Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama kochanej coreczki

co ile kapiecie wasze dzieci????

Polecane posty

ja kapie 2,5 letniego syna 2-3 razy w tyg. Jest to albo prysznic, albo wanna. W inne dni myje mu rece, buzie, zabki i tyłek pod kranem To chyba z racji tego ze mamy zimno w domu. W lato kapałam go codziennie bo był tak spocony ze ciezko było go chociaz nie oprysznicowac.

my.kapiemy.synka.co.dziennie.poprostumysle.ze.lepiej.mu.sie.spi.:)ja.sama.nie.wyobrazam.sobie.isc.brudna.do.luzka.dodamze.jesli.ktos.z.roznych.przyczyn.kapie.siebie.czy.swoje.dziecko.co.drugi.dzien.i.jemu.to.odpowiada.to.ok.:))

Gość 5587
jak chciałam kiedyś dziecko kąpac codziennie,usłyszałam dobra radę;a twoje dziecko z gownem się biło,że chcesz tak robić? I to było mądre!Codzienne moczenie i nadużywanie środków czystości jest szkodliwe dla skóry dziecka.

kąpiel moja czy też mojego dziecka trwa 10-15 minut, mamy prysznic, więc we wannie się nie moczymy godzinami! Chodzi o zmycie potu i brudu z ciała, obumarłych komórek naskórka i innych rzeczy które się nazbierałby w ciągu dnia. Woda i mydło nikomu nie zaszkodziły jeszcze a bakterie i syf owszem. Nie przeginajcie że ktoś kto codziennie się myje jest czyścioszkiem bo to zwyczajne czynności! Chociaż dla niektórych (moja sąsiadka) zwyczajne jest zmienianie majtek 2 razy w tygodniu...

skoro kapiel i mycie to co innego to kapie rzadko moze z dwa razy w tygodniu :P :D ja mojego codziennie myje w wanience. wlewam wody, wsadzam do srodka, myje a w miedzyczasie maly sobie chlapie woda, potem splukuje go prysznicem i koniec. czasami dluzej pozwole mu sie pobawic mi jest latwiej wsadzic w wanienke niz robic kombinacje w zlewie. a glowke myje mu codziennie, ma krotkie wlosy wiec wysuszam recznikiem i tyle. to jest wieczorny rytual ktory oznacza ze niedlugo idzie spac nie zajmuje mi to tak duzo czasu co do mycia sie doroslych to jesli ktos pisze ze sie kapie codziennie to co w tym dziwnego ? ja biore prysznic codziennie a w lato nawet czasami dwa razy jesli sie przepoce. a i jeszcze co do innych krajow to ja rodzilam w stanach i mi tez malego tylko raz w szpitalu umyli. a w domu zalecili kapiel co 2-3 dni i do czasu kiedy nie odpadnie pepuszek przemywac tylko szmatka. i tak robilam na samym poczatku. ale mi on lepiej spi jak go normalnie umyje przed snem nie przeszkadza mi jesli ktos kapie swoje dziecko/myje co 2-3 dni. dziecku napewno sie krzywda nie dzieje a mi nic do tego. kazdy robi jak mu pasuje.

zgadzam sie z karola 27. szybkie umycie dziecka by zmyc pot i odswiezyc je. to samo robie ja, prysznic 10-15 min. kapie sie rzadko jak mi sie chce odprezyc i posiedziec w wodzie

Gość A TO DOBRE........
5587 jak chciałam kiedyś dziecko kąpac codziennie,usłyszałam dobra radę;a twoje dziecko z gownem się biło,że chcesz tak robić? I to było mądre!Codzienne moczenie i nadużywanie środków czystości jest szkodliwe dla skóry dziecka POWYZSZA WYPOWIEDZ po prostu zwalila mnie z nóg ! to rzeczywiscie \" dobra rada \" PO PROSTU ZAŁOSNE !

Ja też myję córcię 2-3 razy w tyg. i jakoś trzecia noga jej nie urosła :p Buzię i rączki myjemy oczywiście codziennie.

Gość PROBLEM TKWI W TYM
ZE LUDZIE NIE LUBIA SIE MYC I WYSLAJA " SUPER ARGUMENTY " ZEBY TEGO NIE ROBIC . A NAJGORSZE JEST TO SWOJA " MĄDROŚĆ " PRZEKAZUJA WŁASNYM DZIECIOM. FUJ .

