Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama kochanej coreczki

co ile kapiecie wasze dzieci????

Polecane posty

Gość gfugffdf
Widzę, że wpisala się kolejna idiotka, mówię o osobie o pseudonimie - no to ja...... Czy Ty kobieto nie umiesz czytac?? Jestes az tak tepa i ograniczona?? Czy ktos tu napisal, ze jego dziecko idzie spac brudne od zupy, z posklejanymi wlosami i w ogole czarne?? Dlaczego popadasz ze skrajnosci w skrajnosc?? Myslisz, ze jak dziecko jest kąprane co drugi lub co trzeci dzien to w między czasie nie jest myte?? Czy dla Ciebie mycie to tylko kąpiel?? Utożsamiasz jedno z drugim?? Nie wpadłaś na to, że mozna dziecko umyć, co nie jest równoznaczne z kąpielą?? Skąd się tacy ograniczeni ludzie biorą, mamy XXI wiek, a u niektorych nadal Ciemnogód:|

Gość no jak widac
dla niektórych jak np. no to ja... kąpiel to to samo co mycie. :P

Gość tym razem na pomarańczowo ...
Nie wyobrażam sobie nie kąpać dzieci codziennie! Ja kąpie chłopców codziennie, mały jeszcze w pieluchy robi, więc same wiecie jak pachnie tyłek takiemu maluszkowi, a chusteczki nawilżające to nie to samo co kąpiel. Czasem mam wrażenie, że mu tyłek tak brzydko pachnie, że idę i mu myje nawet jeśli to je 12:00 w południe. Rączki i buźkę oczywiście myję kilka razy dziennie. Pytanie do mam, które nie kąpią dzieci codziennie połóż się nie wykąpana spać i zobaczysz czy wstaniesz wyspana? Nie piszę tego złośliwie, jeśli wykąpiesz dziecko to na pewno spokojniej zaśnie i rano obudzi się wypoczęte i uśmiechnięte :) Owszem czasem się zdarza, że przyjeżdżamy z jakiejś imprezy i dzieciaczki zasypiają już w aucie, więc wtedy ich nie rozbudzam, ale wycieram chusteczkami nawilżającymi i kąpię rano, ale to na prawdę zdarza się może z 3 razy w ciągu roku. Moja siostra kąpie małego co 2-3 dzień i on po prostu śmierdzi, ale ona z mężem też nie dbają o higienę, więc tego samego uczą swojego dziecka :o Jeśli już na prawdę nie macie czasu lub jesteście zmęczone to wykąpcie dzieciaczki raz dwa, nie muszą godzinami się pluskać codziennie. Ja jak mam czas to się bawią podczas kąpieli, ale jak się spieszę to tylko kąpiel, piżamka i spać :) Szybka kąpiel dziecka trwa max 15min, więc nie wierzę, że nie znajdziecie tyle czasu dla dziecka wieczorem. Przemyślcie to drogie mamy

Gość Wachac cudze dzieci
To juz zachacza o pedofilie!!!!!

Gość prymitywni
a ja kąpię codziennie dziecko,sama też codziennie kąpię się. może skóra nie jest brudna tak aby było to widac ale zapach........ uffff cóż dodac cóż ując- jest to śmierdząca sprawa. i nikt czy to biolog,czy inna mama,nikt mnie nie przekona, do rezygnacji z kapieli- do wody dziecku dolewm oliwki i dzięki temu skóra dziecka jest natłuszczona i nawilżona. osobiście nie mam zachamowań w pracy powiedziec komuś aby wziął prysznic- jeżeli czuję pot,nieświeżośc- BO JEST TO CZYNNIK UCIĄŻLIWY DLA INNYCH. a mycie raz na kilka dni jest obrzydliwe! ;(

Gość prymitywni
BRUDASOM PRECZ!!!

Gość chamom też precz
😴

Gość jak to jest-----
ze az tak smierdzicie/? co wy takiego robicie czy moze jecie ze smierdzicie? a juz smierdzace dziecko to w ogole! nie rozumiem tego . zdrowy czlowiek nie smierdzi po jednym dniu bez kapieli. tym bardziej dziecko. Rozumiem tydzien. moim zdaniem przesadzacie. sa dezodoranty , mozna sie umyc w miare potrzeb ale zeby kapac sie tak namietnie toz to glupota.

