Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamcia_rocznik_87

87 MAMY z ROCZNIKA 87 **1987** ZAPRASZAM

Polecane posty

no wlasnie jak bede na swietach u rodzinki musze sie sfotografowac bo tak sama sobie zdjecia nie bede robiła;-) nasz marcelek bedzie mial swoj pokoik bo niestety sypialnia jest za mala zeby wcisnac lozeczko, ale jego pokoik bedzie tuz przy naszym wiec przy otwartych drzwiach bede wszystko slyszała;-) mam lekki sen i zawsze wszystko slysze, nawet to jak cyka zegarek za sciana w kuchni i lodówka chodzi a jest taka cichutka;-) kurde u nas zapowiada sie na burze, a ja sie burzy boje;-(

no to chyba ze tak i sie budzisz na szmerki:))) Tymarkowa nie boj sie burzy, ja i Ola jestesmy z toba:)

a tak w ogole czytalam ze juz zaczelas puchnac....Ja tez tak mialam, przed porodem to juz sie nie miescilam w spodnie...Nogi, stopy, dlonie, buzia....:(Polozna kazala mi zdjac obraczke, bo nastraszyla mnie ze moge jej juz nigdy nie zdjac i nosilam na lancuszku:) Musisz jak najczesciej lezec z nozkami uniesionymi do gory, mozesz tez zrobic sobie zimny kompres z recznika, pomaga:)

Hej dziewczynki!!! Ja znów wyprawiłam mojego do racy i zaraz idę się jeszcze położyć:) Wczoraj nie mogłam pół nocy zasnąć-tak jakoś mi dziwnie było, do maluszka już przez przeszło miesiąc mówiłam cały czas Kubuś... I jakoś mi tak dziwnie, ojej, wiem że teraz to chyba problem na siłę sobie robię, bo bardzo chciałam mieć córunię, ale z myślą że będę miała synusia już się oswoiłam!!! O tym że będzie chłopczyk lekarz powiedział mi ok. miesiąca temu, ale mówił od razu że to tak na 75%, bo mały nie chciał się ustawić, a pomiędzy udami coś mu \"mignęło\", a wczoraj na badaniu niunia praktycznie pół badania usg była odwrócona pupcią do nas to było dokładnie widać... No a teraz dał mi 99% pewności że to córunia.... Dziewczynki, już się nie mogę doczekać jak tam u Was po badaniu, piszcie jak tylko wrócicie z wizyty;) Ja kolejną mam 25 kwietnia, także już za 2 tygodnie:)

Hejka kobitki :) U nas pogoda znowu piękna mmm zaraz pędze na spacerek z pieskiem a potem muszę się wziąć troche za porządki i obiadek. szczesliwa87 przez ta Twoją przygodę cały czas myślę czy mój Michałek też się czasem nie zmieni w dziewuszkę chociaż wiesz to i tak trzeba traktować z przymrużeniem oka, bo różnie to z tym bywa, a najważniejsze przecież żeby dzidziuś był zdrowy. Ja już się nie mogę doczekać wizyty, a najbardziej tego usg - że zobaczę znowu maluszka i to tak dokładnie jego buźkę i w ogóle, jejuuuu, a tu jeszcze tyle do 18:00 trzeba czekać.. jak tylko wrócę od razu dam znać co i jak i może jakąś fotkę wkleje :) Tymbarkowa Ty pewnie też godziny odliczasz do wizyty. Ty masz troche wcześniej, daj od razu znać jak już wrócisz - pamietaj :)

Dlatego, że wyszedł mały problem z usg, ja nie chodze na NFZ tylko na \"firmę\", płacę składki i do lekarzy chodzę prywatnie, płacę za wizyty, później biorę rachunek, przedstawiam go firmie a moja firma za parę dni mi oddaje kasę... I wczoraj wyszło tak, że mi niby nie przysługuję badanie usg, no i lekarz zrobił mi je tak jakby nielegalnie-na czarno... A jak później pojechałam do mojej firmy żeby się wykłucić, że ja płacę przecież składki, a takie podstawowe badanie jak usg mi się nie należy o ja rezygnuję z tego \"sposobu\", no i okazało się, że mi się NALEŻY;) Tak się wkurzyłam, że pojechałąm jeszcze raz do lekarza, żeby mu o tym powiedzieć, i wyznaczył mi wizytę za 2 tyg, bo usg miałam, ale bez wpisy do karty ciąży, więc teraz znów będzie usg+wpis... Takie to pokręcone troszkę, ale... Kurcze jak to człowiek musi o wszystko walczyć.... A ten sposób to coś takiego jak \"SIGNAL IDUNA\", ja pracuję w Makro i u nas każdy z tego korzysta, personalne się śmiały że pierwszy ra miały taki numer, a to wszystko wina położnej, bo ona coś tam pomieszała w wystawianych rachunkach....

