Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co ja przeczytalam przed chwil

W Sudanie nikomu nawet nie przychodzi do głowy, że seks z 9-letnią dziewczynką

Polecane posty

Gość Co ja przeczytalam przed chwil
Dziewięciolatka jest dojrzałą kobietą, przygotowaną nie tylko do małżeństwa, ale i do obcowania płciowego - ogłosił islamski teolog Maroka, Mohamed Ben Al Sheikh Abderrahman Maghraoui. Jak pomyślał, tak i zrobił, wydając fatwę - dekret islamski - legalizujacą małżeństwa dzieci z dorosłymi mężczyznami. czytaj dalej...REKLAMA "Odkryliśmy, że dziewczęta w tym wieku dają więcej korzyści, niż dorosłe kobiety" - tłumaczy Mohamed Ben Al Sheikh Abderrahman Maghraoui, islamski teolog Maroka. "Są one tak samo zdolne do zawarcia małżeństwa, jak te mające 20 lat" - cytuje teologa serwis cywilizacja911.pl. Maghraoui wydał więc fatwę, legalizującą małżeństwa dorosłych mężczyzn z 9-letnimi dziewczynkami. I choć małżeństwa młodych dziewcząt w świecie islamu nie należą do wyjątków, żaden z muzułmańskich teologów nie poszedł jeszcze tak daleko. Zdaniem krytyków, Mohamed Ben Al Sheikh Abderrahman Maghraoui wydał tę fatwę w akcie religijnej obrony jednego ze swych przyjaciół, który zawarł potajemnie małżeństwo z dziewczynką. Tymczasem zgodnie z kodeksem rodzinnym Maroka minimalny wiek kobiety zdolnej do małżeństwa to 18 lat. Choć fatwa wywołała w Maroku skandal, nie pojawił się jeszcze żaden komentarz ze strony władz. Jak swoją przerażającą decyzję argumentuje teolog? Oczywiście powołując się na przykład proroka Mahometa. "Aisha miała tylko sześć lat, kiedy stała się narzeczoną proroka, a współżyła z nim w wieku lat dziewięciu" - przekonuje. :o

Ja nie wiem, nie uważam się za osobę jakąś ograniczoną - ale tej ich religii nie rozumiem... I nie wiem, czy chcę zrozumieć...

Gość ale może one są jakoś bardziej
rozwinięte niż nasze 9-latki.Co ich oczywiście nie usprawiedliwia,ale przecież u nas dawniej też np 15-latki wychodziły za mąż i to za starych obleśnych dziadów.Niby starsze,ale też niepełnoletnie

Gość szazza broneta
co już te chłopy wymyślą żeby te swoje chooje wciskać koszmar

Kobiety długo były, a w niektórych jak widać krajach nadal są, traktowane przedmiotowo.

Gość co to jestttttt
kobiety? to dzieci ejszcze. wielu pedofilow uznaje mahometa za swojego "guru" :(

Dziewczynka, kobieta... Jak zwał tak zwał. Płeć żeńska. Właśnie dlatego pół świata uważa islam za coś chorego.

Gość religia katolicka tez
dyskryminuje kobiety,choć na szczęście nie tak

Gość oby im jajca poodpadały
stare obleśne zboki gwałcą małe dziewczynki,bo tak im religia pozwala. Jakie to chore mózgi tak postępują.

Gość ciekawskadziewucha
tylko faceci mogli sobie tak wymyslićze 9 letnia dziewczynka jest jak dorosła kobieta...oni wogóle maja napier...... we łbach. A czytaliscie o zbrodniach honorowych ? Np ojciec z bracmi zabijają dziewczyne ponieważ została zgwałcona i przynosi hańbe rodzinie bo nie jest dziewicą...Szkoda słów

Gość oby im jajca poodpadały
ja w takich chwilach żałuję, że nie jestem jakimś supermenem mającym taką władzę, żeby móc to zmienić na zawsze. Niestety te biedne dzieci będą cierpiały a pieprzone pedofie pod płaszczykiem religii będą ich krzywdzić. A ile jeszcze mniejszych jest tam gwałconych można się tylko domyślać i płakać bezsilnie.

Gość uppupupu