Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość Głupoty piszecie
że kościół sie wtrąca.......a od czego jest kościół ? właśnie od tegożeby troszczyc sie o nasze dusze !! ludzie a co to jest kościół ? przecież to sa wszyscy ludzie wierzący !! oni stanowia kościół.I jesli jesteście wierzący to pomyslcie troche o swoim zbawieniu bo to chodzi o ciebie i o ciebie a nie o nich ! Ale mysle ,że jesteście niewierzący bo chcecie zabójstwa dzieci czyli małych niewinnych ludzi.Jesli chodzi o wpadki u nastolatków to przypomne,że ich W OGOLE nie powinno byc bo seks jest dla małżeństw,dla ludzi,którzy założyli rodziny po to żeby te dzieci były!! a to co teraz świat promuje i co wy wygadujecie to jest wszystko postawione na głowie,dlatego jest tak wiele zdrad nieszczęść,a przecież kiedyś........trzeba będzie.......umrzeć........i co wtedy.....??????

Gość a jak ktoś nie jest katolikiem
to co? Może sobie nie życzyć by kościół sie wtracał

Gość do Głupoty piszecie
o proszę jaka nawiedzona kościelnica, podejrzewam, że nie jedną osobę skrzywdziłaś, bo właśnie zazwyczaj takie są najgorsze

Gość tak dla aborcji
od czego jest kosciol? poczytaj bible to sie dowiesz

Gość tak dla aborcji
nie maja prawa nawet glosowac w sprawach rodzicielstwa...najlepiej cale zycie byc pasozytem,nic nie robic,o nic sie nie martwic... tak,to mozna byc madrym i sie modlic o wiecej dzieci...

Gość bluszczccc
oni dobrze wiedzą o co się modlić. Wiadomo więcej porodów to więcej pieniędzy, bo chrzty, ślub, pogrzeby , komunie, bierzmowanie itp. Także drodzy parafianie, proszę się nie zaniedbywać spraw łóżkowych.

czy wy jestescie normalni? aborcja to morderstwo i co do tego nie ma żadnych wątpliwości. Jak się umiecie gzić, to powinniście za to wziąć odpowiedzialność. Przykre jest, ze ludzie dorośli mają podejście do życia jak gówniarze. byle sobie tylko poużywać, a odpowiedzialności zero.

Gość trzeba bylo mysleccccc
po to się zyje na tym świecie, po to mamy cipkę. A przez pierwsze kilka tygodni to jest zarodek. jak ci się nie podoba to kto ci karze usuwać. Co nie możesz przepatrzeć, ze inne kobiety używają i nie mają dzieci, bo nie chciały pozwolić na to aby dzieci klepały biedę, a ty narodziłaś i nie masz za co żyć.

Karaoke a co Ci przeszkadza że ktoś usunie ciążę? Robisz coś w tym kierunku by pomagać samotnym matkom, pomagasz w domach dziecka? Nie każdy jak już pisałam chce mieć dzieci i być w ciąży więc we to proszę pod uwagę.

ale dla mnie sprawa jest prosta. nie chcesz dzieci nie uprawiaj seksu. O aborcje najczesciej krzycza te które mysla cipa a nie głowa, a jak masz taka wielka potrzebe zeby coś w niej miec to sobie kup wibrator. Nie mam zrozumienia dla morderczyń. Moje stanowisko w tej sprawie jest takie a nie inne, mam prawo wyrażać swoją opinie i piętnować bestialstwo, bo aborcja nie jest niczym innym. zasłaniacie sie kobietami ktorych dzieci mogą urodzić się chore i ze własnie dlatego aborcja powinna byc legalna, ale to nie one najgłośniej jej rządają, ale kobiety "wyzwolone", karierowiczki, egoistki dla których tak jest wygodniej. wolą całe życie się gzic, niz urodzic i wychowac dziecko. mozecie mnie nazywac moherem i jak tam chcecie, to nie zmieni faktu ze jestescie zadufanymi w sobie egoistkami bez jakiejkolwiek moralnosci.

Ja tam Ci nie zabraniam mieć własnego zdania w tej sprawie. Ale wybacz to, że nie chcę mieć dzieci nie oznacza, ze się puszczam i, że mam nie uprawiać seksu. Nie uznaje stanowiska kościoła, że seks słuzy tylko prokreacji. A to, że kobieta nie odczuwa instynktu macieżyńskiego nie świadczy o tym, że jest egoistką. Ja obecnie nie chcę mieć dzieci właśnie dlatego, że chcę zdobyc wykształcenie, nie wiem może według Ciebie to egoizm, ale według mnie rozsądek.

Moja droga, nie musisz się zgadzać z kościołem. Ja też się nie zgadzam w wielu kwestiach. To jest sprawa sumienia, czy masz odwagę zabić swoje dziecko, które na świat się nie prosilo, tylko poczelas je ty i twoj partner. O tym się myśli wcześniej, a nie kiedy zajdzie się już w ciążę. Ja nie mówie, ze kazda ma chcieć dzieci. Jak dla mnie możesz ich nie mieć i nic mnie to nie obchodzi. Póki, nie zabijasz. Jak jesteś taka rozsadna i nie chcesz miec dziecka teraz bo się uczysz, bo nie masz środków by je utrzymac bo go nie chcesz, nie uprawiaj seksu, albo zabezpieczaj się tak aby w tą ciąże nie zajść. Ale jesli to dziecko juz się pojawi to twoim moralnym obowiązkiem jest je urodzić. Jeśli go nie chcesz - oddaj ludziom którzy chca dzieci a nie mogą ich mieć. Nie mówcie, że nie będziecie rodzić bo nie jesteście inkubatorami. Możecie się kłócić itd, ale seks służy prokreacji. Jeśli współżyjecie musicie mieć świadomośc, ze możecie począć dziecko. Jeśli się z tym nie liczycie i macie nadzieje, ze sie "nie trafi" tym razem, to nie dojrzałyscie do tego by uprawiac seks. Wszystko jest dla ludzi, inna sprawa, ze powinni od tego powstrzymac sie ludzie głupi. Mówienie, że to nie morderstwo bo to tylko "zlepek komórek" jest dość kulawym tłumaczeniem się przed samym sobą. Kazdy z nas był kiedyś takim "zlepkiem". Skoro tobie rodzice dali szanse na zycie, czemu nie chcesz jej dac swojemu dziecku. Czy aborcja to egoizm i brak odpowiedzialności? TAK.

