Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alutos_80

Topik przyjaznych Mamusiek

Polecane posty

no teraz dopiero widze ze w stopce masz 15 tydzien ciazy:) O Ty spryciulo:) Ale udało Ci sie bo nikt nie zauwazyl! hehe Jeszcze raz wszystkiego dobrego. A jak sie czujesz? Duzy juz masz brzusio?

Alutos faktycznie nic nie mówiłam bo miałam informację w stopce - taki test na spostrzegawczość :D . Czuję się już bardzo dobrze. Brzuszek powiem ci że jest większy niż poprzednio i szybciej się pokazał ale to normalne w drugiej ciąży. Ruchy też poczułam znacznie wcześniej.

Wzetko- moje graukacje!!!!!!!!!!!!!!!!! WOW! Jak ja bym chciała znowu...:-) Kochane strasnzie Was przepraszam za to,że mnie nie było! nie układa nam się w tej polsce,ciężko jak cholera,coraz bardziej tęsknię z aanglią,ale znowu jak pomyślę o tyej rozłące to aż mnie trze4pie i taka mam zgryzote.Ponad to znalazłam innego lekarza,bo moja alergolok z niczgei Tomunia nie mogła wyleczyć,anie nawet poprawić jego stanu. wg innej pani doktor to nie alerhie tylko problem z niedojrzałaą trzystką.dała leki i odpukać moj Tomcu od 2 miesiycy jke wstzrsko,jest zdrowym, chłopczykiem z coraz ładniejszą skórą,już prawie śladu nie ma bo zekomych alegiach.a tamta wielka pani alerholog przepisywała mu sterydy,nie przetestowane maście...jeny,kochane tak trzeba uważac i najlepiej zawsze konsultować,nie bazować na jednym lekarzu. ściskam i postrama się poptrawić i tu zaglać czesciej!

Moja córcia ma już 20 miesięcy i niestety nie umie sama zasypiać:( Bujam ją na rękach. Chcę zabrać sie za nauke samodzielnego zasypiania, ale boje się. Jak ją kłade do łóżeczka od razu wstaje i wrzeszczy. A co powiedzą sąsiedzi??? A jak wasze piersi? Lepiej? Moje po prawie roku od karmienia nieznacznie lepiej. Straciłam nadzeję ;(

Moje piersi wrocily do swgo pirwszego wygladu,a nawet sa wieksza bo troszke przytulam:-) tera b. chetnie zaszlabym w koljena ciaze,ale jak.... w poslce zbyt ciezko:-) co do usypiania,moj syncio ma 19miesiaecy i tez sam nie zzasypia.kapie go,potem w pokoiku smaruje balsamikiem,ubieram,wreczam mu butelke z mlekiem i klade sieobok,tak zasypia nieraz w minute.tak czy siak musze byc,na szczescie bez kolysania-receby mi odpadly:-) tez myslalam o nauce zasypiania ale on jest taki duzy ze doslownie sie boje:-/

Cześć Dziewczynki. :) Chciałam się tylko pochwalić, że już jestem mamą. Nasz Szymuś urodził się 26 marca o 8.39. :) Ważył 3850 g i miał 60 cm. Jest zdrowym i przekochanym chłopczykiem. :)

Klempa mi cycki urosły o 2 cm(jem te tabletki prawie miesiac) dzisiaj zamawiam kolejne opakowanie. chyba cos to jednak daje:) Moja Alusie usypiam kladac ja do lozeczka z butelka. zasypia sama juz na szczescie ale niestety musze znia spac no i budzi sie w nocy kilka razy na "piciu"- to moja najgorsza zmora...

