Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NaTaLiA-BaLiA

Starania o dziecko.Kto ze mną?

Polecane posty

Agus oczywiscie ze dopoki nie ma @, jest nadzieja... i jej juz mi brakuje... Niby co ma byc to bedzie, ale to tylko tak brzmi... W rzeczywistosci chcemy zeby bylo jak nam sie podoba... A tam takie moje bla bla bla :)

Paczkowa to swietna nowina. Mamy na naszym forum pierwsza w pelni mamusie :D Ja jeszcze w lozeczku, nie mam ochoty wstwac :D To sobie pozwole zmienic tabeleczke : STARAJĄCE SIĘ..........WIEK..........ILOŚĆ CYKLI..................@ malawronka..............25................22............ ..........03.03.2009 kate1025..................25.................5.......... . .........02.08.2009 pączkowa..................24................8........... ...........16.07.2009 martusiaa26..............26................12........... .........19.09.2009 NowaTu24.................24................14(1zCLO) ......... 19.11.2009 karla83....................26.................10 ................... 06.10.2009 Fifi 140000................28.................4.................. ...12.11.2009 mala30..................... .33.................12...................20.09.2009 ZACIĄŻONE ........... tydz.............termin.........chlopiecCZYpanna malawronka............30...............07.12.2009....... .... Filipek....... ona0.....................23..............26.11.2009..... .?????????????????????? pączkowa...............17...............23.04.2010...... .??????????????????? kate1025................17...............20.04.2010..... . ....??????????????? mala30....................3................31.05.2010 ........????????????????? MAMUSIE...........DATA UR..........WIEK..............IMIE malawronka......14.11.09.........noworodek......Filipek..... Tak powstaje 3 czesc naszej tabelki :D

NowaTu tabeleczka super :) Jaszcze tylko poprawię tydz ciąży mój i Kate :) STARAJĄCE SIĘ..........WIEK..........ILOŚĆ CYKLI..................@ malawronka..............25................22............ ..........03.03.2009 kate1025..................25.................5.......... . .........02.08.2009 pączkowa..................24................8........... ...........16.07.2009 martusiaa26..............26................12........... .........19.09.2009 NowaTu24.................24................14(1zCLO) ......... 19.11.2009 karla83....................26.................10 ................... 06.10.2009 Fifi 140000................28.................4.................. ...12.11.2009 mala30..................... .33.................12...................20.09.2009 ZACIĄŻONE ........... tydz.............termin.........chlopiecCZYpanna malawronka............30...............07.12.2009....... .... Filipek....... ona0.....................23..............26.11.2009..... .?????????????????????? pączkowa...............18...............23.04.2010...... .Olek/Zosia kate1025................18...............20.04.2010..... . ....??????????????? mala30....................3................31.05.2010 ........????????????????? MAMUSIE...........DATA UR..........WIEK..............IMIE malawronka......14.11.09.........noworodek......Filipek. ....

Gość xmonikax24
Dopisuje sie do listy:) STARAJĄCE SIĘ..........WIEK..........ILOŚĆ CYKLI..................@ malawronka..............25................22............ ..........03.03.2009 kate1025..................25.................5.......... . .........02.08.2009 pączkowa..................24................8........... ...........16.07.2009 martusiaa26..............26................12........... .........19.09.2009 NowaTu24.................24................14(1zCLO) ......... 19.11.2009 karla83....................26.................10 ................... 06.10.2009 Fifi 140000................28.................4.................. ...12.11.2009 mala30..................... .33.................12...................20.09.2009 ZACIĄŻONE ........... tydz.............termin.........chlopiecCZYpanna malawronka............30...............07.12.2009....... .... Filipek....... ona0.....................23..............26.11.2009..... .?????????????????????? pączkowa...............18...............23.04.2010...... .Olek/Zosia kate1025................18...............20.04.2010..... . ....??????????????? mala30....................3................31.05.2010 ........?????????????????xmonikax24..............4................31,07.2010......Mateuszek/Maja MAMUSIE...........DATA UR..........WIEK..............IMIE malawronka......14.11.09.........noworodek......Filipek. ....

