Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka_74_74

Łódź- USG połówkowe Sonomedika czy Diason?

Polecane posty

Gość majka_74_74

Mam mały dylemat. Wybieramy się na USG połówkowe + ECHO ale nie jesteśmy pewni placówki w której chcemy je wyonać. Prosze o opinię czy lepiej pofatygować sie do prof. Szaflika lub dr Kozarzewskiego czy Grzesiaka do Diasonu czy lepiej wybrac dr Kaczmarka z Sonomediki lub Gamety. Czy wiecie która placówka ma najlepszy sprzęt?

Gość majka_74_74
Tylko jedna odpowiedz? Nikt więcej nie może podzielić się doświadczeniami?

Gość edyta72
sonomedika-dr.Kaczmarek.super lekarz,super sprzet!duzo kobiet-dlugie kolejki!

Z Diasonu znam Grzesiaka i Kozarzewskiego i na wszystkie inne usg ciążowe mogą być ale połówkowe tylko DUDAREWICZ z Kamińskiego!!! To bardzo ważne usg! On jest specjalistą od wykrywania wad genetycznych płodu, badania przezierności karkowej itp. i nawet inni lekarze wysyłają do niego swoje pacjentki na badanie usg w momencie, kiedy podejrzewają jakieś wady, żeby też skonsultował. Poza tym jest przemiły i profesjonalny. Znam też 1 przypadek, kiedy popełnił błąd w swojej ocenie ale to rzadkość. Ja byłam u niego 2 razy i już w 14 tyg. właściwie określił mi płeć dziecka :-) ale to taka ciekawostka. Kozarzewski z kolei potraktował moje usg byle jak i nawet usłyszałam trochę niemiły komentarz... a jak się dowiedział, że Dudarewicz wcześniej robił usg i ocenił płód dobrze to nawet nie postarał się samemu dobrze sprawdzić rozwój dziecka :-0 Ogólnie wrażenie średnie a kasa w sumie podobna do Dudarewicza.

A Kaczmarek zdaje się robi też usg w Matce Polce na NFZ :-) tylko, że tak to dopiero jest maraton i ekspresowe badanie ze zdawkową informacją cyt: Bolek żywy, ciąża pojedyncza, łożysko...." Ale może prywatnie bardziej się przykłada :-)