Gość PROBLEM TKWI W TYM
mialo byc wymysłaja a nie "wyslaja "

kąpię córeczkę codziennie (w maju będzie miała 3 latka ), włosy myję 3 razy w tygodniu - są bardzo długie i gęste więc chyba nie mogę codziennie ich myć bo się jeszcze przeziębi. :-) Sama woła kąpieli, jak już czuje że jest śpiąca to woła --myju, myju ! jest przyzwyczajona i nie zaśnie bez mycia :-)

Gość BRUDASY GÓRĄ

Gość Żenadaaaaaaaaaaaaaaaaaa
karola27 - "Nie przeginajcie że ktoś kto codziennie się myje jest czyścioszkiem bo to zwyczajne czynności! Chociaż dla niektórych (moja sąsiadka) zwyczajne jest zmienianie majtek 2 razy w tygodniu..." Ta wypowiedz zwalila mnie z nog! Kobieto, a skad Ty wiesz jak czesto Twoja sasiadka zmienia gacie? Jestes jakas jebnieta? Wypytujesz ja? Zagladasz pod spodnice? Obserwujesz jej kosz z brudami? Notujesz jakie ubrania wiesza na lince i jak czesto? Przebierasz ja? Nie masz wlasnego zycia? Czy skad wysuwasz takie debilne wnioski?? Tacy glupi ludzie jak Ty to w ogole nie powinni miec dzieci, bo tylko ta glupote dalej rozsiewaja:|

Sama kąpię się raz a nawet dwa razy dziennie, więc nie wyobrażam sobie, żebym miała nie wykąpać dzieci. A wypowiedzi typu: nie mam siły umyć dziecka po pracy naprawdę zwalają z nóg. To co zrobisz droga mamo jak dziecko pójdzie do szkoły i trzeba będzie pomóc w nauce? Na zabawę też nie masz siły? A jeść masz siłę dziecku dać?

Gość iiiiiii
Moj prawie dwu latek jest kapany dzien w dzien :) u nas to taki rytm dnia oczywiscie .Kapiel o prawie tej samwj godzin ,mleczko i spaciulki :)

Gość Tu pisza mamy 1 niemowlaka.
A dzieci 5.6.10letnie? tez codzienie? bo moje to czasem nawet nie chca.. .

Gość Taa..juz nastolatki sie tak
Posluchaja i grzecznie pojda do wanny.... :)juz to widze!

Gość mój 14latek nie chce
się kąpać codziennie i jak mu mówię, ze czas na myju myju, to od mówi odpierdol się ty stara kurwo. A jak wy zachęcacie swoje większe dzieciaczki do kapieli?

Gość mój 14latek nie chce
poza tym nie mieści mi się już cały w wanience i już nie tapla się w wodzie tak jak dawniej...

Gość tu jest mowa o kapieli
małych dzieci to czemu co niektóre gadają o myciu się dorosłych????? co ma piernik do wiatraka? no tak - bo trzeba jakos dokopać drugiej stronie by sobie ulżyć, prawda?:o

Gość DoopaBlada
Boże co za tragedia że musicie zachęcać dzieci do codziennej kąpieli :O Kąpanie codziennie dziecka od najmłodszych lat jest dobre bo zyskuje ono wtedy nawyk mycia , dzięki któremy jak jest starsze z własnej woli i dla własnej przyjemności idzie pod prysznic , a nie mama biega i wola do wanny :O Wychowujcie sobie małych flejtuchów a potem 16 syn będzie brał prysznic raz na 2 tyg. :O

Gość wierzyc sie nie chce
mam 2 córki teraz sa juz nastolatkami i jak czytam wasze wypowiedzi to brr.... jak mozna nie wykąpać dziecka codziennie???? ja od poczatku kapałam codziennie od urodzenia. i nie rozumiem wymówek ze po pracy nie ma się siły ja tez pracowałam i jakoś miałam czas wstydzcie sie flejtuchy.........................

Gość wstydzic to sie powinnyscie
wy waszego chamstwa.😴

Gość kolejne co zaglądają
innym do wanny.

Gość wierzyc sie nie chce
kazdy ma prawo do własnej oceny. nie moge zrozumiec jak matka myje dziecku przed snem tylko buzię i rączki. a co z genitaliami????? mocz ,kał drażnia skórę dziecka a potem matki sie dziwią ze dzieci mają pupy odparzone. świnie i brudaski z was

Gość a z ciebie chamka
do kwadratu - już wiemy co przekazujesz własnym dzieciom oprócz "higieny".:P:P:P:P

Gość a z ciebie chamka
widac, ze jestes bardzo sfrustrowana skoro ubliżasz innym. 😴