Aha rozumiem, no to faktycznie miałaś numer - to fajnie znowu zobaczysz maluszka za 2tyg :) Ja też chodze prywatnie tylko mi nikt nie zwraca kaski no ale na dzidziusia to nie szkoda :)

Żebyś Gosiu wiedziała, że się cieszę niesamowicie, bo takie usg to fajna sprawa... Moja córunia wczoraj miała rączkę w buzi, chyba ssała kciuka... Mam 2 zdjęcia, ale raczej niewyraźne... A jak lekarz mi powiedział, że będzie córeczka, to aż się popłakałam... Oj już się nie mogę doczekać, kiedy moja malutka myszka przyjdzie na świat, a dziś zaczynamy 26 tc:)

Wsiuuu, no ja trochę posprzątałam.. obiadku jednak nie robiłam bo z wczoraj mi została zupka pomidorowa wiec trzeba zjeść, a jakoś nawet nie chciało mi się z niczym bawić i tak jakoś apetytu nie mam w taką ciepłotę... szczesliwa87 zrób poprawki w tabelce jak zaczęłaś nowy tydzień :) ja w sobote 28tc zaczynam, alee leciiii... ajeszcze tylko 4 godzinki i zobacze moją kochaną niunie która buszuje w brzuszku od rana:)

czesc dziewczynki:* I jak u Was? Pewnie czekacie na wizyty... Napewno wszystko bedzie ok:* Ja niestety na swoja wizyte bede musiala isc sama bo moj T bedzie w pracy i tak mi smutno... akurat teraz kiedy ta wizyta taka wazna bedzie:( No ale trudno... Zycze milego dnia i czekam na opis wrazen po USG:):*

Nick...........Wiek......Miasto............Imię dz..... ...Data ur.dziecka Klaudia.P..........21.......Wrocław.......Olivierek..... ...20.01.2006r. Bebolek20.........21.......Kilcock.........Fabian....... ....12.11.2007 mama Meli.........22.......Św-ce..........MelAnia...........19. 06.2008 aanneczka........22.......Liverpool......Oleńka......... ..15.07.2008 Catarinka71......21.......Wrocław......Martynka........2 4.08.2008r. Daga5 ........... .23.......Żywiec.........Nikola............15.09.2008 Anabelkaaa.......22.......Garwolin.......Jaś............ ....02.12.2088r. ZACIĄŻONE: Nick.......... Wiek......... Miasto......Tc/ Termin.... ..Płeć-imię..... Tymbarkowa....21.....Szczecin.......34/25.05.09......S -Marcel Marillion.........21.....Wrocław........33/25.05.09..... S -waham się 2face............21......Białystok.......23/ 28.06.09 ....C- Lilianka Gosiaak.........21......Jastrzębie.....27/11.07.09..... S-Michał agawerka.......21.....Wrocław........23/21.07.09.....C- Amelia szczęśliwa87...21.....Olsztyn.........26/23.07.09..... C-Dominika Karaoke87......21.....Częstochowa..22/.01.08.09.....n ie wiem Klaudia.P........21.....Wrocław.......16/30.08.09....bli ź nięta-nie wiem OOOLLL........22 .....Olkusz..........19/12.09.09.....nie wiem kozaki_87......21......Rzeszów.......11/17.10.09.......n ie wiem

Cześć dziewczyny!! bylam u gina i mialam usg moja mała kuleczka ma prawie 4,5 cm :):):) ma 2 rączki i nózki i ladnie sobie skakała. Tabletki jeszcze biore bo gin powiedział że widzi poprawe ale musze jeszcze brac. No ale uskokoilam sie bo to już kończy sie 11 tydzień i już najgorsze mam prawie za sobą następna wizyte mam w maju i to bedzie 15 tydzień więc może już bede wiedzieć czy to synuś czy córcia. A ostatnio miałam sen że na usg powiedzieli że córka a potem nagle przy porodzie patrze między nogi co wyciągają :):) a to się okazało że chłopak ;) i co taki sen znaczy..:) pogoda ładniusia jest i robie porządeczki przedświąteczne pozdrawiam wszystkie. Aha czytałąm co pisałyście na temat brzuszków ich rozmiarów i to zalezy od tego ile wód płodowych się ma no i wielkości maleństwa.

