Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NaTaLiA-BaLiA

Starania o dziecko.Kto ze mną?

Polecane posty

Ciekawe jak tam moja waga ... coś czuję, że z 10kg na + już jest ... czuję się jak słonik :) no i jak na początku ciąży wiecznie zmęczona i śpiąca, tyle że wtedy ze spaniem nie było problemu, a teraz to w sumie bardziej leżę i odpoczywam niż śpię. Zmobilizowałam się i byłam już na zakupach, oczywiście wzięłam kilka rzeczy a tobołek ciężki ... ledwo się wczołgałam na 3 piętro. Ogarnęłam troszkę w domu, wstawiłam pranko, zupka się gotuję ... teraz znów błogie lenistwo :) Niech już ten luty szybko minie ... czekam niecierpliwie na choć najmniejsze oznaki wiosny ... no i w marcu czas na pełną mobilizację aby wszystko było przygotowane na przyjście na świat syneczka :) Czasem mam dziwne wrażenie że nie zdążę ...

Gość kate1025
a ja dzis byłam u fryzjera:) nareszcie wygladam jak człowiek chociaz jakas nieudolna pani mi źle wymodelowała włosy, tzn. ja sobie umiem zrobic lepiej, dobrze, ze ona mnie nie strzygła bo nie wiem jak bym wygladała...

Kate no to teraz z Ciebie piękna mamuśka :) Ja ostatnio byłam w grudniu i też już trzeba by było je doprowadzić do ładu, ale to jakoś w połowie marca, bo potem to już za szybko nie pójdę pewnie :)

Gość kate1025
zamówiłam materac w koncu, jutro łóżeczko i przewijak:) no i moze jeszcze parę rzeczy jak będzie wena:)

No to poważne zakupy :) My na drugi tydzień wybierzemy się po wanienkę i jeszcze takie pierdołki, no i mam nadzieję kupić sobie biustonosz do karmienia ... zastanawiałam się czy nie zamówić na allegro ale jakoś wolę zobaczyć na żywo ... mam kupon z SR na -10% to jak zrobię zakupki będzie choć troszkę taniej. W czwartek moje święto :D tłusty czwartek czyli święto pączków, a ja w końcu pączkowa jestem :)

Gość kate1025
na lateksowy:) troszkę kosztował ale za to łózeczko nie było az tak drogasne:) no pączkowa w czwartek imprezka:)

Hej... ja tylko napisze, ze w pracy LUZ BLUS :) Siedze 8h i rechocze jak glupia z dziewczynami (ktore pracuja :P) Noa, ale tak czy siak jestem zmeczona. Samo wstawanie przed 5 mnie dobija. Wiec dlatego ide sobie sie zdrzemnac :) kate, a ile zaplaciliscie za lozeczko?? Moze jakis link :) Paczkowa, to w czwartek wpadamy do ciebie na herbatke i PACZKI :D

Ooooo myślałam, że jak mnie nie będzie cały dzień to będę miała dużo do czytania, a tu co ... cichutko Kate no to fajnie, zdasz relację jak tam się Milence będzie na nim spało :) Oczywiście stawiam pączki i kawkę w czwartek :D

Gość kate1025
ale sie opierniczacie dziewczynki, nic nie piszecie:P Mąz się własnie pytał skąd jestescie bo moze bysmy się zakolegowali ale jak usłyszał skąd to zrezygnował:) zaraz wam wyslę linki do moich zakupów o ile chcecie oczywiście:)

Gość kate1025
http://www.allegro.pl/item916472805_lozeczko_safari_orzech_ecru_klups_poznan_24h.html http://www.allegro.pl/item914837011_materac_lateksowy_hevea_baby_120_60_teomed.html poza tym zabrakło przewijaków a były takie fajne do łóżeczka do kompletu:( i jeszcze kupiła pieluchy tetrowe i majty poporodowe , chcialam jeszcze przescieradła i okrycia ką[ielowe ale doszłam do wniosku, ze to mogą przyniesc goście a co:)

Śliczne łóżeczko ... właśnie mam katalog i jest tam cały komplet mebli właśnie z tym łóżeczkiem :) Ja dziś przytaszczyłam kolejne ciuszki od siostry M, laktator i nakładki silikonowe na brodawki (kto wie może się przydadzą) Dziś na szkole rodzenia położna powiedziała, że w 36 tc powinno się mieć już spakowaną torbę do szpitala ... czyli jeszcze tylko 5 tygodni ... no i oczywiście tu schiza że nie zdążę :o Oczywiście jak byście miały być choćby przejazdem w centralnej Polsce to zapraszam do mnie w odwiedzinki :)

Jutro umówiłam się z babcią w ramach spacerku pójście do kilku sklepów meblowych w poszukiwaniu sofki do pokoiku ... oj ciężka to sprawa bo potrzebuje nie za dużej a z takimi to problem ... mam nadzieję że mi się uda w końcu coś wybrać

Pomozcie,bo albo ja jestem wariatka albo wariat moj maz!Wczoraj sie pozarlismy o to,w ktorym jestem tyg i miesiacu. Termin mam na 31maj,wiec napiszcie mi ktory to tyg i miesiac.A ja pozniej wam napisze co twierdzi moj maz:0

Gość kate1025
lepiej podaj datę OM ale licząc od tyłu tygodnie to wychodzi 25 tc czyli 6 miesiąc wg ksiązki " W oczekiwaniu na dziecko" a reszta gdzie sie obija? ja dzis ugotowałam pyszną zupke brokułową:) dzis na SR będzie o karmieniu:)

Według moich obliczeń w 25 tygodniu jesteś ... a co wymyślił twój mąż ?? Zamówiłam dzisiaj sofę :D w końcu coś udało mi się wybrać ...