Gość DianaGG
Dziewczyny powiedzcie mi co o tym myślicie. Dziś jest 35 dzien cyklu. Cylke miałam od prawie roku regularne ok 30 dniowe. @ brak. Gorączka 37,6, 37,7. Tydzień przed spodziewaną @ bolał brzuch. Mam troche biegunke, a w ciazy jak byłam też miałam. W kazdym razie zrobiłam już 3 testy i wszystke negatywne. Nie wiem co myslec. Piersi nie bolą. Zgage mam, ale to zaden obiaw. Myśłicie, ze mimo ciazy testy mogą być negatywne. Zawsze sie z mezem zabezpieczamy prezerwatywą. Raz spadła już po stosunku, ale to mialam ciutke tak na brzuchu, raczej sie nigdzie nie dostało. Wariuje już, bo nie chce mieć dzieci narazie. A do lekarza sa terminy dopiero na sierpien.

Diana GG moim zdaniem w ciazy nie jestes. Pewnie z tych stresow okres Ci sie po prostu przesunał. Mi raz o dwa tygodnie bo bałam sie operacji. # testy nie moga sie mylic. Jesli temperatura jest wysoka to powinna niedlugo spasc na dzien albo w dzien okresu. Poczekaj spokojnie i daj znac. Pozdrawiam!

Gratulacje Klempa !!! Niech sie Synus zdrowo chowa i witaj w gronie Mamus !!!

mam nadzieje, ze choc jedna z Was mnie pamieta ... Moj Olus 9 dni temu skonczyl roczek... Rozryczalam sie... czas tak szybko plynie, boje sie, ze nie zapamietam tych wszystkich chwil, ktore sa dla mnie takie wazne... Pozdrawiam Was goraco !

Dziękuję Wam bardzo Dziewczyny za gratulacje. :) Faktycznie Synek był całkiem duży. :) Teraz też kawał z niego chłopa. :D Ma już 7 tygodni ta moja żaba. :) Czyżby, gratuluję Synkowi roczku. :) Faktycznie ten czas zapier...nicza. :D :P

witajcie!!!!!!!!!!!! Czyżby- nie wierze,ze to juz ROK !!!po prostu nie wierze:-) Klempa -kochana! Ah dziewuskzi,tak fajnie Was "widziec"! przepraszam za moja nieobecnosc...Clauje!!!

Czesc. Czy cos sie tu jeszcze wogole dzieje? :( Chyba okres letni ze takie puchy nastaly. Ja weszlam zeby sie pochwalic ze moja mala w koncu wola siku;) Ciesze sie niezmiernie ze juz najgorsze za mna. A co u Was dziewczyny? Odezwijcie sie !!!!

Hej Alutos. Cieszę się sukcesem twojej córci :) Ja jeszcze nadal w dwupaku ale już na ostatnim zakręcie :)

heja! Alostu gratuluje!!! Ja niestety dalej się z tym męczę.sadzam Tomcia i sadzam na tym kibnelku,ale nic z tego nie wynika,jemu jest wszystko jedno gdzie i kiedy sika. Ręce opadają. poza tym upał wykańćza,całe szczęście,że mieszkam nad jeziorkiem,codziennie sie w nim mocze i to jakos pomaga,ale w domu jest masakramnie idzie wyrobic.pozdrawiam Was kochane!

Hejka dziewczyny. Dzieki:) Wzetko na kiedy masz termin? Boze zapomnialam ze to juz koncowka... Jak tam sie czujesz? Jakajaana- nic na sile. Moja mala sama sciagnela pieluche, bo jak mowila- strasznie ja cisnela. Tomek sam dojrzeje do tej decyzji. Jeszcze czasami na noc jej zaloze bo jak ma twardy sen to popusci ale ogolnie staram sie przyzwyczajac ja ze w nocy spi sie w majteczkach. Tyle ze ona tyle pije na noc ze masakra. U nas tez straszne upaly. Teraz nawet jak nie ma slonca to jest parno. Tesknie za jesienia... Pozdrawiam kochane. Mam nadzieje ze sie bedziemy czesciej do siebie odzywac. :)

