Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hana Montana/Majli Sajrus

Kara śmierci - za czy przeciw?

Polecane posty

Gość czerwony pomidorek
hopefaith a ja nie :( a osobe ktora dokonuje aborcji tez bys zabila? ehh pewnie tak, bo przeciez 4 tygodniowy plod to juz przeciez dziwecko wedlug zagorzalych przeciwnikow aborcji :O

Pomidorku zastanów się o czy w końcu dyskutujemy. Między aborcją a morderstwem jest różnica

Gość Elementarius
Lewica ma to do siebie, że zabijać chce dzieci w łonie matki, a ułaskawiać morderców i gwałcicieli w świetle pseudo-humanitaryzmu. Oby tak dalej...

i to jest jedno z chorych twierdzeń liberalnych, wykonując karę śmierci za ohydne zbrodnie, jestem taki sam bo morduję. A więc nie, wykonując karę śmierci na zabójcy wymierzam sprawiedliwość, a to jest zasadnicza różnica. Oczywiśie JP2 był przeciw karze śmierci, ale JP2 też był człowiekiem i zdarzało Mu się gadać od rzeczy.

Gość hopefaith
jak najbardziej ZA aborcją jeśli kobieta jest w 100% pewna czy tego chce i nie widzi innego wyjścia.

Gość hopefaith
co innego "usunąć" nierozwinięty płód co innego zakatować kilkuletnie dziecko.

Gość Elementarius
Chyba nie aborcja jest tutaj tematem przewodnim zbuntowana nastolatko?

Tak jak napisałam, jestem za aborcją, za eutanazją i za karą śmierci. Nie należę ani do PO, ani do PISu.

Gość Elementarius
bmblondyn - to nie jest twierdzenia liberalne, ale typowo lewicowe. Wiele odłamów liberalizmu głosi zasadę "Granicą wolności jest odległość dzieląca twoją pięść od nosa bliźniego".

Gość czerwony pomidorek
lilitka wiem ale tak sie temat stoczyl jakos, jestem przciwn i tyle ode mnie :(

Gość hopefaith
odpowiadam na stwierdzenie podane wyżej (jeśli to do mnie) a zbuntowana nie jestem ;]

Gość czerwony pomidorek
no i co w tym zlego co chce lewica, popieram jak najbardziej!

Gość pu pu
Prawda jest taka, że z reguły te osoby co otrzymują wyroki śmierci to właśnie seryjni mordercy, którzy są osobami chorymi psychicznie. I to jest najgłupsze. Przecież wiadomo, że gdy ktoś zabija bez żadnego motywu, to nie jest zdrowy. Kiedy matka nagle topi swoje dzieci w beczce, wszyscy życzą jej śmierci, ale jak można się w ogóle zastanawiac czy jest zdrowa? Często dziennikarze to podsycają i piszą bzdurne atykuły typu"Zabił dziecko bo mu przeszkadzało że krzyczy". Nikt nie zabija z powodu że dziecko krzyczy, tylko dlatego że jest kompletnie niezrównoważony, czasem nawet niepoczytalny, itd. Potem sądy skazują, bo tak chce publika...

Gość czerwony pomidorek
nie chcecie byc jak papiez i wybaczac? hehe

Gość Elementarius
A co zmienia choroba psychiczna? To czy był zrównoważony, czy nie, życia już nie zwróci ofierze. Co złego w tym czego chce lewica? Albo ostro trollujesz, albo masz jakieś gimnazjalne poglądy.

Gość czerwony pomidorek
pu pu dobrze to ujelas! sady skazuja bo tak "wypada" a pozatym sad tez trzesie dupą o swoje stanowisko i robi tak jak chce wiekszosc czyli kara smierci. sedzia jak jazdy czlwiiek bopi sie o swoja posade ze go zwolnia jak jakas afere rozkreci. a tytuly zabila bo krzyczalo zebyczywiscie sa najlepsze :O ludzie bardziej kupia takie cos.. bo ludzie sie zywia takimi sensacjami. coza narod

Gość pu pu
Choroba psychiczna zmienia to że czyn nie był wykonany z wolnej woli. Wtedy taki czyn to bardziej zabójstwo nieumyślne.

Gość Elementarius
Czy choroba psychiczna dawałaby Ci prawo do cudzego życia?

Gość czerwony pomidorek
Elementarius A co zmienia choroba psychiczna? To czy był zrównoważony, czy nie, życia już nie zwróci ofierze. No nie wroci wiec teraz co? my tez chcemy byc takimi mordercami i go zamordoweac? a co to da? leczyc trzeba anie zabijac, co za sredniowieczne poglady glosisz az zal czytac :(

Gość pu pu
Ty mylisz dwie rzeczy. Nikt nie ma prawa do cudzego życia. Ale dyskutujemy tu o czym innym - wymierzaniu sprawiedliwości. Nie jest sprawiedliwe karanie kogoś za czyn, którego nie chciał popełnic.

Gość Elementarius
Leczyć? A jaką wartość on niesie dla społeczeństwa? W najlepszym wypadku po latach leczenia i resocjalizacji zostanie dozorcą...dozorców nam brakuje? Jednostki tak toksyczne dla społeczeństwa trzeba eliminować. Za czyje pieniądze chcesz go leczyć, czy resocjalizować? Za moje? twoje? całego społeczeństwa? Czujesz się dobrze z faktem, że przysłowiowe pół pensji zabierają Ci m.in na takich ludzi, a na spzitale pieniędzy nie ma?

Gość Elementarius
pu pu - a Ty mylisz dwie rzeczy - nieumyślne spowodowanie śmierci przy wypadek, a morderstwo.

Gość czerwony pomidorek
Elementarius a kogo lecza w szpitalu? chorych! wiec tak samo bym sie z tym czula jakby leczyli np pedofili czy mordercow. piszesz ze co by z niego bylo- dozorca? moglby byc bezrobotnym do konca zycia przeciez wiele osob nie pracuje i co? cieszylabym sie jakby sie wyleczyl i byl dozorca np

Gość pu pu
Elementarius - jeśli to społeczeństwo ma się składac z tak bezdusznych osobników jak ty, to nie wiem czy ten świat ma w ogóle wartośc. Co to w ogóle za argument? Jesteś faszystą? Zabij wszystkie dzieci z porażeniem mózgowym, one nie będą nawet dozorcami...

Gość Ej no
Wiec jeszcze raz , rozmawiamy o kodeksie karnym czy o tym co sie komu wydaje ? Bo to ze 14-15 sie pierdolą to widac na tym forum, a zgodnie z kodeksem..... ? Wiec jak to jest Moze macie na mysli przedszkolaki ? Ale to juz zaklamanie :P

inaczej wygląda bazdurna akademicka dyskusja na temat kary śmierci a inaczej wygląda życie. Chory czy zdrowy, zabił z premedytacją, taki człowiek jest chwastem i pozostanie nim choć cała rzesza prawników będzie dyskutowała. Nie pomnę teraz, bo nie jestem prawnikiem , ale w Stanach powstał jakiś odłam protestantów widzących we wszystkim dobro i stąd mamy takich zwariowanych ludzi płaczących nad zbrodniarzem, a zapominających, że jest też ofiara i jej bliscy.

Gość Ej no
Kurwa dowiem sie wkoncu kto jest pedofilem a kto nie czy nie, bo zaczynam sie ......

Gość czerwony pomidorek
nad ofiara napewno sie wyplakala rodzina i bliscy i co z tego? morderca tez ma rodzine matke ojca nad bliskimi zbrodniarza sie nie uzalasz zze tez beda plakac?