STARAJĄCE SIĘ..........WIEK..........ILOŚĆ CYKLI..................@ malawronka..............25................22............ ..........03.03.2009 kate1025..................25.................5.......... . .........02.08.2009 pączkowa..................24................8........... ...........16.07.2009 martusiaa26..............26................12........... .........19.09.2009 NowaTu24.................24................14(1zCLO) ......... 19.11.2009 karla83....................26.................10 ................... 06.10.2009 Fifi 140000................28.................4.................. ...12.11.2009 mala30..................... .33.................12...................20.09.2009 ZACIĄŻONE ........... tydz.............termin.........chlopiecCZYpanna malawronka............30...............07.12.2009....... .... Filipek....... ona0.....................23..............26.11.2009..... .?????????????????????? pączkowa...............18...............23.04.2010...... .Olek/Zosia kate1025................18...............20.04.2010..... . ....??????????????? mala30....................3................31.05.2010...........?????????????? xmonikax24..............4.......... ......31,07.2010......Mateuszek/Maja MAMUSIE...........DATA UR..........WIEK..............IMIE malawronka......14.11.09.........noworodek......Filipek. .... Trosszke poprawilam :D Zmulam sie narazie. Potem wpadnie do mnie moja psiapsiolka :) Pogoda z deczka sie zepsula ;/ No, ale mi humorek sie poprawil. i to chyba dlatego, ze szwagierka przywiozla dla mamy popilnowac malego. I jak na niego patrze, to warto to wszystko przezyc, zeby potem miec takiego szkraba :) Jestem szczesliwa, ze mozemy jeszcze walczyc!!! Czekamy na Wielki Czwartek!! Nie ma zadnego psm. Dopki nie ma @.

Gość xmonikax24
A nie chcesz zrobic wczesniej testu?? jesli wyjdzie ze jestes to bedziesz sie szybciej cieszyc a jak wyjdzie ze nie to poczekasz na @:) chociaż czuje ze Tobie też sie uda:)

A ja jestem zaspana bo wczoraj poszłam spać po 3 w nocy :/ strasznie bolał mnie żołądek ... chyba od tego gorącego ciasta ... jeszcze teraz czuje że nie jest z nim oki :/ Zaraz idziemy po Jaśka i troszkę pospacerujemy może jak się nawdycham świeżego powietrza to mi się troszkę lepiej zrobi ...

Monika wlasnie wole pozniej sie ucieszyc, niz wczesniej zdolowac ;/ Nie raz robilam testy w dniu spodziewanej @, nieraz wczesniej. Po co znowu kupic po to by wiedziec te 4 dni wczesniej. Wole poczekac. Wole miec jeszcze 4 dni nadzieji niz 4 dni dluzej czekac do nastepnej @. Jesli w czwartek nie przyjdzie do poludnia, to popracy robie test. jesli przyjdzie bedzie wiadomo, ze nie udalo sie po raz setny ;/ Korci mnie jak cholera, ale nie!!! Nie i koniec. Nie ma testowania! :)

Gość kate1025
dziewczyny jestem juz po badaniu, dzidza cała zrodwa i piękna, ma bardzo długie nogi:)to po mamie, i ciagle wkładała rączkę do buzi,mam tylko nadzieje, ze nie bedzie obgryzac paznokci tak jak tatus:) serduszko bije jak nalezy,wszystkie przepływy bardzo dobrze,ogólnie wszystko ok, mąż mnie w poczekalni wkurzał bo był strasznie nerwowy,bardziej ode mnie, ale jak usłyszał i zobaczył, ze wszystko jest w porządku to powiedzial, ze teraz moze się 100%cieszyc. bylismy na dłuuuugim spacerze, przeszczęśliwi, płytki sobie nie zamawialiśmy bo teraz dzidzia jeszcze jest takim małym ufoludkiem:)