Gość prymitywni
A DLACZEGO TO CHAMSTWO?EKSZOSC LUDZI POWIE CI,ŻE BRAK CODZIENNEJ KAPIELI DZIECKA TO WYCHOWYWANIE BRUDASA :P

Gość prymitywni
No tak nie ma wiekszego smrodu niz zapach potu pomieszany a raczej zatuszowany dezodorantem :P

Gość taaaa po dniu niemycia
sie smierdzi, hahaha! nie ma to jak wysysac bzdury z palca. no chyba, ze ktoś siedzi w szambie to moze smierdzi.:classic_cool:

Gość y6jhv
tak zajebisty zapaszek- smrodek brudu,potu i perfumka :(

Gość do prymitywni
widocznie ty masz taki dziwny organizm, ze juz po kilku godzinach zaczyna wydzielać smrody. jestes jakims ewenementem.:P:P:P:P:P

Gość y6jhv
nie myjecie sie bo nawet nie chce wam się kilka min spedzic pod prysznicem, tłuste włosy, spocone ciało...... szkoda gadac. a ciuchy i bieliznę też zmieniacie co kilka dni pewnie..... juz mi smierdzi na sama mysl

Gość y6jhv
sami nie czujecie własnego zapachu ale inni z pewnoscią :P

Gość j6jhv to sobie rzygnij
może ci ulży! :D

Gość a to dobreee
ktos napisze, że nie kapie dziecka codziennie to fanatyczki dopisza, ze sama pewnie brudaska i nie waidomo cio jeszcze. nie osmieszajcie sie lepeij.

Gość do tym razem na pomarańczowo
weź sobie poczytaj kobieto na goglach o częstym myciu, że to szkodzi, ponieważ skóra człowieka posiada warstwę ochronna, a bardzo częste mycie pozbawia skórę tej warstwy ochronnej przy czym jest ona narażona na szkodliwe czynniki. Także, jak jesteś młoda to owszem skóra pięknie wygląda, porozmawiamy jak będziesz starsza i jak skóra zaczną atakować różne choroby. Także mycie owszem ale bez przesady. Mycie rąk to tak, bo brudnymi rękami przenosimy rożne choroby.

Gość NIESTETY WIEKSZOSC
POLAKOW TO BRUDASY - SMIERDZA POTEM , ZÓTLE ZEBY , BRUD ZA PAZNOKCIAMI I PRZETŁUSZCZONE WŁOSY - BARDZO CZESTO MOZNA SPOTAKAC TAK WYGLADAJACEGO CZLOWIEKA . I NAJGORSZE JEST TO ZE TAKIE SA TEZ KOBIETY . TAKI CZLOWIEK JEST PRZYZWYCZAJAONY DO SWEGO SMRODU - I PO JAKIMS CZASIE JUZ GO NIE ODCZUWA . I MYSLA ZE PREFUMY I DEZODORANTY ZATUSZUJA TEN SMROD - SMROD JESZCZE BRADZIEJ SIE POTEGUJE TO OBRZYDLIWE ZE LUDZIE NIE DBAJA O HIGIENE I CO GORSZE UCZA TEGO SWOJE DZIECI . NIKT NIE KAZE NIKOMU SIEDZIEC W WANNIE GODZINAMI . WYSTARCZY WZIAC SZYBKI PRYSZNIC I NA PEWNO SKÓRA SIE NIE WYSUSZY . NIEKTORZY GLUPIO SIE TŁUMACZA ZE SIE NIE MYJA TAK CZESTO BO TO WYSUSZA SKORE . LUDZIE MAMY XXI WIEK SA PRZECIEZ KOSMETYKI KTORE ZAPOBIEGAJA WYSUSZENIOM SKORY I CO WIECEJ JESZCZE JA NAWILZAJA . KURCZE LUDZIE BOICIE SIE WODY CZY CO ? W TAKIM RAZIE PO CO MYJECIE ZEBY ( 0 ILE JE W OGOLE MYJECIE ) PRZECIEZ WYSUSZY WAM SIE SLUZOWKA OD PASTY I WODY ! NIEKTORZY TO MYSLA ZE ZYJA W SREDNIOWIECZU ! I DODAM - KAZDY CZLOWIEK SIE POCI JEDEN WIECEJ DRUGI MNIEJ ! NO CHYBA ZE NIC W CIAGU DNIA NIE ROBI - TYLKO LEZY NA KANAPIE . I NA PRAWDE NIE MA SIE CZYM CHWALIC ZE TAK RZADKO SIE MYJECIE , BO TO RACZEJ POWOD DO DUMY NIE JEST !

