Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smietankowa landrynka 24

Ksiazki poradniki dla przyszlych mama - jakie polecacie?

Polecane posty

Za 66 tyg ma termin porodu . bliznieta -. jestem troche zestresowana moze macie do polecanie jakies ksiazki poradniki, ktore moglabym jeszcze zaczac czytac? o karmioeniu, pielegnacji, usypianiu itd jest wiele pozcji pytanie kotre sa najbardziej artowsciowe prosze o tytuly jesli macie cos sprawdzonego

za 6 mialo byc ;-)

Wdzieram się do obozu zamieszkanego przez ludność pochodzenia romskiego, ukradkiem zbliżam się do naczynia metalowego służącego do przygotowywania potraw najczęściej w formie płynnej i przy pomocy drewnianego narzędzia wykonuję ruchy koliste...

dzieki podszywaczu mam takie ebooki 1. "Język niemowląt" ( 2. "Jestem mamą" 3. "W oczekiwaniue na dziecko" 4. "Pierwszy rok z życia dziecka" 5. "Drugi i trzeci rok z życia dziecka" 6. "Uśnij wreszcie- poradnik jak pomóć dziecku zasnąć" od jutr czytam :-)

Gość przeczytać owszem należy
ale powiem Ci jakomama bliźniąt, że teoria z praktyką w parze nie idzie:),przynajmniej u mnie:D Aczkolwiek poczytać jak najbardziej można - i próbować stosować porady mądrych:) P.S. Tak na marginesie, nie stresuj się, uwierz mi - wszystko zniesiesz i przeżyjesz:), jak czegoś na daną chwilę nie będziesz wiedziała - siądziesz przy komputerze wstukasz hasło w google, a jak wiadomo google wie wszystko:) Poza tym zaręczam, że w większości "nagłych przypadków" intuicja mamy jest jednak niezawodna, wobec niej wszystkie poradniki mogą się schować:)

jak bedziesz czytac duzo ksiazek to bedziesz bardzij zestresowana np czytajac dzial co niemowle potrafi w 5 miesiecu np lapie do raczki zabawke, a twoj nie bedzie lapal bbedziesz sie zastanawiac czy wszytsko w porzadku, ja tak mialam, juz dawno nie korzystam z ksiazek, a jak ktos wpisal u gory zawsze masz neta:) mnie zawsze mozesz pytac o porady dot kolek, chorob, wysypek bo troche przeszlam:) chetnie ci postaram sie pozmoc myszkamiki1@o2.pl

Gość polecam własną intuicję
A poradniki do kosza. Instynkt macierzyński to podstawa.

Gość myrhjnr
W oczekiwaniu na dziecko i jego dalsze częsści. Napisane łatwo, przystępnie, życiowo i mądrze. Ciekawa lektóra która pomorze mamie być pewniejszą siebie.

Gość Duorra
Bez przesady, myślę, że warto się wesprzeć jakąś książką. Każdemu na początku jest ciężko i każdy musi sobie jakoś radzić. Może poczytać to http://www.motyleksiazkowe.pl/zdrowie-uroda-medycyna/27144-fajna-mama-kobiece-9788365170095.html?search_query=mama&results=137, wydaje się lekka i przyjemna, a może pomóc. Czytanie przecież nikomu nigdy nie zaszkodziło :)