Gość kate1025
a teraz uwaga uwaga!!poprawiam tabelekę bo znam juz płeć!!! STARAJĄCE SIĘ..........WIEK..........ILOŚĆ CYKLI..................@ malawronka..............25................22............ ..........03.03.2009 kate1025..................25.................5.......... . .........02.08.2009 pączkowa..................24................8........... ...........16.07.2009 martusiaa26..............26................12........... .........19.09.2009 NowaTu24.................24................14(1zCLO) ......... 19.11.2009 karla83....................26.................10 ................... 06.10.2009 Fifi 140000................28.................4.................. ...12.11.2009 mala30..................... .33.................12...................20.09.2009 ZACIĄŻONE ........... tydz.............termin.........chlopiecCZYpanna malawronka............30...............07.12.2009....... .... Filipek....... ona0.....................23..............26.11.2009..... .?????????????????????? pączkowa...............18...............23.04.2010...... .Olek/Zosia kate1025................19...............15.04.2010..... . ....Milenka:) mala30....................3................31.05.2010... ........?????????????? xmonikax24..............4.......... ......31,07.2010......Mateuszek/Maja MAMUSIE...........DATA UR..........WIEK..............IMIE malawronka......14.11.09.........noworodek......Filipek. ....

kate super!!!!!!!! Gratulacje cory. Milenka, Mili sliczne imie :D No super super...

Gość kate1025
dzieki Nowa Tu:) tak ma na imie moja najblizsza koleżanka, strasznie sie cieszy ale to w sumie nie specjalnie dla niej tylko mężusiowi sie strasznie podoba mi zreszta tez:)

Kate super, że wszystko jak najbardziej oki :) ... no i gratuluje dziewczynki !!!! Ojej już się nie mogę doczekać wtorku ... ciekawe czy dzidzia się nam ładnie ułoży aby podejrzeć cóż się tam kryje ... a najważniejsze żeby wszystko było dobrze ...

Właśnie zaczęłam przeglądać necik w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie kiedy najlepiej zafundować sobie nagranie na płytkę z USG no i wszędzie piszą, że tak mniej więcej do 22-24 tyg bo później to dzidzi nie widać w całości tylko takie fragmenty ... a więc chyba zdecyduję się na to nagranie bo nie będę szła za 3 tygodnie znowu ...jeśli wszystko będzie dobrze to myślę że później będę już chodzić tylko do swojego lekarza i robić zwykłe USG Byliśmy z Jasiem na spacerku :) ... fajnie było. M przyzwyczajał się do wózka i bał się krawężników :D ... Jaś najpierw pokazywał lampy i patrzył się na wszystkie jadące auta a później oczywiście sobie chrapnął :)

Oj dziewczyny pogadalam sobie z przyjaciolka, ale wlasnie dowiedzialam sie o nie ciekawej sytuacji w moim rodzinnym domku... Az plakac mi sie chce najgorsze, ze nie moge zbytnio nic zrobic... Musialam az mamusie powiadomic, biedna bedzie miala dodatkowe zmartwienie, a jest tam zupelne sama... :( Dlaczego te zycie jest tak popieprzone... Nie wiem co mam robic siedze jak na szpilkach i rycze!!!!...

Gość kate1025
Nowa Tu jesli nic nie mozesz zrobic postaraj się nie myslec o tym...ja tak robie, inaczej bym oszalała..nie zawsze wszystkie sfery zycia sa takie jak bysmy chcieli, niestety w zyciu tak jak w przyrodzie musi byc zachowana równowaga, najwazniejsze, ze masz dobrego męża ( nie wszystkie kobiety maja to szczęście) i spokój w domu ( dla mnie po tym co przeszłam jets to najważniejsze)no i całkiem mozliwe, ze za chwilę będzie dzidzia)ściskam cię mocno:)

Placz mina... :( Ale smutek dalej siedzi... Jutro pobudka o 5, a ja nie moge spac. Po pracy jade do ojca. przyjezdza moj braciszek z zona. Juz na stale zjechali z Angli. a widzialam ich ostatnio na poczatku roku. Gadalismy co tydz na gg, ale to nie to samo :) Wreszcie cos milego, pogaduchy z moim ukochanym braciszkiem :D Weekendzik szybko mina, ciekawe jak mina mi te 4 dni. Noromalnie coraz bardziej mnie korci zrobic test!!! Ale nie no nie moge. Musze byc twarda :D Czwartek poludnie jak nie bedzie @. Ani sekundy wczesniej. Najgorsze, ze nie bedzie mojego mezusia przy mnie w tym dniu. Ale jaka by mial niespodzianke, jakbym zajechala do niego z pozytywnym testem... marzenia... oby do spelnienia :)