Gość ja zawsze moje dzieci kapałam
codziennie ! nigdy powaznie mi nie chorowaly ( raczej byly to tylko lekkie przeziebienia ) i nie maja zadnej alergii . Niektore matki przeczytaly jakis s glupoty ze czeste mycie jest szkodliwe dla zdrowia i dlatego tez tak rzadko kapia swoje dzieci . to tylko wymowka bo nie chce im sie ruszyc tyłka i wykapac dziecka .

Gość GDYBY KAPIEL BYLA TAK
SZKODLIWA TO NOWORODKI NIE BYLY BY KAPANE CODZIENNIE W SZPITALU PRAWDA . CO PRAWDA KAPANE SA TYLKO POD KRANEM CZYLI TAK JAKBY BYLY POD PRYSZNICEM . GYDYBY TO SZKODZILO NOWORODKOM TO ZAPEWNE BYLBY ZAKAZ CODZIENNEJ KAPIELI - A TAK NIE JEST ?! CZYLI W SZPITALU TEZ ZLE ROBIA TAK ?

Gość A jak lezysz chora w szpitalu
Tez sie kapiesz? Co na to lekarze?

Gość NO WIESZ W SZPITALU TEZ MOZNA
WZIAC KAPIEL JAKBYS NIE WIEDZIALA ! PRZECIEZ W SZPITALACH SA PRYSZNICE ! A MYSLE ZE LEKARZ NIE MIALBY NIC PRZECIWKO TEMU . BO JAK KAZDY PACJENT NA SALI SIE NIE MYJE TO DOPIERO LADNY SMROD ! BYLAM NIE RAZ W SZPITALU I JAKOS ZADEN LEKARZ NIE ZABRONIL MI WZIAC PRYSZNIC .

Sluchaj, wylacz CapsLock, bo nieprzyjemnie sie czyta i oznacza to, ze do nas krzyczysz. A krzykaczy malo kto slucha. Co do twoich noworodkow.... W szpitalu, w ktorym ja rodzilam wykapano moje dziecko jeden raz, a bylam tam tydzien z racji CC. Rodzilam na zachodzie. Praktyki w tym szpitalu potwierdzaja opinie lekarzy, ze nie nalezy dzieci codziennie kapac ze wzgledu na warstwe ochronna. To tylko Polska ma jakis kompleks brudasa lub tez czysciocha. I wyobraz sobie, ze moje dziecko nie smierdzialo.

Gość dokładnie Aga
też sie spotkalam z tym, ze na Zachodzie nie kąpia codziennie dzieci (w szpitalach również!!!) tylko u nas jak widac co niektorzy maja kompleksy (szczegolnie ci ktorzy pisza CAPSEM!!!):O

Gość rozmowa zeszla na inny tor
mowimy tu o dzieciach niecodziennie kapanych ale jednak mytych! a nie o flejach smierdzacych brudasach!! kapiel codzienna nie jest KONIECZNA ,to juz ustalilismy. :) jak sie raz na 2 -3 dni wykapie nic mu sie nie stanie!

Gość rozmowa zeszla na inny tor
Pytanie do mam, które nie kąpią dzieci codziennie połóż się nie wykąpana spać i zobaczysz czy wstaniesz wyspana? wiesz , kilka razy zdarzylo mi sie :) zyje a wysypianie nie ma tu nic do rzeczy.

Gość do tych co kapia dzieci i
siebie bardzo rzadko . powiem w skrocie - PRAWDA BOLI - po prostu na sile probujecie sie usprawiedliwic . to na tyle , pa

Gdy Maks był noworodkiem strasznie nie lubił się kąpać, darł się bo nie lubił być nagi, postanowiliśmy kąpać co 2 dzień. Dziecko nie śmierdziało ale zaczął mieć zaczerwienione tu i ówdzie. Stanęło na tym że kąpiemy codziennie, czasem szybciutko, ale zawsze,to jest taki rytuał i to oznacza że za chwilę pójdzie spać w czystej piżamce. Sami tez się kąpiemy codziennie!

Gość Tragediaaaaaaaaaaaaaa
tak jasne ty ty sie kapiesz codziennie i siedzisz po godzinie w wannie.Najlepiej sie przechwalac i robic z siebie taka nieskazitelna czyscioszke a ,czy trzeba codziennie niemozna sie podmyc,umyc...............