Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alutos_80

Topik przyjaznych Mamusiek

Polecane posty

HEJ :) Moje piersi ciut lepiej. a ogolnie zmeczona jestem strasznie. Sprzatanie w domu sienie konczy, gotowanie no i dziecko. Kiedy ja poszukam pracy to nie wiem. Faktycznie topic wymiera.

Jakajaana- Gratuluje:)! Super ze Tomek tak szybko sie zaaklimatyzowal. Pewnie czuje ze Wy tez jestescie szczesliwi to mu sie udziela:) Monte- no sto lat Cie tu nie bylo:) Fajnie ze jednak znalazlas chwilke wytchnienia. Wierze ze masz mnostwo pracy. Ja tez ledwo zyje:(

Niby wymiera topik,ale jednak jest nas tu od kilku dni więcej!:-) Monte,witaj!fajnie ,że zajrzałaś,nie przejmuj się nawałem pracy.każda z nas dobrze to zna.taki już los kobiety:) Ja jednak staram się z uśmiechem to wsyztsko robić.sprawia mi to przyjemnośc.uwielbiam zajomować się domem i Tomaszkiem i gdyby było dośc pieniążków mogłabym nie iśc do pracy,no...może na pół etatu bo to zawsz eoderwanie i kontakt z ludżmi. M oj Tomaszk od 3 dni ma rozwolnienie,nie ma apetytu.myślę,że to ząbki.gorączki zero czy czegokolwiek innego.zachwouje się tak jak zawsze na ząbki.ma już ich troszkę,ale moimo wszytsko to jeszcze nawet nie połowa:-)Całujęęęęęęęęęęęęę:*

hejn Kochane! Ja mam znowu rpblem alergiczny z Tomaskziem.kilka miesięcy temu swtierdzona,że ma alergię na białko krowie,więc odstawiłam całkowicie.od 2 tyg ma coraz więcej "liszajów".czerwone szporstkie plamki na ciałku,mimo,że z białkiem nie ma styczności nic a nic.zacząl jeśc więcej chlebka i troszkę więcej potraw naszych,np zupki je już n asze i nie wiem od czego to.czy to mogże być alergia na gluten??a może przypracy?od tygodnia daje mu tylko kaszke i jałowe jedzenie i nawet nie schodzi,tylko płakać:(

jakajaana- nie wiem czy to to ale moja Ala miala tez takie liszaje i lekarka zapisala mi zyrtec. Co sie okazalo? Te liszaje zchodzily na jakis czas a potem jak nie dawalam zyrtecu to dalej wychodzily. Raz skonczyla mi sie oliwka po kapieli i zaczelam smarowac kremem nivea dla dzieci i od tad nie ma zadnego liszaja . Zyrtecu nie daje. Mysle ze to bylo od tej oliwki.

Jakajaana a smarujesz Tomka oliwka? Moja Ala miala cos takeigo wlasnie po oliwce. Jak przestalam smarowac oliwka a zaczelam kremem nivea dla niemowlat liszaje zniknely na amen:)

No tak wkleilo mi sie dwa razy.:P w pierwszym sie rozpisalam a jak zninelo to juz mi sie nie chcialo :)

alotus - nie smaruje juz jakis czas,wiec to nie to.mam taka masc nawet i tez nie pomaga.to chyba raczej alergia.jutro jade do alergologa i mam nadzieje ze sie dowiem.:*

Byłam dzisiaj u tego alergologa.Tak jak myślałam,to alergia.alergia na gluten,pomidory,czerwone owoce,białko kurze,białko krowie.... Od jutra musze pokupowac nowe kosmetyki,specyfiki z apteki,proszek do prania,zaczac porzaaadnie bardzo sprzatac i ....oby było lepiej.ahhhhhhhhhhhh,szkoda,że tak.

Przykro mi strasznie jakajaana. :( ale miejmy nadzieje ze mu to szybko przejdzie. Pozdrawiam!