Gość Monikar12
dziewczyny pomocy nie wiem o co chodzi wstałam rana zmieżyłam temp 37 a cały czas była 36.8 poszłam do toalety i przeżyłam szok PLAMIENIE!! na okres za szybko powinnam miec ok 20-21 listopada ale zawsze przed okresem 2 dni mam rozciągliwy sluz jak w dni płodne a teraz gesty biały:(

A staraliście się ??? Może zagnieżdża się zarodek ... właśnie wtedy można mieć plamienie

Gość kate1025
witam dziewczyny, ale mnie dzisiaj główka nawala:( a miałam tyle rzeczy do roboty chyba nici z tego, pogoda u mnie piękna-przydalby się jakis spacer, tylko po spacerze kręgoslup mi wysiada, postanowiłam chodzic na basen, mam nadzieje, ze to mi pomoze fifi!!!gdzie się zgubiłas dziewczyno???

Gość kate1025
pączkowa moze juz jutro bedziesz wiedziala kto siedzi w brzuszku, fajnie by było:)nam lekarka powiedziała, ze nie ma wątpliwosci, ze to Milenka, tak się pięknie pokazała, z płytki zrezygnowalismy bo trzeba duzo wyobraźni zeby zobaczyc dzidzię:)za to wydrukowała nam chyba ze 20 zdjęć Ten sprzet , to powiększenie to jest niebo a ziemia w porównaniu do usg mojej lekarki, i tez w większosci było na 2d to wszystko było ślicznie widac i słychac

Kate już się nie mogę doczekać jutra jesteśmy zapisani na 17:30 ... już rozmawiam z dzidzią żeby się nam pięknie pokazała ... chociaż ważniejsze jest dla mnie to aby się dowiedzieć czy wszystko jest dobrze. Jak tam Twój brzusio, urósł troszkę ?? I jak tam ruchy dzidzi ?? Ja już bym chciała czuć kopniaczki ... w sumie raz się zdarzyło że chyba były ale od tamtego czasu cisza

Gość kate1025
brzusio urósł, ja zrzuce zdjęcia z aparatu to dodam na nk i wtedy bedziesz mogła zobaczyc :):) ruchy jakies niesmaiłe są ale o kopniaczkach nie mam mowy, mąż mówi, ze jeszcze będę miała dosc tych kopniaczków:)podobno największe tycie zaczyna sie po 6 miesiącu? mam nadzieje, ze więcej niz norma to nie przytyje... pączkowa dowiedziec się, ze dzidzia jest cała i zdrowa jest niesamowite, czuje się taka ulgę i dopiero wtedy pełna radość z oczekiwania na dzidzie, przynajmniej ja tak mam i mój mąz tez:)

Gość Monikar12
staralismi sie i to bardzo mocno:)juz nie plamie tylko rano taki rózowy sluz a teraz normalnie. a z nerwów to juz chyba z 8 razy byłam siusiu

Ja przed każdą wizytą u lekarza schizuję ... a mój M zawsze powtarza że na pewno będzie wszystko dobrze, chyba nie dopuszcza myśli że coś może być źle. Czekam na fotki :) Ja wczoraj zważyłam że u siostry (bo sama nie mam wagi) i wyszło że przytyłam kolejne 300g czyli już 2,3kg choć waga wadze nie równa i zależy też czy waży się rano czy wieczorem. Co do basenu to fajna sprawa ... u mnie w mieście jest jeden i tak oblegany że chyba z 2 miesiące wcześniej trzeba bilety kupować :/

Monikar a więc to może zagnieżdżenie ... mierz temperaturę codziennie rano i zobacz czy będzie cały czas 37 lub wyżej ...