Gość erttttt
no szkoda Karaoke, może pozaszywasz tym kobietom cipki. A, że uprawiają seks, bo co, masz tępego męża i nie możesz znieść, że inni są zadowoleni z seksu. Przecież nie każde zabezpieczanie się daje 100 % pewności, że nie będzie ciąży. Także, nie każda kobieta myśli tylko dupą moja droga, a jak myśli i ma wpadkę pomimo zabezpieczania się to co. A jak jesteś taka przeciw zabijaniu to ciekawie z czego jesz kiełbasę itp. mięso pod różną postacią. To też zabity ssak, i nie w zarodku, tylko duży taki jak ty.

Karaoke jakbyś czytała co wcześniej pisałam to bys mi tu teraz nie wyskakiwała z brakiem odpowiedzialności. Pisałam wyraźnie, że się zabezpieczam i, że ja akurat nie wiem czy bym w razie czego zdecydowała się na zabieg.Jestem jednak za tym, że jeżeli kobieta nie chce mieć dzieci i niestety mimo zabezpieczenia wpadnie to powinna mieć prawo wyboru. Ja się Ciebie zapytałam co robisz w tej sprawie? Pomagasz jakoś? Bo jeżeli tylko wygłaszasz swoje poglądy na forum to wybacz ale to nie Twoja sprawa co kto robi.

no... Karaoke w końcu coś mądrego powiedziała!!!!!!!!!!

errrtt---nie mam tepego meza i jestem zadowolona z seksu, tylko nie wiem co to ma do rzeczy. Ja mówię, o podejmowaniu współżycia przez odpowiedzialnych ludzi. Kierujesz się w zyciu tylko tym by tobie bylo jak najlepiej? Jak najprzyjemniej? Preferujesz tylko konsumpcyjny tryb życia? Współczuję. jesteś egoistka. Wiem, będziesz zaprzeczać. Nie porównuj zwierzęcia do człowieka. Bo nie o tym rozmawiamy. Mówimy o zabijaniu dzieci.

Gość inka3546
A ja mam już dziecko,kolejne w drodze,mam obsesje na punkcie swoich dzieciaków i nie usunęłabym. ALE!!! jestem jak najbardziej za aborcją.Jak ktoś nie chce nie powinien być zmuszany do macierzyństwa! Co do antykoncepcji-sama jestem osobą która nie możezażywać tabletek z powodu cholestazy wewnątrzwątrobowej.

inka----> są też inne śroki antykocepcyjne, nie tylko pigułki. nikt nie powinien być zmuszany do macierzyństwa, ale też nikt nie powinien sie do niego pchac jesli nie jest na to gotowy. Chyba każdy wie skąd biorą się dzieci.

karaoke....oni tu wszyscy pisza juz po sprawie ,ale nikt nie chce Cie zrozumiec o czym Ty piszesz!Zabezpiecz sie zanim zajdziesz w ciaze.....nie bedziesz miala dylematu kobieto!

Skoro więc nikt nie powinien być zmuszany do tego by zostac matką to wynika z tego, że kobieta powinna mieć wybór.

malutka....umiesz czytac???? nie bedziesz matka jezeli nie bedziesz w ciazy..... jak ci to wytlumaczyc prosciej????

A ty umiesz czytać??? Zadaj sobie odrobinę trudu i przeczytaj co pisałam wcześniej, a nie wchodzisz na temat nie wiesz co pisałam a sie wydzierasz. Ja sie powtarzać dla Ciebie nie bede.

A jak nie chce Ci sie przeczytać co wcześniej pisałam to nie pisz do mnie tych głupot i nie zabieraj głosu w dyskusji.

Gość Emilkaaaaaaaaaaa
no nie wiem.. moim zdaniem zarodek to nie jest jeszcze dziecko.. i to jest każdego indywidualna sprawa czy usunie czy nie. nic wam do tego i pilnujcie swoich nosow.pomagajcie jakos rodzinom wielodzietnym, domom dziecka itd. bo wasze umoralniajace gadki nikomu nie sa potrzebne i tylko denerwują.

tak czytalem.....zabezpieczy sie i wpadnie???? gdzie tak jest????uzywasz papieru toaletowego do zabezpieczenia???

Gość Emilkaaaaaaaaaaa
no nie wiem.. moim zdaniem zarodek to nie jest jeszcze dziecko.. i to jest każdego indywidualna sprawa czy usunie czy nie. nic wam do tego i pilnujcie swoich nosow.pomagajcie jakos rodzinom wielodzietnym, domom dziecka itd. bo wasze umoralniajace gadki nikomu nie sa potrzebne i tylko denerwują.