MOJE KOCHANE!CO Z WAMI??? AZ STRACH O TEN TOPIK.... CO DO MOJEGO TOMASZKA TO JUZ OD MIESIACA JESTEM NA ZALECENIACH TEJ ALERGOLOG.TOMCIO JE TYLKO KASZKE BEZGLUTENOWA I BEZMLECZNA NA WODZEI,BANANY,JABLKA,ZIEMNIAKI MARCHEWKE I PIETRUSZKE NO I CZASEM BROKULY Z KALAFIOREM.TO GŁOWNE SKŁADNIKI JEGO DIETY.PO MIESIACY WYELIOMINOWANIA PRAWIE WYSZTSKIEGO ZNOWU POJAWILY SIE SUCHE MIEJSCA NA JEEGO CIALKU. JESTEM W KROPCE I NIE MAM JUZ POMYSLU.BIEDNE MOJE MALENSWTO.A CO U WAS??BUZIACZKI!

Czesc dziewczyny. przepraszam, teraz tak to juz bedzie wygladac niestety bo dostalam prace na caly etat. Jak wracam to juz wlasciwie na nic nie mam czasu. Jakas masakra... ale najwazniejsze ze jest praca. Pozdrawiam wszystkie bardzo serdecznie. ps: akurat dzisiaj mam wolne to pisze:)

Hej! Widze ze topik wymiera. Co u was slychac? Ja jutro jade na 4 dniowe szkolenie az do wroclawia...:( bede tesknic za moja rodzinka. Jade pociagiem 9 godzin- masakra!

hej Kochane! alotus- super,że masz prace!!wierze,ze to skozlenie to będzie ciężka sprawa pod względem rozstania.oby szybciutko zleciało. Ja suzkam pracy bez powodzenia,na pół etatu oczywiście póki co.to jeszcze nic.najgorsze,że mężuś też nic a nic nie możę znależć.jestem troche załamana.od pażdziernika siedzimy w polsce i nie myślałam ze bedzie tak zle.pieniazki sie koncza a sytuacja jedynie pogarsza.Boże,ciężko w cholerę... Poza tym Tomuś ma się dobrze,męczymy się z alergią,ale jakoiś musimy wytrwać.teraz się podziębił.zasypało nas po kolanma!!cąłuje wsztskie kobietki:*

hej jakajaana! W polsce strasznie ciezko jest pod wzgledem pracy. Zalezy jeszcze jaki region i czego sie szuka. Ja w tym banku na razie pracuje. Jestem bardzo pozno w domu ale coz pieniadze trzeba zarabiac. Szukam tez innego zajecia...cos zeby krocej, bo jak na razie to lipa. Jestem po 18 w domu i tak caly tydzien prawie. Dzisiaj mam akurat wolne bo pracyjemy po 9 godzin. Wierze ze cos znajdziesz. Trzymam kciuki. pozdrawiam Cie serdecznie! ps: moja Alunia gada jak stara, je coraz wiecej i wogole jest super laska. Jestem szczsliwa mamusia:)

alotu= rozumeim Cie! też może miałabm w jednym mijescu możliwość pracy do tak póżna,ale narazie nie chcę Tomcia na tyle godz zostawiać.Chcę zacząc od czegoś na pół etatu,żeby rozłąka była stopniowa,bo Tomcio jest bardzo do mnie przywiązany.Stawiam na mężusia i trzymam ciagle za niego kciuki.Własnie zdał prawko,poza tym stara się o pracę i międzyczasei chodzi na jakieś fuszki. Poza tym Tomaszke zmeinia się w chłopaka prawdziwego,tzn to już takie dziecko,a nie maluszek.mówi coraz więcej,ropzumie,jest pociechą wielką!!!!Też jeste bardzo szczęśliwą mamusią!Gdyby nasza sytuacja byłaa bardziej ustabilizowana już tarałabym się o kolejne dziecię hehe.Wrecz mnie rozpiera pragnienie!buzka kochana alotus!Wrzuć jakieś fotki na Aluni bloga!cmok cmok

