Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Pani ktora potrzebuje pomocy

FInanse domowe- jak ludzie oszczedzacie ile wydajecie?

Polecane posty

dok艂adnie tak - moje propozycje na szybki obiad 1. Ziemniaczki, warzywa z mro偶onki lub inna sur贸wka do tego jajko sadzone. 2. ziemniaczki, jajka gotowane w sosie ( chrzanowy, musztardowy), sur贸wka 3. ziemniaczki, sur贸wka z kiszonej kapusty, kaszanka przesma偶ona na patelni z cebulk膮 i majerankiem 4. ziemniaczki/ ry偶, kotlety schabowe albo z kurczaka, sur贸wka Ja mam dzisiaj 偶urek, zosta艂 mi od wczoraj. Wracamy dzisiaj oko艂o 20 do domu, wiec pewnie i tak za du偶o nie zjemy. Poza tym jeste艣my na diecie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Wynalaz艂am w sieci przepis sur贸wke. Bardzo chwalony. Dzisiaj wieczorem bede j膮 robi膰. Jak chcecie moge Wam tutaj wrzuci膰. Przynajmniej wiemy co jemy i w 艂asnej roboty. Tani i na pewno zdrowy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dokladnie tak
Dzieki dziewczyny za szybkie przepisy- zastanowie sie i cos wymodze:)) Oskarka podaj podaj ten przepis na surowke:)Ja tez jestem na diecie-postanowilam zrzucic kilka kg tak na wiosne:)Jak narazie udalo mi sie 4kg;))Jeszcze kilka i bedzie ok....wiec przepis na salatki , surowki i dania nie tuczace BARDZO WSKAZANE;)) Kury na balkonie:;))Juz sobie wyobrazam...lato , niedzielny poranek, kawka, taras i.........KURY W KLATCE ZNOSZACE JAJKA NA SNIADANIE;)I m膮偶 "Kochanie dzisiaj zniosly tylko dwa" hahahahhaha:)))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dokladnie tak
AAAA odnosnie Pangi:)Zadzwonlam do swoich rodzicow i mowie do swojego taty nie kupujcie pangi etc etc....na co on spokojnie wysluchawszy moich wywodow stwierdzil ja PANGI w ogole nie kupuje bo to jakas ohydna wietnamska ryba ktora jest hodowana tak ze nawet psu stach podac....heh bardzo mnie zaskoczyl- bo szczerze ja tego nie wiedzialam.....:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to jak膮 rybe kupowac
oprocz sandacza czy pstraga za 40 zl ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 s.ensitive
dorsz, mintaj, morszczuk :-) starajcie si臋 kupowa膰 te, kt贸re 偶yj膮 w polskim morzu :-) dorsz, moim zdaniem, the best :-)

Udost臋pnij ten post

sur贸wka: Sk艂adniki: Kapusta biala marchew cebula papryka czerwona zalewa 0,25 szkl wody 0,25 szkl octu 0,5 szkl oleju 0,75 szkl cukru 2 lyzki musztardy 1 lyzka soli Kapust臋 cienko poszatkowa膰, cebulk臋 pokroi膰 drobno w kostk臋, papryk臋 pokroi膰 w cienkie paseczki, marchew zetrze膰 na grubej tarce jarzynowej. Warzywa wymiesza膰 z gor膮c膮 zalew膮 i zostawi膰 na noc w ch艂odnym miejscu. Przed podaniem doda膰 do sur贸wki 1 kwa艣ne jab艂ko oraz 2-3 og贸rki konserwowe starte na grubej tarce. Nie wiem, czy taka bardzo niskokaloryczna, bo jednak w zalewie jest olej, ale zdrowa. Ja b臋d臋 robi膰 dzisiaj, wiec mo偶e poczekajcie, jutro dam zna膰, czy dobra wysz艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dokladnie tak
Ja kupuje np z wedzonych to dorsza- bardzo lubie bo jest chuda i ogolnie smaczna a do smazenia to u mnie w domu lubia strasznie lososia....a swoja droga bardzo dobry jest takze karmazyn wedzony ale ja nie moge:((Ostatnio zjadlam i corka takze i dostalysmy dziwnej wysypki:((a szkoda taka smaaaczna rybka:( Dziewczyny pisaly ze mozna kupowac jeszcze mintaja, morszczuka..to sa bardzo tanie ryby i chyba nie jakies ladowane hormonami...?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ELLA2586***
Do kontra ella Kobieto ja nigdy nie piosalam o trzymaniu kur na balkonie wiec naucz sie lepiej czytac, idiotko!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oszala艂a 偶ona
Ellu ty te偶 naucz si臋 czyta膰:D przeciez ona nigdzie nie napisa艂a 偶e ty m贸wi艂a艣 o tych kurach:D No bawi mnie naprawde jak kto艣 komu艣 zwraca uwag臋, a sam nie jest lepszy... owszem by艂o takie has艂o o ile pami臋tam, ale przesi膮kni臋te ironi膮...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ELLA2586***
dokladnie tak Na poczatku piszesz o oszczedzaniu o tym ze kupujesz w lidlu w biedronce (a kazdy myslacy czlowiek wie jaki syf znalezc) a teraz kiedy ja wkleilam linka o zasadach hig jakie sa na hali produkcyjnej , ty nagle piszesz o tym ze ROZGRANICZASZ :D :D :D i kupujesz same markowe rzeczy (baju, baju) . Otoz pragne cie poinformowac ze czasem markowe produkty sa wytwarzane dla lidla lub b iedronki i jest to napisane na opakowanieu . Ehhhhhhhh nastepna nieumiejaca czytac idiotka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ELLA2586***
oszalala zona sama jestes przesiaknieta ironia, nie zwracalam sie do ciebie wiec siedz cicho!!!

