Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hana Montana/Majli Sajrus

Kara śmierci - za czy przeciw?

Polecane posty

czytałem kiedyś wypowiedź, człowieka, który był zatrudniony jako psycholog więzienny, czy jakoś tak. Skazany, który odbywa wyrok za zabójstwo dziecka, w więziennej nomeklaturze, nie jest człowiekiem i żywot jego marniejszy jest od zycia owada zwanego mendą. Tak że w ogólym rozrachunku, tak delikwent byłby bardziej szczęsliwy jakby dostał czapę od razu, bo i tak już ją dostał ale wykonywaną na raty.

Gość czerwony pomidorek
alexia21 tylko nie peknij z tego smiechu krowo niewydojona :)

[zgłoś do usunięcia] pu pu Z tego co wiem, to w komunie była nawet kara śmierci, skazywano na nią, właśnie wielokrotnych morderców, nie wiem kiedy ją zniesiono. Tacy ludzie powinni byc zamknięci w zakładach psychiatrycznych. Jest ich naprawdę bardzo mało, i dla podatnika nie jest to praktycznie żaden koszt. Nasze więzienia są przepełnione i płacimy horrendalne pieniądze ale na drobnych złodziei i oszustów. A wasze dzieci mogą równie dobrze byc ofiarami, jak i pedofilami... Moje dzieci mają 4 i 10 lat. Są normalnymi dziećmi nie żadnymi pedofilami! Pedofil to człowiek dorosły, który molestuje seksualnie i często też gwałci dzieci- nierzadko je mordując. Skoro tak usilnie bronisz takich osobników, to widać masz powody. Idź sam/a do psychiatry.

Gość pu pu
Mnie najbardziej dziwi jedno - z reguły zwolennicy kary smierci posługują się argumentami typu - że ma to odstraszac przed popełnieniem czynu. Wy takich argumentów nawet nie używacie. Tylko myślicie na zasadzie oko za oko - jak w średniowieczu. Tylko to emocje a nie argumenty. Gdyby ta kara odstraszała, to byłby przynajmniej jakikolwiek sens, choc i tak jestem jej przeciwna. Najciekawsze jest to, że wykonuje się ją najczęściej na tych chorych seryjnych mordercach, co zabijają nagle, bez motywu ani racjonalnego powodu. Czy ktoś taki będzie rozważał przed morderstwem, o ew. kary śmierci? Nigdy w życiu, bo on z reguły kieruje się bodźcem chorobowym i nie myśli najprawdopodobniej w ogóle, przeważają emocje, jak tu na forum..

Gość czerwony pomidorek
pupu miala na mysli ze w przyszlosci twoje bahory moga byc pedofilami- tepa kobiecino

Gość pu pu
Lilitka - myślałam że zrozumiesz... chodzi mi o to, że nie wiesz co będzie kiedy twoje dzieci dorosną. Mogą byc pedofilami. Nie wiesz tego. Tylko nie pisz, że nie będą...

u pu, ależ myślę racjonalnie :) Eliminując takie potwory ze społeczeństwa stwarzamy możliwośc zdrowego rozwoju dzieciom, a jednocześnie dajemy bardzo wyraźny sygnał dla innych "chorych" pedofilów

pu pu, fachowcy pracujący w tej branży są innego zdania, dla takiego delikwenta kara śmierci jest ratunkiem, przed życiem, w więzieniu,któremu nawet wrogi bym nie życzył. Takie są fakty, a gdybanie akademickich przemądrzałków, możemy miedzy bajki włożyć i się pośmiać.

Pomidorku- moje dzieci nie są bachorami i nigdy nimi nie były!! Nie mogę przewidzieć przyszłości, mogę jedynie robić wszystko co w mojej mocy, żeby moje dzieci wyrosły na dobrych ludzi.

Gość czerwony pomidorek
bmblondyn masz zone i dzieci?

Gość pu pu
O jakich "fachowcach" mowa? Ja po prostu nie mogę uwierzyc w tępotę niektórych na tym forum. Dajmy na to - rzeczywiście wprowadzamy "eliminację" pedofili. Każdy przyłapany idzie do gazu. Z tą chwilą, już nikt z tych dziesiątków tysięcy pedofili nie pójdzie ani do psychiatry ani psychologa, nie będą się leczyc. Nasili się liczba przestępstw wielokrotnie, dzieci ucierpią. Czy to trudne do zrozumienia? Nawet ta słynna kastracja prawdopodobnie dałaby taki skutek.