Hejka dziewczyny Chyba nam topik powoli zamiera. Szkoda. Mam nadzieję, ze to tylko chwilowy brak weny twórczej. Moja Wikuśka rozrabia na całego. Gada jak katarynka - sama się nakręca :D Pieluchy poszły w odstawkę już latem - zostały tylko na noc ale już od początku roku śpi nawet bez pieluchy i dopiero raz przydarzył się mokry nocny wypadek - czyli jest dobrze. najbardziej się cieszę, że udało mi się odzwyczaić ją od smoczka. było ciężko ale tydzień walki i już po kłopocie :) Piszcie co u waszych maluszków. Papatki

No, poumierały nam tematy. :) A szkoda bardzo. Tak jak już pisałam mam cholerny sentyment i chciałabym wiedzieć co u każdej z Dziewczyn słychać. :) Ja już wiem, że będę miała cesarkę, ze względu na oczy. Czyli można powiedzieć, że sprawa mi się tak jakby rozwiązała. :) Dziś skończyłam 33 tc. :)

Hej dziewczyny:) Mam dzisiaj wolne to troszke weszlam sprawdzic co slychac. Fajnie ze ktos tu jeszcze zaglada:) Wzetko moje gratulacje! Wikusia to zuch dziewczyna, ja moja odzwyczajc bede od wiosny od tych pieluch. Ma juz 18 miesiecy a jeszcze sika i nawet nie wola tylko po fakcie:( Od smoczka juz ja odzwyczailam a raczej samo jakos tak poszlo w odstawke, gorzej z butelka. Potrafi baaaardzo duzo pic a w nocy to juz przesadza. Zasypia oczywiscie z butelka. Zastanawiam sie czy moze lepiej tego smoczka lepij jej podac... Klempa- no to juz z gorki Ci leci. Zobaczysz jak szybko malenstwo pzyjdzie na swiat. Cesarke to chyb a nawet lepeij ze masz wzgledu na te oczy. A jak brzuszek? Urusl sporo?:) Pozdrawiam!

Gość Sylwussx
polecam fajną stronkę z której można ściągać dużo fajnych plików filmów, zdjęć, muzykę, a także zarobić pieniądze. Klikając w poniższy link http://chomikuj.pl/?page=175369

Gość Sylwussx
polecam fajną stronkę z której można ściągać dużo fajnych plików filmów, zdjęć, muzykę, a także zarobić pieniądze. Klikając w poniższy link http://chomikuj.pl/?page=175369

czesc. dlugo sie nie odzywalam ale juz jestem. Co u reszty? Topik wymiera:( Dostalam na urodziny abroceta do brzuszkow i cwicze regularnie. 300 dziennie i za miesiac powinny byc jakies efekty. Cwiczy sie wspaniale wiec jesli jestescie zniechecone zwyklym unoszeniem glowy i karku to goraco polecam bo naprawde czuc ze miesnie pracuja. Moja Ala mowi jak stara ale niestety nie sika do nocnika. Na wiosne ostro biore sie do roboty i bedzie chodzila bez pieluchy. Pod reka bede miala kilka par majteczek dla niej i nie bedzie odwrotu jak raz poczuje ze ma mokro to mam nadzieje ze na drugi raz juz bedzie wolac. Bo na razie wola w trakcie niestety. Pozdrawiam wszystkie i piszcie co u was slychac. Jakajaana co u Ciebie? Monte wogole nie zaglada, Wzetko jak Twoja Wikusia? Malenstwo, Klempa i jesli kogos pominelam to przepraszam. Meldujcie sie!

Hej. Widze ze nikt sie nie odezwal. Monte- kupilam sobie puerarie mirifike na biust i pisza ze ma mi je zwiekszyc. Zobacze za miesiac. Na razie troszke sie wypelnily. Ostatni bardzo schudlam i piersi spadly drastycznie. Mam nadzieje ze zadziala. Pozdrawiam.

Alutos ja się odzywam. Wczoraj miałam robione badanie i wiem już że będzie synek :)

Wzetko! Gratulacje:) Nie mowilas nic ze jestes w ciazy!!! Czyzbym cos przegapila...?