Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NaTaLiA-BaLiA

Starania o dziecko.Kto ze mną?

Polecane posty

Gość kate1025
bo czasem te dziewqczyny kupują kiecki nieodpowiednio do swojego wieku...i taki efekt potem. Moja koleżanka pracowała w Monnari i wyobraźcie sobie, ze mamuska przytargała córkę do sklepu i wybrała za nią kieckę, która pasowała do kobiet ok 30-40 , masakra jakas..

Jak ja miałam studniówkę to był wieki szał na kiecki - gorset + spódnica, i był ogrom podobnych do siebie ... a ja kupiłam sukienkę za 89zł, którą mam do tej pory i mogę nosić np. do jeansów jako tunikę, lub zakładać na jakąś bluzkę :)

Kate w którym ty teraz tygodniu jesteś ??? Chyba już wskoczyła 3 z przodu ... bo ja właśnie 29 tydz zaczynam :)

Zostały mi 83 dni do porodu ... a pamiętam jak czekałam kiedy wybije 100 ... a tu dawno po :)

Gość kate1025
ja juz sama nie wiem, ostatnia @ 8 lipiec, chyba 30, na usg zawsze coś innego wychodzi...

Ja liczę tą z @ ... i mój ginek też mów że tego się trzymamy bo taki termin z @ jest dla lekarzy ważniejszy niż ten z USG ... mi też inaczej wychodzi z USG

Gość kate1025
a kiedy miałas OM?

16.lipca ... tyle że lekarze zawsze liczą standardowo dla cykli 28dniowych, a ja miałam 25,26 dniowe i to też inaczej wychodzi ... ale co tam się zagłębiać ... ginek wyliczył termin na 23 kwietnia więc tego się trzymam :)

Gość kate1025
no a ja mam na 15 04 więc tydzień wczesniej, czyli 30 tc obecnie:)

Gość kate1025
kurcze musze prasowac bo się cały tydzień nie umałam zmobilizowac...

Gość kate1025
01.02

Gość Fifi 140000
Ja siedzę dziś cała spięta i czekam na tel. z tej firmy co ostatnio byłam na rozmowie... Póki co cisza... Już mnie dobija to czekanie... Niby mam duże szanse ale jak się znajdzie ktoś ze znajomych albo z rodziny albo ktoś z polecenia prezesa to będzie WIELKA dupa!!! Ech i takie to życie... Porodów już nie oglądam i nie starm sie nie myśleć o tym, ani o ciąży ani o niczym z tym związanym, może to pomoże:)

Gość Fifi 140000
Staram sie nie myśleć - miało być :) Składnia mi się porypała :)

Gość kate1025
Fifi a kiedy mają zadzwonić? i czemu ciągle uważasz, ze zawsze ludzie dostają pracę po znajmości? nie bądź taką pesymistką!!! wiem, ze czasem trudno ale łatwiej się zyje myśląc pozytywnie:):) tez trzymam kciuki oj dziewczyny ale dzis mierzyłam buty wypasione, normalnie nie mogę o nich zapomniec i małą czarną w lumpie, teraz się nie misciłam do konca ale po ciąży byłaby super, tylko kasy brak, moze namówię M na jakies zakup:) na obiad dzis bardzooooooo niezdrowa pizza i cola, a co raz na ruski rok mozna zaszalec:)

Ja jakoś teraz nie oglądam nic dla siebie ... mam klapki na oczach i tylko na dziecinne :) Po porodzie jak dojdę do siebie (czyli zrzucę mam nadzieję nadprogramowe kilogramy) to już zapowiedziałam M, że idę się obkupić w jakieś ciuszki, chociaż znając siebie to i tak będę wolała Olkowi kupić. Jak na razie to planuję kupić ze 2 staniki do karmienia :) Co do jedzonka to ja też dziś nie zdrowo bo zrobiłam nowe cudo knorra gyros z frytkami i surówką ... ale M sie śmiał bo trochę mięso za bardzo przysmażyłam i wyszły skwarki :D Za to M zaszalał i wrzucił do piekarnika cały 1kg frytek i tak oto została mi cała micha. Zmykam do łazieneczki zrobić sobie małe spa :D