A ja dziś na objad robię kluseczki z serem :) ... O karmieniu już mieliśmy na pierwszych zajęciach ... a za tydzień będzie o porodzie, będziemy oglądać filmik ... już widzę minę mojego M :)

Gość kate1025
no to fajnie, ze sie udało zamówić, moze jakies zdjątko?tzn. link:)

Wiec wedlug mnie jest to tez 25tyg oraz 6 miesiac!! a moj drogi maz mowi''24tyg oraz 5miesiecy i troszke''.Pytam go wiec kiedy wedle niego jest 9miesiac,a on: ''31maja''!:\ Wiec 31maja jest 9 miesiac i tego dnia sie chyba konczy wedle niego. CZY NIE MOZNA DOSTAC PIERDOLCA ???!!!!

JAK JA BYM ZJADLA KLUSECZKI Z SEREM,mniam albo pierogi...ale skad je wziac:(

Gość kate1025
po prostu zrób:)

Nie zamieszczę linka bo zamówiłam u siebie w sklepie meblowym, więc zdjęcia nie mam ...

Mała, a co się będziesz denerwować ... zabierz męża na wizytę do lekarza i niech mu powie w którym tygodniu i miesiącu ciąży jesteś. Byłam dziś w aptece i normalnie przy okazji zaszalałam i kupiłam gaziki :D do przyszłej pielęgnacji Oleczka ... normalnie zakup, że hoho :)

... coś tu jakoś za cicho ... Ja już dziewczyny siły nie mam ... wieczorami to kręgosłup mnie boli tak, że nie wiem jak mam siedzieć :( do tego ból żeber szczególnie prawego ... normalnie mam wrażenie, że już nic mi się nie zmieści w tym brzucholu ... nocka po prostu tragiczna ...

Gość kate1025
no zdecydowanie za cicho:( mnie tez bolą zebraale po lewej stronie...masakra i non stop zgaga:( dzis miałam kolejny sen o porodzie, tym razem było bardzo szybko i bezboleśnie , tylko rana mnie szczypała:( a milenka była przekochana chociaz twarzy nie widziałam:) czekam na kuriera z materacem , mogłby sie pospieszyc bo po pączki trza leciec, mam nadzieje, ze mi nie braknie:) NowaTu a jak się będzie nazywac twoja pociecha? no i mala tez nam nic nie pisze...

Hej. Ja sie zwolnilam 2h z pracy. Na 16.30 mam nowego gienia. Trzymajcie kciuki aby okazal sie ok. U mnie ogolnie ok. aptetyt kiepski, no i ciagle bym spala... ;/ Co do imienia... Mi sie podoba Franek. Ale dla mojego meza juz niebardzo. Wiec moze Mateusz... Dla dziewczynki nie mam bladego pojecia. Jeszcze nie gadalismy o imieniu... Ale napewno nie bedzie nam latwo sie dogadac. Mamy inne gusta :D Ide sie kompac... Poleze w wannie to moze sennosc odejdzie :)

Franek fajne, mi się podoba :) Ja już pączki kupiłam i zjadłam już jednego :D bo rano byłam na mieście ... zaszłam do rossmana i kupiłam szczotkę do czyszczenia butelek, myjkę z frotki i wkładki laktacyjne te rossmanowe bo siostra M powiedział, że już różnych używała i te są najlepsze, a więc kupiłam te. U mnie znów prószy śnieg :(

Oczywiście kciuki trzymamy :) Wczoraj normalnie zaszalałam i kupiłam sobie papciochy, aby mieć jakieś porządne do szpitala :) no i babcia wynalazła mi u siebie koszule jak znalazł do porodu ... bo stwierdziłam, że ta co mam to zdecydowanie za krótka i jak bym sie tylko nachyliła to cały tyłek na wierzchu ... bo mam takie 3, 2 kupiłam, a jedną dostałam od siostry, ale do porodu to szkoda, bo kto wie pewnie będzie trzeba wyrzucić. Kate, a u Ciebie w szpitalu możesz rodzić w swojej czy musisz w tej szpitalnej ??

No dzies wybilo 8tyg, czyli 2 miesiac :D Dobra spadam juz na serio... :P

Co do imienia; plci nie znamy.Sprawa imion ma wolna reke moj maz,wiec dziewczynka Kim a chlopczyk nie wiem.Tutaj dzieciom nadaje sie 3-4 imiona,wiec trzeba sie dobrze zastanowic.Maz nazywa sie Leonardus Johanus Maria. Wlasnie sie zastanawialam jaka kupic pizame do porodu.Sukienke(nienawidze,ale moze praktyczne) czy ze spodniami? Mam skurcze macicy,ktore trwaja ok 6 sek. i powtarza sie to 4-5 razy na dzien.Wiadoma rzecz,ze macica teraz bardzo szybko rosnie i staje sie jak pilka przez co twardnieje nam brzuch.Wyczytalam na polskiej stronie,ze to moze spowodowac wczesny porod.A na holenderskiej, nie robia z tego zadnego problemu.Dziwna sprawa. NowaTu,wrocilas? opisuj.