Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alutos_80

Topik przyjaznych Mamusiek

Polecane posty

jakajaana- moja Ala tez je w nocy. Na szcescie tylko raz- dzieki Bogu:) Idzie spac mniej wiecej miedzy 21 a 22 i wtedy je ostatni posilek a potem juz w nocy miedzy 1 a 3 zalezy jak sie obudzi. Siada na lozku i wola mniam mniam. I dopuki jej nie dam to ni zasnie. Probowalam herbatka ja oszukac ale nie dziala. Budzi sie po pol godzinie i dalej to samo. Wiec spasowalam i daje jej to mleko. Jakajaana a moze Tomek chce pic? Sprawdz najpierw dajac mu herbatke jesli usnie bez probemu to bedzie ok. Co do jedzenia z naszego talerza to niestety ja tez tak mam. Moiwe niestety bo tylko tak zje cokolwiek. Rzpoznaje tez konsystencje pokarmow jakie serwuje nam a jakie daje jej. Wiec juz teraz nic nie rozdrabniam a daje jej w normalnych kawalkach. Je dluzej i zje mniej ale zje chociaz cos. Pozdrawiam Cie !:) A swoja droga co tu takie puchy???

alotus- próbowałam,i też to nic nie daje,musi jeśc,ale skoro potrzebuje to niech je,nie będę robić nic ponad swoje siły ani go męczyć. własnie,gdzie się wsyztrskie kobietki podziały???

W najbliższy weekend 29-30 sierpnia na warszawskim Torwarze odbędą się targi MOJE DZIECKO - sport, edukacja, zabawa. Targi przeznaczone są dla mam oczekujących potomstwa oraz rodziców dzieci w wieku do ok. 10 lat. Organizatorzy przygotowali wiele atrakcji dla dzieci i rodziców. Można tez będzie nabyć wiele produktów w promocyjnych cenach. Wśród gości targów będzie m. in. Dorota Zawadzka – popularna Superniania. Więcej informacji o targach można znaleźć na tej stronie: http://www.targimojedziecko.pl/index.php ZAPRASZAMY!!!

Dla Myślących!!!! Dziewczyny czemu wiele kobiet uparcie twierdzi ze pierwszych kilka miesiecy ciazy mialy okres dlatego o niej nie wiedziały???? A czop sluzowy?????? Przeciez on zamyka droge czemukolwiek... W pozamacicznej to rozumiem, ale.... ach szkoda slow. Wydaje mi sie ze kłamią, i usprawiedliwiaja swoje picie lub palenie w pierwszym trymestrze.

MonteVerde-ja z pierwszym synkiem przez 3 miesiace mialam normalnie @ tylko ze skapy wiec to jest mozliwe

Hej. Potwierdzam. Moja ciotka tez miala dosyc dlugo krwawienie. myslala ze to okres a to bylo juz w ciazy wiec to nie mogl byc okres.Bo nie bylo juz jajeczkowania. Monte takze nie ma reguly ale niektore faktycznie usprawiedliwiaja tym swoje nieodpowiedzialne zachowanie. Dostalam prace:) Nie jest to caly etat tylko pol ale w mojej sytuacji jest to pewnego rodzaju komfort gdyz bede mogla wiecej czasu spedzac z Alunia. Kokosow z tego nie bedzie ale mam juz zaczepienie a poza tym teraz tak ciezko z praca ze biore co daja. Najfajniejsze z tego wszystkiego jest to ze dostalam ta prace dzieki samej sobie a nie przez rekomendacje osoby znajomej jak to powszechnie sie dzieje. Daje mi to juz duza satysfakcje:) Pozdrawiam!

Heloooo:)! gdzie sie wszyscy podziali?? Rozumiem ze jesien sie zbliza ale na sen zimowy chyba troszke za szybko:)

hej Kobietki!!! Melduję się posłusznie! Wybaczcie ,że się nie odzywałam ale ostatnie 10 dni spędziłam in tensywnie w polsce. teraz znowu w angli,ale już tlyko na miesiąc,ostatni mnieisąc w tym szarym nudnym kraju:-) Obserwowałam dużo baczniej co się w polsce dzieję podczas wizyty i oczywiście szaleństwa nie ma,ale juz jestem całkowicie pewna ,że nie chcę być tu dłużej:-)

Hejka dziewczyny!!! Przepraszam ze nie odzywam sie ale teraz jak zaczelam ta prace to nie mam czasu na nic. Weszlam do kompa dopiero pierwszy raz od ostatniego razu- nie pamietam nawet kiedy to bylo. Na razie mam sporo nauki jeszcze bo dopiero zaczelam dlatego kazda wolna chwilke spedzam na nauce. Jesli juz uda mi sie to opanowac to obiecuje sie wiecej odzywac. Ale to samo tyczy sie innych dziewczyn, bo nie tylko ja sie opuscilam:)

alotus - kochana,wszytsko zrozumiałe:-) Ucz się kobietko i wracaj do nas szybciutko!! powodzenia:* maleństwo - co u Ciebie??napisz coś więcej!!!buziaczki:* KOBIETKI!!! ZAWODZICIE NA CAŁEJ LINII!!! GDZIE WY SIĘ PODZIEWACIE???CO WY SOBIE MYŚLICIE??? MELDOWAĆ SIĘ I TO JUŻ!!!!