Gość Fifi 140000
Obiecali dać odpowiedź do piątku. I cisza... A dlaczego tak myślę Kate? Za dużo mam na to dowodów, tak pokazuje życie niestety... jest to i smutne i niesprawiedliwe ale cóż zrobić na układy nie ma rady... Jeśli znajdę pracę to będzie po prostu cud! Nie interesują mnie oferty typu: przedstwiciel handlowy, opiekun klinta, reprezentat, ambasador to zwykła akwizycja i nazywajmy sprawę po imieniu. Praca typu windykator terenowy czy negocjator to też praca w terenie, a taka mnie nie intersuje to nie jest praca tylko wyzysk i jeżdżenie po ludziach jak po murzynach! Szukam pracy stacjonarnej. I co z tego, jestem dyspozycyjna, chętna do pracy, uczciwa, że mam doświadczenie, referencje, dyplom - mogę sobie to wsadzić... wiecie gdzie:) Ale cóż takie są realia... Dobra praca tylko po układzie.

Oj Fifi bidulko ... chyba przez to spać nie mogłaś. Tak to jest z tą pracą ... ja w sumie wiem, że mam gdzie wracać, ale szczerze to nie bardzo chcę bo w mojej firmie coraz gorzej. Po macierzyńskim planuję iść na rok na wychowawczy i wtedy chyba będę szukać jakiejś innej pracy ... a nóż się uda, a jak nie to wrócę do starej. Chociaż mam nadzieję, że się uda. Ja już na nogach ... ostatnio w kółko gdzieś jeździmy coś załatwiamy, już mi zbrzydło ... marzy mi się lenistwo. A jutro mamy pojechać do takiego dużego sklepu meblowego w poszukiwaniu sofki do Olkowego pokoiku ... obym znalazła coś fajnego, a ciężko bo nie może być za duża. Na 11 lecę na ćwiczonka w szkole rodzenia :D

Gość kate1025
nie zgodzę się z Tobą Fifi, gdyby tak było połowa ludzio byłaby bez pracy, pewnie masz pecha, zresztą chyba w twoim województwie jest gorzej jeśli chodzi o pracę niz np. na śląsku czy w centralnej Polsce... u mnie apogeum uczulenia, jestem cała obsypana czerwonymi plamami, zaraz sobie zarzuce wapno, mam nadzieje, ze pomoze bo juz wyglądam tragicznie:(

cos sie nie zgadza! ktora pierwsza bedzie rodzic,chyba ty Kate! z Paczkowa musicie sie doliczyc,bo ona jakos chyba 2 tyg po tobie,no nie?

Gość kate1025
ja na 15 a pączkowa 23.04 więc tydzień po mnie

Już jestem Mała a jak ty liczysz tygodnie że tak Ci wyszło ??? Na ćwiczeniach było fajnie, siupnie było jak wszystkie leżałyśmy na matach i położna podchodziła kładła nam ręce na brzuch i mówiła jak oddychać, jak podeszła do mnie i położyła ręce na brzuchola to ją Olek potraktował z kopa :) chyba zajęcia mu się podobały bo cały czas był aktywny :) ale jestem zmęczona, dopiero wróciłam do domu ...

Cos mi sie pokielbasilo z tym wynikiem. A sprawdzalam sobie tyg na www.ciazaporod.pl i obliczenie jest troszke do przodu ;)

A no z tymi obliczeniami to tak jest .... ja sobie wczoraj wróciłam do kalendarzyka z cyklami z przed ciąży i wyszło że te cykle miałam 27dniowe i jak w kalkulatorku porodu wpisałam to wyszedł mi termin na 20.04

Jestem i ja. Co do pordu. DLa mnie kalkulator wyliczyl termin na 23 wrzesien. Ale zobaczymy co gienio powie. Juz w czwartek, dowiemy sie co u mojego malenstwa slychac... :)

... No to czekamy niecierpliwie do czwartku :) A nam dziś wybiło 80dni do porodu ... Jakoś tak chodząc do szkoły rodzenia mniej się boję, a czuję bardziej pewnie. Dużo rozmawiam ostatnio o tym wydarzeniu z M i to tez mi pomaga :) .... choć pewnie w połowie marca będę się trzęsła jak galareta na samą myśl :D

NowaTu,podaj mi ostatnia miesiaczke to ci powiem dokladnie.Mam baaardzo stara ksiazke i tam jest tabela.Trzy moje ciaze sie sprawdzily z lekarzem.