Alutos termin miałam na 10 sierpnia ale mój Damianek postanowił urodzić się 31 lipca. Ważył 3440g. Jest cudny i kochany. Starsza siostra za nim szaleje :)

Wzetka- wielie gratulacje!!! Mas zparke,cudownie!!! Ja juz tak chcialabym kolejnego maluszka:-) Alotus- juz ustapilam,probowalam i probowalam i nic,wiec teraz czekam az sam od siebie:-) dobryduszek - pewnie ze mozna sie dolaczyc:-)

Hej Dziewczynki ! oj, widze, ze tu nie za duzo sie dzieje... Olus ma juz ponad 15 miesiecy... a ja kombinuje jakby mu siostre zalatwic :) :) :) Rzadko tu pisze, ale przyznam, ze mam do tego topiku wieeeeeeelki sentyment, bo to Wam pierwszym pisalam o moich ciazowych podejrzeniach... Musze sie jednak przyznac, ze na co dzien sie udzielam u konkurencji ... Pozdrawiam Was cieplutko :* <stopka>🌻🌻Alexander dolaczyl do nas 7 maja 2009r. o godz. 22:14🌻🌻 🌻 3980g, 54cm 🌻 www.tuptusalexander.dzieciaczek.pl</stopka> <stopka>🌻🌻Alexander dolaczyl do nas 7 maja 2009r. o godz. 22:14🌻🌻 🌻 3980g, 54cm 🌻 www.tuptusalexander.dzieciaczek.pl</stopka> <stopka>🌻🌻Alexander dolaczyl do nas 7 maja 2009r. o godz. 22:14🌻🌻 🌻 3980g, 54cm 🌻 www.tuptusalexander.dzieciaczek.pl</stopka>

Aaaaaaaa.... WUZETKA!!!! Gratuluje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :* i troszke zazdroszcze, ale mam nadzieje, ze ju niedlugo znow bede miala brzuszek :)

Wzetko-ale masz teraz radosnie co:-)?? Czyzby,tez bardzo chcialabym kolejne dziecko,ale ciezko jest w posce.ustalilismy z mezem ze kolejna ciaza bedzie niespodzianka,sarac sie specjalnie nie bedziemy,ale jesli fasolka sie pojawo bedzie cudnie. Moj synus za 2 tyg konczy juz 2 latka,wiec najwyzsza pora na rodzenstwo.:-) Moze sie jednak okazav ze to moje gadu gadu to tylko teoria,bo @ powinnam dostac 21 sierpnia,wiec mam 6 dzien spoznienia... heh.. caluski.

Czyzby-zrobie napewno ,ale jutro lub pojutrze.kiedysmialam raz ze cykl przedluzyl mi sie od 31 dni wiec do jutra czekam.chcoiaz nie czuje sie natyle,tylko,ze 2 dni po spoznionej miesioaczce spuchly mi piersi i sa oboale i nabrzmiale.zawsze bola mnie juz prawie w polowie cyklu,a tu dopiero teraz. no nic.zobaczymy,ale dzisija tez mialam taki dziwna wodnista wydzieline,a jakies 2 tyg temu leciusenko plamilam 1 dzien. no i to tyle. jestem o tyle w super sytuacji,ze jesli jestem w ciazy to super a jelsi nie to nie tragedia:-)

Ja tak mialam w ostatnim cyklu, wydluzyl mi sie do 34 dni i nawet objawy juz mialam :) No, ale jednak to nie byla ciaza i sytuacja byla identyczna - super jesli TAK i nie tragedia jak NIE. Staramy sie nie starajac :) Tak samo bylo z Olusiem - co bedzie, to bedzie ....

No wlasnie.... dlatego jeszcze nie "panikuje" ale nie ukrywam,e kazdy dzien opoznienia@ daje mi coraz wiecej pozytywnej energii:-) No bo przeciez czy jest cos lepszego niz byc w ciazy?heh:-) Tak czy siak sama za siebie trzymam kciuki:-)