Udost臋pnij ten post

do zalewy do sur贸wki bierzemy 2 艂y偶ki cukru. Sorki za bl膮d. jeszcze raz ca艂y przepis: sur贸wka: Sk艂adniki: Kapusta biala marchew cebula papryka czerwona zalewa 0,25 szkl wody 0,25 szkl octu 0,5 szkl oleju 2 艂y偶ki cukru 2 lyzki musztardy 1 lyzka soli Kapust臋 cienko poszatkowa膰, cebulk臋 pokroi膰 drobno w kostk臋, papryk臋 pokroi膰 w cienkie paseczki, marchew zetrze膰 na grubej tarce jarzynowej. Warzywa wymiesza膰 z gor膮c膮 zalew膮 i zostawi膰 na noc w ch艂odnym miejscu. Przed podaniem doda膰 do sur贸wki 1 kwa艣ne jab艂ko oraz 2-3 og贸rki konserwowe starte na grubej tarce. Oczywiscie sk艂adniki zalewy mozna zmienia膰 w zale偶no艣ci od upodoba艅 smakowych.

Udost臋pnij ten post

Witam Was serdecznie:) Tez sie za Wami steskni艂膮m, dziewczynki:) CO tam dobrego?Wreszcie wiosenka przyszla:) Siedze sobie na uczelni ale zaraz zmykam do domu, bo pracy huk....podziele sie zWami moja radoscia--przybyl nam nowy cz艂onek rodziny--starsza c贸reczka mojego meza zamieszkala艂a z nami:) Dzisiaj b臋dziemy robi膰 palemki wielkanocne i piec mazurki, mysle ze nie za wczesnie bo jak takie ciacho polezy pare dni i skruszeje jest jeszcze lepsze niz sweze:) Buziaczki:)

Udost臋pnij ten post

Droga Ellu od tej pory b臋d臋 zg艂asza艂a wszystkie twoje posty( nie zgodne z tematem i obra藕liwe) do usuni臋cia. Za艣miecasz to forum. Nie szkoda Ci czasu na czytanie czego艣 co Ci臋 tylko denerwuje i wywo艂uje og贸lne poczucie absurdu ? Dlaczego Ty to robisz, wdajesz si臋 w dyskusje z nami \"idiotkami \" ? Tutaj pisze si臋 na temat \"Finanse domowe- jak ludzie oszcz臋dzacie ile wydajecie?\" a twoje wypowiedzi nie s膮 o tym. Nie potrafisz czyta膰 ze zrozumieniem ? To takie trudne ? Mo偶e czas, kt贸ry tu marnujesz po艣wi臋膰 w艂a艣nie 膰wiczeniom w czytaniu ze zrozumieniem.

Udost臋pnij ten post

Ella podje艂a sie zaszczytnej misji nawrocenia nas na jasna strone mocy. Powinnysmy byc jej wdzieczne. Ale coz, mi przynajmniej nikt nie pzret艂umaczy, ze Biedronka i Lidl jest bee:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dokladnie tak
Ella ---- NO COMMENT DLA CIEBIE.......I-D-I-O-T-K-O!!!!!:))))) Witaj Freydis - widze ze jestes w super nastroju!!CIESZE SIE BARDZO:)) U mnie nagla zmiana planow- maz wymysl aby pojechac na weekend do znajomych- zadzwonili i nas zaprosili-taka szybka decyzja- w sumie nie myslalam za dlugo bo super pogoda sie zapowiada na weekend wiec JEDZIEMY:)Tak wiec odezwe sie dopiero w poniedzialek:) Macie racje- pozbadzmy sie tej WYW艁OKI z naszego topicu bo tylko mam mdlosci przez nia myslac jak straszna musi byc osoba i jaka brzydka- zlosc pieknosci szkodzi;))) Pozdrawiam serdecznie WSZYSTKIE "idiotki"....;))))

Udost臋pnij ten post

Hej Dokladnie:) rzeczywiscie nastroj lepszy troche:) My tez mamy zamiar jechac na zielona trawke, np. do rodzicow na wies..oby byla ladna pogoda tylko... Zycze milego weekendu, bawcie sie dobrze:)