Hej kobitki :) ja własnie wróciłam do domku więc teraz dopiero tutaj zajrzałam.. No więc u nas wszystko oki, dzidziuś zdrowy i jest chłopiec, dostałam nawet zdjęcie peniska i jajeczek hehe :) Miałam te 4d ale łozysko przysłoniło z jednej strony buzie a z drugiej mały rączką zasłonił i było tylko uszy widać hehe i ginek powiedział że następnym razem powtórzymy te 4d bo teraz nawet fotek nie dawał ani filmiku i za wizyte policzył normalnie. Glukoze mam w normie, teraz dostałam skierowanie na krew i mocz. Przytyłam 2kg przez ten miesiąc czyli łącznie 6kg od początku ciąży. Następna wizyta 7 maja i znowu odliczanie :) Tymbarkowa a Ty co nic nie piszesz? Jak u Ciebie?

czesc dziewczyny:* Gosiaczku to siper ze Michalek pokazal jajeczka i wiadomo na pewno ze to chlopiec:)Bedziesz mogla kupic juz wszystko na niebiesko:) Tymbarkowa co ty tak leniuchujesz ostatnio?Nie lubisz juz nas...?:) Ja mam dzisiaj taki dzien ze normalnie chce juz noc:( i zeby moje dziecko poszlo juz spac, tak mi sie daje we znaki, ze padam na twarz. Juz niedlugo oszaleje od tego ciaglego jeczenia i noszenia....Nie wiem co sie dzieje ale jest tragicznie niegrzeczna i nie daje mi odejsc ani na krok....

czesc dziewczynki;-) a ja jestem w rozsypce strasznej;-( zelazo znów sapada, wiele duzych bakterii w moczu - musze zrobic posiew i to jak najszybciej do tego cukier za wysoki o 31mg - jak najszybciej wskazana wizyta w poradni diabetologicznej dla ciężarnych, jedynie cisnienie w normie i brzuszek mieciutki taki jaki ma byc;-( ale mam doła;-( jutro z rana jade na posiew i moze uda mi sie jutro jeszcze do tej poradni bo rejestracja jest w dniu biezacym;-) a na dodatek zle mi wyplate naliczyli i dostalam tylko 40% i jak tu się cieszyć? wizytę kolejną mam za 2 tygodnie i juz do konca bedzie co 2;-) mowie wam jaka jestem przybita;-( ciagle płaczę;-( gosiu wspaniale ze na 100% będziesz miała Michasia ja z tego wszystkiego nawet nie zapytalam kiedy mam zrobic usg;-( buziaki dla was, ide spac;-(

Tymbarkowa nie placz malenka....To juz koncowka ciazy, Marcelek rosnie i to dlatego takie problemy...Pocieszaj sie ze juz tylko miesiac, na wszystko dostaniesz lekarstwa i kazda z tych przypadlosci nie szkodzi dzidzi... Na pewno za kilka dni napiszesz ze juz jest lepiej.

boze mam nadzieje, nie chce miec cukrzycy;-( ale jestem rozbita, rycze jak glupia a moj maly marcelek fika jak szolny chyba czuje ze mama jest smutna;-(

sluchaj moja kolezanka miala cukrzyce od samego poczatku ciazy, musiala brac leki oczywiscie ale po porodzie wszystko sie unormowalo i teraz jest juz oki:) Glowa do gory:)

