeśc kasze i pić kefir, jeśc żółty ser. Byłam niechętna i sobie zaszkodziłam, unikajcie surowizny można jeść pół na pół, ale nie samą surowiznę bo to śmierć dla zębów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witawita Nie wydaje mi się żebyśmy tu namawiali do jedzenia samych owoców i warzyw. Współczuję Ci że ( jak piszesz) zęby zniszczyłaś, ale jest sposób na polepszenie stanu uzębienia. Ssij olej słonecznikowy. Jak ssać znajdź w wyszukiwarce. Co do pasty z nadtlenku wodoru to: Max Zander powiedz jak ją robisz. Ja robię tak: mokrą szczoteczką nabieram sodę oczyszczoną, na nią daję 5 kropel 3% wody utlenionej i do gęby:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość koorka
Czy taka pasta mozna codziennie czyscic zeby? Kiedys mowiono, ze soda niszczy szkliwo. Moze jest to bzdura , co o tym sadzicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
koorka Mi szkliwa nie zniszczyło, jedynie kamień nazębny. Kiedyś była pasta BlendaMed soda, także nie ma obawy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kwasnicki
Witam was od od dziecinstwa mam nadwage ale ostatnio stala sie bardzo uciazliwa od kilku miesiecy systematycznie zrzucam zbedne kg udaje mi sie to za sprawa bardzo wielu czynnikow / redukcja o kilkadziesiat kg/ po przeczytaniu watku zdecydowalem sie sprobowac tego sposobu zywienia moje pytanko tyczy alkoholu w jakim stopniu wino domowej roboty bez polepszaczy/pektopole itp/ o zaw alk okolo 13 proc ze sliwy bedzie zakwaszalo organizm oraz czy fermentacja w domu nie bedzie zakwaszala i szkodzila zdrowiu domownikow tem temat juz byl poruszony ale bardzo slabo chodzi mi takze o wodke piszecie ze nie zakwasza a odkwasza ale czy w duzych ilosciach tez np 0.5 l wypite przez 3h takze odkwasza jezeli ktos odpowie to z gory dziekuje pozdrawian

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie pamiętam gdzie czytałem ale pamiętam że: wódka początkowo ma pH około 7,5 później będąc w organiźmie zamienia się w kwas który ma 2,5 pH, czyli zakwaszamy organizm. Śliwki zaś są kwasotwórcze, choć są owocami. Ponadto w/g tabeli produktów zakwaszających i alkalizujących, tytoń, napoje alkoholowe, narkotyki są zakwaszające.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×