Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość batalia baxis

czy ktos mial dwie albo wiecej cesarek?

Polecane posty

Gość batalia baxis

dziewczyny mam pytanie, czy ktoras miala dwie albo trzy cesarki?..ja mialam juz raz cesarke ....mala nie chciala sie wykluc;)...cesarka byla nieplanowana, wynikla raczej spontanicznie, po na radzie z lekarzem...teraz jestem znowu w ciazy i zastanawiam sie co bedzie jak znowu przydazy mi sie taka sytuacja, ze bede musiala miec cesarke?...co jak za 4 czy 5 lat znowu bede chcial miec dziecko?..czy mozliwe sa 3 cesarki? aha po cesarce czulam sie super..w ten sam dzien wieczorem wstalam o wlasnych silach i poszlam po prysznic...blizny po roku jest minimalna...

Gość to juz zalezy od lek
moja tesciowa miala trzy ,przy trzeciej dostala opieprz ,ze na wiecej nie moze sie zdecydowac

Gość Podobno mozna miec
do czterech cc, nie wiecej, i to tez tylko wtedy jak wszystko jest ok. Sama mialam dwie.

Gość batalia baxis
i jak sie czujesz po dwoch?...dlugo dochodzilas do siebie po drugiej?

Gość też słyszałma że mozna
mieć nawet 4 cesarki.

Gość Podobno mozna miec
Po drugiej doszlam do siebie szybciej niz po pierwszej ale to... 20 lat roznicy bylo i kiedys byly inne praktyki niz dzis ;) Kiedys wstalam dopiero na 3 dzien, bo umieralam z bolu i nikt nie motywowal cie do szybkiego wstania i ruchu a i takich dobrych srodkow przeciwbolowych nie dawali jak dzisiaj. Przy drugiej cesarce (rok temu) wstalam po 8 godz i na drugi dzien juz chodzilam i dziecko mialam przy sobie od razu.

Ja miałam dwie cesarki w odstepie 6 lat ale przy drugiej bardziej krwawilam i dwa dni dren mialam:(Lekarz powiedział że następna cesarka wykluczona bo podobno nie dam rady:( Dzieci co prawda wiecej nie planujemy ale co bybylo jakby jednak coś wyszło nie mam pojęcia. Pozdrawiam🌼

Gość batalia baxis
no wlasnie jak to jest....jesli mialo sie juz 2 cesarki i nie mozna miec wiecej...a tu pojawi sie ciaza...to co wtedy?....mozna rodzic jeszcze naturalnie?...

Miałam dwa nieplanowane cięcia w odstępie 3 lat. Po obu doszłam do siebie szybko, choc przy drugim więcej bolało już po. No i blizna jest większa niz po pierwszym cięciu. Ponieważ w planach mam jeszcze jedno dziecka, pytałam lekarza jak to jest z trzecim porodem po 2 cc. Powiedział, że t5rzecia to planowa cesarka, naturalny nie wchodzi w ogóle w grę. 3 porody przez cc to max.

Gość gruszkakula
Można mieć chyba do 4 cc, jeśli nie masz przy nich powikłań itp. Po pierwszej cesarce, jeśli była nieplanowana, możliwy jest też poród sn. Po dwóch już raczej nie.

moja kuzynka miala 2 cc w odstepie rowno 5 lat co do miesiaca ;) druga zniosla o wiele gorzej i o wiele dluzej dochodzila do siebie obie cc zaplanowane moja mama ze mna miala cc (planowana), jak zaszla w ciaze bardzo szybko drugi raz to grozilo jej rozejscie sie blizny bala sie bardzo, mojego brata urodzila sn mimo ze wszyscy doradzali jej cc pozniej jeszcze raz rodzila sn :)

Gość ile wytrzymasz
możesz rodzić ile chcesz przez cesarkę jak nie zależy ci na własnym życiu. Przecież to normalne, że każde cięcie nie jest tak obojętne dla organizmu. Moja znajoma miała 3 cesarki i ostatnie 2 rok po roku. Owszem lekarz opieprzy ale co ma nie wykonywać cesarki jak jest ciąża. Każdą kolejną i nawet 10 a będzie musiał wykonać, jak przeżyjesz. Kiedyś było, że po 3 cesarce lekarz podwiązywał jajniki bo nie wolno było już mieć. A teraz prawdopodobnie inie ma ograniczenia.

