Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buhahaaaha

Podajcie choć jeden sensowny powód, dla ktorego warto wierzyc w Boga?

Polecane posty

Gość awq12
JEZELI BOG JEST ZLY YO KTO JEST DOBRY

Gość zolzopodobna
chetnie zabiore glos, bo jest to temat, ktory mnie interesuje. Takich pytan jest tysiace. Zadaje pytania czlowiek, ktory sie interesuje. Nie mam dylematu jest - nie ma. Smiem twierdzic, ze jest. I jest dobry. Ponoc takim jest, jakim Go sobie wyobrazamy. Wiem, ze ma dla nas duzo dobra. Ja wiem jedno. Zaufalam mu dawno. Doswiadczylam strasznych rzeczy. Nie to nie jest zart. Dotknelam dna. Ale teraz dzieja sie tak cudowne rzeczy, ze az sie boje o tym mowic. Wiem, ze nie tak o tym na tym forum. To gdzie? W chwili absolutnej rozpaczy dostalam cynk od znajomej: mow Nowenne Pompejanska. I to dziala. Jak rany Julek - to dziala. Powiem kazdemu i zaswiadcze kazdemu. Jezeli masz problem, zmartwienie, straszny bol - uchwyc sie Rozanca. Matka Boza Cie nie zostawi w potrzebie.

Gość nowenna pompejańska nie działa
Poznałam kogos przez net, był to człowiek niepełnosprawny. Jakis czas później zachorował na inną chorobę. Jedna z jego znajomych (nie ja) zaczęła odmawiać nowennę pompejańską o jego uzdrowienie. W czasie kiedy ją odmawiała, a trwa to zdaje się 3 miesiące - człowiek ten zmarł samotnie w szpitalu. Bóg nie wysłuchał nowenny, mimo że tamta osoba sie porządnie namęczyła bo jest to bardzo czasochłonna modlitwa.

Gość kto jest dobry
Dobrzy są niektórzy ludzie, niektóre zwierzęta. Bóg tez bywa dobry, ale tylko dla silnych, zdrowych, bogatych złych i umiejących sobie zrobić miejsce w tym zyciu łokciami. Takim ludziom Bóg sprzyja i dla nich jest dobry. Pozostałych Bóg prześladuje.

Gość zolzopodobna
moim zdaniem bluznisz czlowieku.

Gość Bóg wysłuchuje
ale tylko tych, którzy się modlą, żeby bliźniemu stało się coś złego.

Gość kto jest dobry
PISZĘ Z DOŚWIADCZENIA A JEŻELI PRAWDA JEST BLUŹNIERSTWEM TO CO MOŻNA POWIEDZIEĆ O WASZYM BOGU.

Gość kto jest dobry
GDYBY SIE NIE ZWALIŁO NA MNIE MNÓSTWO NIESPRAWIEDLIWEGO ZŁA TO PISAŁBYM ŻE BÓG JEST NASZYM KOCHAJĄCYM TATUSIEM I TYM PODOBNE BREDNIE.

Gość jak zgłosisz jakiś problem,
to NIKT, dosłownie nikt się za ciebie nie pomodli, najwyżej jakiś duchowny żebyś już umarł, bo przecież po śmierci będzie ci lepiej, ale ten sam duchowny, jak zachoruje to nie modli sie dla siebie o smierć, tylko o wyzdrowienie, dlatego tak długo zyją. Za to na forach chetnie poradzą ci, jak masz się modlić sam za siebie, nie zapytają jednak, czy masz w ogóle do tego siły. Ludzie wierzący są tak obojetni na los swoich bliźnich, jak obojętny i nieludzki jest ich Bóg.

Gość nikomu nie zależy
na tym, żebyś uwierzył w Boga, tylko na tym, żeby pokazać, jaki to z niego wzorowy katolik / chrześcijanin. Takie wątki jak ten, są po to, zeby sie obnosić ze swoją wiarą i wywyższać nad tych, których Bóg zadręczył aż do utraty wiary.

Gość czlowieku co Ty mowisz?
Zastanawialam sie nie raz, nie dwa jacy ludzie tu pisza? I w jakim celu? Dochodze wciaz do tego samego wniosku. To zly czlowiek. Nie mam zamiaru nikogo namawiac do jakiejkolwiek religii. Do Jehowych mi daleko. Zalozmy, ze pisze to ateista. Ma do tego prawo. A moze to takie zgrywy? Czyli pseudopoza? A moze... Tak uwazam, ze jednak jest tak, ze to ktos kto ma jednoznacznie zle zamiary. I wszystko sie wtedy wyjasnia. Ponoc najprostsze wyniki sa najprawdziwsze.

Gość jacy ludzie
skrzywdzeni przez pseudokatoli i ich boga.