Gość szzcęśliwa87
Hej dziewczynki!!! Tymbarkowa-na pewno będzie dobrze, nie ma się co martwić, pamiętaj że wszystkie Twoje zmartwienia i nerwy niuniuś też czuje!!! W sumie to tak zawsze jest, że jak coś się wali to na całej linii...ale na pewno będzie dobrze!!!! Gosiu! Szkoda, że nie udało się zrobić żadnego zdjęcia buźki, ale miałaś tą przyjemność zobaczyć maluszka:) Ja dziś znów byłam na zakupach, kupiłam mojej niuni półśpichy, i welurowego pajacyka. U nas jest taki sklep PEPCO są tam fajne i tanie rzeczy:) Można się odkupić! Np. te półśpioch kosztowały tylko 3 zł. A pajacyk, taki fajny cieplutki z czapeczką tylko 20 zł:) No i teraz na dniach ma przyjść paczka z ciuszkami, taka kobietka reklamowała się na kafe że sprowadza ciuszki z Anglii i sprzedaje je praktycznie za połowę ceny!! Dam Wam link, to może skorzystacie:) http://szafa.pl/profil/netka_an/sprzedaje_lub_wymieniam To działa na zasadzie allegro tylko, że chyba nie trzeba naliczać marży... czy jakoś tak... No to idę chyba już spać... Godzina późna a jutro trzeba mieszkanko wysprzątać, bo nie będzie nas cały weekend-wyjeżdżamy na święta do rodziców! Mam tylko nadzieję, że pogoda na święta będzie piękna??!! Trzymajcie się dziewczynki i do jutra!:)

Cześć dziewczyny Gosiu gratuluje synka:) Tymbarkowa nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze🌻❤️ szczęśliwa też kupuje w pepco a te śpiochy są na prawdę świetne, w każdym rozmiarze mam i powiem Ci że rewelka, szybko zakładane, wygodniejsze niż rajtuzki, na prawdę są super. Ja tam kupiłam też takie korki do wanny z wielorybkiem itp, młoda uwielbia się tym bawić w kąpieli:) Mnie jutro czeka ciężki dzień:( Oj bardzo ciężki:( Farbowanie i skrobanie jajek:P;) A młoda ma już 4 ząbki:) 2 u góry teraz jej wyszły, nawet nie wiedziałam że idą bo ładnie to przeszła. W nocy ciągle obraca się na brzuszek i budzi i tylko z tym mamy kłopot... Ale przyszła wiosna i dobry humor mam cały czas... czekam na maj i jedziemy w 3 do Kołobrzegu, ale super będzie, pierwsze wakacje z myszką:) _**___** _**___**_________*** * _**___**_______**___ **** _**__**_______*___** ___** __**__*______*__**__ ***__** ___**__*____*__**___ __**__* ____**_**__**_**____ ____** ____**___**__** ___*___________* __*_____________* _*____0_____0____* _*_______@_______* _*_______________* ___*_____v_____*#o ___oo_______o#$#o __o##o______o####o _o#$###o__o#$#$#$#o o#####$o@@o########o o#$#$#o@@o##o#####o _o##__o##o_o##o ____o#$#o___o#$#o __o#$$#o_____o####o __o#$#o_____o######o _o###o_______o#o#o#o _o#o#o________o###o __o###o________o#o ___o#o#________o ____o#o# ____o### _____o#o ______o _ Moc prezentów od zajączka co koszyczek trzyma w rączkach Wielu wrażeń, mokrej głowy w poniedziałek dyngusowy. Życzę jaja święconego i wszystkiego najlepszego! :)

Cześć dziewczyny. Aneczka wg mnie pokój dla noworodka i małego dzieciaczka nie jest dobrym pomysłem. Ja nigdy bym na to nie poszła, szczególnie, że trzeba do malucha często wstawać. Z drugiego pokoju nie usłyszałabym płaczu.

witajcie;-) ja zaraz jade na ten posiew moczu a do poradni diabetologicznej najszybciej zarejestrowałam się na wtorek. cala noc nie przespana;-( na dodatek chyba brak mi magnezu bo miałam silne skurcze łydek;-( super że martynka ma już 4 ząbki, czyli piers ci niezle catarinka wymasuje;-) u nas tez jest pepco i widziałam tam ładne ubranka dla dzieci, ale dawno tam nie byłam bo spory kawałek ode mnie jest;-) ale na pewno wstapie;-) dzisiaj wyjezdzam z moim miskiem na swieta do rodziny - wlasnie kilka km od kołobrzegu i nie wiem jak tam będzie z netem wiec Kochane zycze Wam Wszystkiego Najlepszego w te Święta, Niech Wam mili będzie wiosennie, słonecznie i świątecznie. Niech cieszą Wasze oczy kolorowe pisanki i wielkanocne baranki. Niech się w Smigus-Dyngus woda na Was leje, A zając przyniesie radość, pokój i nadzieję. Buziaki;* Odezwę się do Was po świętach lub wcześniej jak u rodziców będzie net;-)