Malenstwo- piekny maly mulatek:) Po kim taki sniady??? Naprawde w przyszlosci zlamie nie jedno serce:)

Gość kasik kasik
No witam witam Wiec i ja dolaczam, po stu latach :) Straszne duzo u nas zmian i ogolnie szalenczy ped zapanowal i nie miala czasu na przyslowiowe siusu hehehhehe Ale juz chyba powoli sie ustatkowuje dziewczynki i sprobuje powoli nadrobic co u was :) Zdziwilyscie mnie, zaczelam ws dzisiaj szukac na kafe a tu jakis inny topik ??? Caluje i jeszcze dzisiaj postaram sie napisac wam co u nas :)

Gość kasikkasik
tak tez jestem czerwona ?

kasikadam- ciesze sie ze w koncu nas odnalazlas:) Zagladaj tutaj czasem bo widzisz ze ten topik tez chyba juz niedlugo wymrze. Nikt tutaj nie zaglada...:( Pozdrawiam serdecznie!:)

Cześć Dziewczyny. A ja już prawie w 17 tc. :) Leci, nie?? Wszystko ze mną w porządku i oby tak dalej. :) Już czuję pierwsze ruchy. Na razie są delikatne, ale to takie super uczucie jak Ci dzidziuś tam pomyka. :) Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie. :)

No w koncu ktos tu sie odezwal:) Klempa- super. Bardzo sie ciesze ze te najgorsze 3 miesiace masz juz za soba. Teraz juz wszystko pojdzie z gorki:) Niedlugo pewnie poznasz plec:) Mam nadzieje ze dasz nam znac!:) Wzetko- co u Ciebie? Jak tam cora?:) Monte- a Ty gdzie sie podziewasz? Jka Twoje piersi? Pewnie juz sie poprawily. Moje juz sa nawet calkiem calkiem:)

Witaj Alutos Wikusia rozrabia na całego i gada jak katarynka (chyba ma to po mamusi - bo mamusia też "całodobowa") :D Na szczęście i odpukać od maja nie mamy już problemu z chorobami. Mam nadzieję, że już nie będzie tak co chwila łapac kataru, bo u niej to zaraz po tym jest zapalenie oskrzeli. Pozdrawiam was wszystkie cieplutko i obiecuję częściej pisać Buziaki dla maluszków i fluidki dla fasolinek :D 🌻

No tak, to teraz zostałam sama na placu boju? Dziewczyny pisać, pisać, szybciutko :) Wiki rozwala mnie swoim gadaniem i przekręcaniem literek. Najtrudniejd=sze które wymysliła i ciągle używa to zamiast JEST mówi JETS. przestawiła sobie dwie ostatnie literki i zadowolona :D mam w domu katarynkę. Jak się rozkręci to gada godzinami. Gada, śpiewa, piszczy - cały repertuar różnych dźwięków.

Wztko- no to swietnie:D! Moja Alunia juz tez zaczyna coraz wiecej gadac. Bardzo sie z tego ciesze. Ile ma juz Twoja Wiki? kupilam dzisiaj mojej nakladke na sedes. Mam nadzieje ze zacznie robic na kibelku bo do nocnika to juz jej chyba nie przekonam... A Twoja kiedy przestala walic w pieluche? Moja ma juz 1,5 roku i wydaje mi sie ze to juz najwyzszy czas.

Alutos ja z oduczaniem pieluchy czekałam do urlopu i w wieku 21 miesięcy moja Wikusia po 2-ch dniach nauki załapała o co chodzi i teraz pieluch jest tylko na noc (tak na wszelki wypadek). A Fiki Miki za niecały miesiąc skończy 2 latka :D

Wzetko- no widzisz, tak tez sadzilam. bo niby dzieci dopiero po 18 miesiacu zaczynaja kontrolowac zwieracz. MOja Ala nawet jak usiadzie na nocnik to i tak nic nie zrobi bo ma juz np nalane w pieluche. Zauwazylam ze ona wola sisi jak juz ma zrobione wiec jeszcze nie lapie o co chodzi.

witajcie kobietki:) alutos_80 taki sniady to po tatusiu starszy synek tez taki"ciemny" hehe.mij maluszek za 3 dni konczy 5 miesiecy jak ten czas leci o wiele za szybko:(

Witajcie kochane! Wkoncu się coś ruszyło!!!! Z całego seduszka się cieszę,że jesteście! Przepraszam,że mnie pstatnio nie było,ale tydzień temu wrociłam do poslki,na stałe.... Przed tym kilka dni nie miałam intenrwetu i mnóstwo roboty z pakowanie ,załatwianiem wsyztskiego przed wyprowadzką itp... narazie nie czuję wielkiej zmainy.jak zacznie się praca i obowiązki to zacznę odczuwać napewno.narazie sie zadamawiamy i cieszymy widząc jak nasz Tomcio jest tutaj szczęśliwy,po prostu szok!!przedwczoraj pierwszy raz sam poszedł na nóżkach:-) całujeeeeeee!!!!