Gość berserk
po raz kolejny spadam.tak jakoś nie bardzo miło "mówicie"do siebie.wpadnę jeszcze poczytać.

pu pu , mowa o ludziach zatrudnionych w więziennictwie i znających prawdziwy los ludzi skazanych za pedofilię, a morderców dzieci szczególnie smutny los. O czym innym dyskutują profesorowie w swych akademickich oderwanych od życia dyskusjach, a inaczej wygląda rzeczywistość więzienna.

pedofil jest jak pies ze wscieklizna - jego sie nie da odratowac za to na wolnosci moze zrobic wielka krzywde. a po tekstach pomidora widze, ze jest to tępa pusta osoba z brakiem wyobrazni dla ktorej wazniejszy jest los pedofila od losu dzieci. szkoda mi slow na takich ludzi . a obrazanie cudzych dzieci slownictwem typu \"bachory\" to jest juz totalny debilizm bo inaczej nie da sie nazwac. pomidorkowi to ktos w pysk powinien dac zeby sie opamietala bo rozmowa to sie nie da. ciekawe czy jakby cie kiedys ktos zgwalcil to tak bardzo chcialabys go leczyc? szkoda slow naprawde

Gość czerwony pomidorek
alexia21 no szkoda slow naprawde:) hehe

Gość gyzyna/li
dzieci jak nie prowokuja to im sie krzywda nie dzieje

ale w sumie rozbawilas mnie :P zadko mam okazje takich debili spotkac a tu prosze . zaluz mocher i do rydzyka na msze idz :D dwoch debili sie napewno dogada powodzenia

Gość Ej no
Pierdole walke z debilami, morderca albo zabija albo nie. A pedofil to jest stary juzek a nie kolega z klasy. Dziekuje panstwu.

alexia, jestem już dużym chłopcem i zgadzam się z tobą dokładnie we wszystkim, eliminacja takich osobników bezdyskusji.

Gość gyzyna/li
chodzac w sukience bez majtek naprzyklad lub biegajac nago po plazy

Gość czerwony pomidorek
alexia21 ja rowniez dawno nie "gadalam" z taka idiotka jak ty i powiem ci ze byla to dla mnie watpliwa przyjemnosc :O i nie pisz juz do mnie bo napewno ci nie odpisze z bardzo prostego powodu- poprostu nie mam na to ochoty wiec daruj sobie jakakolwiek probe zagadania mnie bo to juz niemozliwe :O grazyna o zgrozo :O

odpowiedź gyzyna jest głupia, dzicko może chodzić po plaży nago, bo jest dzieckiem i takie jego prawo, a reszta świata ma podziwiać i koniec dyskusji w tym temacie.

dzieci prowokuja??? widze ze spotkalam kolejnego :D tak np 4 letnie dziecko nago biega po plazy i biedny pedofil nie moze sie powstrzymac i je gwalci. nie wazne dziecko wazne ze biedak sobie ulzyl . ten tekst mnie rozwalil !!!! prowokowac moze kobieta a nie dziecko ! i pewnie wszystkie ofiary pedofili biegaja bez majtek lub nago po plazy. pogratulowac rozumu tylko

Gość gyzyna/li
gdyby nie prowokowalo gola cipka to by krzyku potem nie bylo

Gość gyzyna/li
aleksja a ty nie masz co robic tylko cale popoludnie na kafeterii czytam ze dlugo juz jestes. i czemu ublizasz osobom na kafeterii moge cie podac do zablokowania

o pomidorek znowu sie odezwal:D idz szykuj sie do slubu bo malo czasu zostalo . powiem ci tyle ze takie osoby jak ty nie powiinny nigdy miec dzieci bo nie potrafia docenic ich . mam nadzieje ze juz na to nie odp i zostawisz forum dla ludzi bardziej rozgarnietych.

gyzyna, jesli uważasz że dziecko gołą pupą prowokuje, to ty człowieku póki jeszcze masz czas , lecz się u dobrego psychiatry, dobrze.