Udost臋pnij ten post

Przeczyta艂am kilka pierwszych stron tematu i bardzo mi si臋 spodoba艂:) Mog臋 poda膰 m贸j studencki spos贸b na makaron z sosem;) pewnie si臋 przerazicie, ale wbrew pozorom smaczne to jest;) g艂贸wk臋 czosnku kroj臋 na plasterki i podsma偶am na patelni na ma艣le lub oleju (robi si臋 taki s艂odkawy) i dodaj臋 keczup (najbardziej lubi臋 pudliszki) i chwilk臋 podgrzewam:) do tego oboj臋tnie jaki makaron. Sam sos to 5 minut. Uwielbiam to danie, ale ja przepadam za czosnkiem sma偶onym w og贸le Mam nadziej臋, ze nie wci臋艂am si臋 jako艣 w inn膮 dyskusj臋, ale powtarzam, 偶e zd膮偶y艂am na razie kilka stron przeczyta膰 dopiero

Udost臋pnij ten post

dzieki za przepis, ja dodam sobie do niego jeszcze ser zolty i na pewno bedzie mniamniu艣ne:)pozdrawiam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 s.ensitive
Hej Freydis :-) jak mi艂o, 偶e napisa艂a艣 :-) Ciesze si臋, 偶e u Ciebie wszystko Ok :-) WYgl膮da na to , ze rodzinka sie powi臋kszy艂a i zapowiadaj膮 si臋 megarodzinne 艣wi臋ta :-) 呕ycz臋 cudownych chwil z dzieciaczkami przy przygotowywaniu 艣wi膮t :-) dok艂adnie tak :-) eh zazdroszcze tego wyjazdu ;-) ale tak pozytywnie :-) ciesz臋 si臋 :-) Udanego weekendu! fajny przepis na studencki makaron :-D i rzeczywi艣cie superszybki :-) lubi臋 takie, 5 minut i gotowe :-) Pozdrawiam :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Conra Ella
Ellu chyba ci te kury rozum wydzioba艂y. Do wszystkich pozosta艂ych dziewczyn MI艁EGO WEEKENDU! Ja te偶 bior臋 rodzink臋 w samoch贸d i wio za miasto :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ELLA2586***
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Njbardziej podoba mi sie ten przepis z czosnkiem i keczupem , bbbuuuuuhahahahahhaha, to chyba przepis z obozu koncentracyjnego jest. Nie wyobrazam sobie jak ludzie moga tak jesc. Ostatnio przy obiedzie opowiadalam mojej mamie i tesciowej o tych waszych przepisach i wiecie co ? Nikt mi nie wierzyl ze ludzie moga jesc takie swinstwa, fuuuuuj!!! (oczywiscie nie wszystkie ale duza wiekszosc)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no to bylo przegoecie z tym
makaronem i pomidorem, czy wy tak naprawde jecie? a inne jeszcze chwal膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 s.ensitive
ja chwal臋 bo mi si臋 ten przepis podoba jest bardzo szybki :-D Dzisiaj zrobi艂am sobie na obiad i by艂o pyszne, chocia偶 troch臋 zmodyfikowa艂am :-) cebulk臋 i czosnek pokroi艂am w ma艂e plasterki, doda艂am koncentrat pomidorowy, wrzuci艂am suszone pomidory, pestki dyni, s艂onecznika, sezamu. Sos wyla艂am na talerz z makaronem spagetti i posypa艂am pieprzem czarnym, szczypiorkiem i orzechami :-) By艂o przepyszne :-) Spr贸buj Ella :-) albo lepiej nie, bo jeszcze Ci posmakuje i co b臋dzie? ;-)

Udost臋pnij ten post

A mi si臋 wydaje 偶e ta ca艂a Ella specjalnie nas tu prowokuje tymi swoimi wypowiedziami bo lubi by膰 w centrum zainteresowania!

Udost臋pnij ten post

Bo nie wierz臋 w to 偶e 偶yj膮 na 艣wiecie tak g艂upi ludzie! I przepraszam bardzo daleka jestem od tego 偶eby kogo艣 obra偶a膰 i os膮dza膰 ale z t膮 dziewczyn膮 si臋 inaczej nie da!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no to bylo przegoecie z tym
tym razem nie Ela, naprawde ten przepis brzmi masakrycznie, rozumiem ze mozna zjesc os na szybko ale to sie gotuje makaron, na patelnie cebula czosnek i pomidory z puszki, lub past臋 pamidorow膮 albo w sezonie swieze na to ser najlepiej parmezan, mozna dodac tunczyka np. A z koncentratem jest to danie ordynarne. Skorzystalam z kilku przepisow z tego topiku np z ryzu z jablkami,, sama robi臋 inny ale ten dobrze brzmial, zrobilam i wszedl bardzo dobry. A wy sie tak nie nakrecajie jak komus sie nie podoba to co wam

Udost臋pnij ten post