Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nibywiem

czy po owulce sa dni plodne tez?

Polecane posty

Gość nibywiem

mam pytanie czy jak wczoraj mialam owulke to dzisiaj jestem jeszcze plodna.czy juz bez szans i trzeba czekac do nastepnego miesiaca.jezeli tak to przez ile jeszcze dni

Gość justyna __
jajeczko jest zdolne do zapłodnienia jeszcze jakies 24 godz. wiec może ci sie uda :)

Gość nibywiem
czyli po owulce juz sa znikome szanse ;(

Gość justyna __
są szanse, ale wieksze są przed owulacją lub w trakcie. A skąd wiesz, że wczoraj miałas owulację?

Gość nibywiem
widzialam po sluzie. idealny wrecz ksiazkowy. to byl 11 dzien cyklu. cykl ostatnio mam 23 dni .ehh przegapilam. myslalam ze pozniej bedzie ze dzis i jutro bede sie starac z partnerem

Gość nibywiem
patrzylam na tabelke.wg niej do czwartku powinnam byc jeszcze plodna. od srody do czwartku.jest sobotaa....wiec czemu juz teraz po owulce .i juz niejestem. mam jakies zaburzenia cyklu czy co?

Gość ihaha
komórka jakowa jest zdolna do zapłodnienia przez 72 godziny, więc w tym czasie oczywiscie można zajść w ciążę

Gość justyna __
owulacja trwa kilka dni, i to że wczoraj mialas sluz pładny, nie oznacza, że juz sie skończyła. Może dopiero sie zaczęła, wiec nie siedź na kaffe tylko bierz sie do roboty, jeszcze nic straconego ;)

Dla ścisłości - sama owulacja trwa CHWILĘ - a nie kilka dni.Natomiast - dni płodnych jest znacznie więcej.nie ma domowego sposobu na stwierdzenie kiedy DOKŁADNIE odbywa się owulacja, dlatego zakłada się spory margines i wynosi on więcej niż kilka dni (domowym sposobem da się okreslić tylko fazy cyklu a nie dzień owulacji).Owulacja może odbyć się do 3 dni przed i do 3 dni po szczycie sluzu. Śluz informuje o fazie płodnej a nie o dniu, w którym odbywa się jajeczkowanie.

Gość nibywiem
;) no to lece sie starac ; oby 2 kreski

jak sama nazwa wskazuje - śluz płodny oznacza fazę płodną

czyli faze.ale ten sluz taki jak bialko kurze to poczatek koniec czy owulacja bo przeciez nie trwa 6 dni.przynajmniej nie u mnie