Gość Jessy28
widzialam kobiete po 3 cesarkach, to co zostało jej z podbrzusza to gorszy widok niż w horrorze. Jak mozna na własne życzenie robic z siebie taką szkaradę?Teraz płacze że maz sie od niej odwrócil. Po dwóch już sie nie wyglada dobrze.

Gość batalia baxis
Jessy28 ..to co jak kobieta nie planowala cesarki, a miala ja bo musiala....to co ma zrobic?....fajny maz skoro tak bardzo wazne jest dla niego podbrzusze zony a nie jej zdrowie:( kiedys lekarz tlumaczyl mi, ze przy pierwszej cesarce..tylko nacinaja a reszte jak gdyby rozrywaja,zeby skora rozeszla sie tak gdzie jest najlepiej...przez to podobno szybko sie wszystko zrasta, przy drugiej cesarce tna skalpelem na starej bliznie...

Gość Jessy28
co ma zrobić? jeśli miała jedną, nie decydowac sie na wiecej dzieci.jak ja.

Gość Jessy28
juz druga cesarka, nie tylko odznacza sie na brzuchu w nieapetyczny sposób ale tez jest niebezpieczna.

Gość gość
O matko! Dziewczyno gdzies Ty sie chowala? Ja jestem po dwoch cieciach i moje podbrzusze jest piekne. Blizna niewidoczna nawet w bikini. Teraz chcemy miec jeszcze jedno dziecko i prawdopodobnie tez przez ciecie. Jesli nie ma przeciwskazan, badania i usg blizny na macicy w porzadku to czemu nie?

Gość gość
moja teściowa miała 3 cesarki i pierwsza ponad 30 lat temu, drugą jakoś 26 lat temu i trzecią 24 lata temu. Medycyna poszła do przodu :] najważniejsze aby od cesarki do zajścia w ciąże minął chociaż rok (opinia mojego ginekologa) aby się wszystko ładnie wygoiło i macica która była rozcięta odpoczęła.

Gość gość
Ja mialam 3 cesarki, 2007, 2009 i 2013. Ciecia poziome na lini bikini, na wyglad brzucha nie moge narzekac, nie jest idealnie ale w bikini na plaze moge wyjsc. Mi lekarz tez odradzal 3 ciaze, ale byl przy cesarce i powiedzial, ze tak pieknie sie goje, ze spoko jeszcze 4 moge miec;)

Gość Cesarzowa cc
Hah ktoś tu pisal ,że po dwóch CC dużych jest straszny i na własne życzenie robi z siebie potwora wcale nie prawda. Jestem obecnie po 2 CC w odstępie rok po roku i mam płaski brzuch i co więcej facet który kocha i ceni wysiłek który kobieta z SIEBIE musiała dać by urodzić dzieci nigdy nie odejdzie wygląd brzucha nie mA nic do tego. 1 CC bylo nagle ,gdyż synkowi spadało tentno 2cc i obecnie jestem w 3 CC czyli 3cc rok po roku i lekarz wcale nie dyskutuje. Po co straszyc ludzi,,?jeśli się nic na ten temat nie wie. Z Drugą CC wszystko było inaczej dużo szybciej się podnosilam chodziłam funkcjonowałam sama przy dwójce dzieci . Nie zachęcam do CC bo sama bym chciała sn ale nie ma możliwośći . Nie strasznie się kobietki na wzajem . Ciazato nie choroba pod kontrolą lekarza i będzie.ok.pozdrawiam

Gość Cesarzowa cc
Gość , widzę, że nie równo pod sufitem. Ale cóż wszystkich się nie uzxrkrwk. Jeżeli nie masz nic sensownego do powiedzenia po co się wypowiadasz

Ja mia0lam 2 cc. Po pierwszej w środku mialam sporo zestaw i musieli się nieźle na0pocic przy drugiej. Mala wielka więc musieli powiększać naciecie:/ Na wizycie po porodowej gin dał mi do zrozumienia że kolejna x może być zagrożeniem dla mnie. Na razie skutecznie mnie wystraszyl

Gość gość
ja pieprzę ale baby wytrzymale