Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hana Montana/Majli Sajrus

Kara śmierci - za czy przeciw?

Polecane posty

Gość pu pu
Zgodnie z kodeksem - jest spory problem prawny. Polskie prawo wyróżnia poczytalnośc i niepoczytalnośc. Skazuje się tych poczytalnych, mimo że są często chorzy. Seryjny morderca wie że zabija, ale może działac z powodu choroby. Kto inny jest na przykład zdrowy w sensie psychiatrycznym, ale np. przedawkuje alkohol i może byc uznany za niepoczytalnego. System jest niedoskonały.

Gość Elementarius
A czy dzieci z porażeniem mózgowym zabiły kogoś? Wpadasz w jakąś groteskę. Życie dla życia? Nie jestem zwolennikiem, ale to nie powód do kary śmierci. NAtomiast dokonanie morderstwa, życie na koszt państwa i wegetacja społeczna? To temu służy ten wspaniały humanitaryzm? W dodatku nazywanie kogoś gimnazjalistą tylko dla tego, że ma odmienne poglądy...no cóż, taka strategia dyskusji chyba nie wymaga komentarza ;)

Gość Ej no
Mordercy mordercy kurwa , ale na tym forum sie pierdola 15 i nikt od pedofili nie wyzywa, idzcie wy wszyscy w pizdu.

Gość czerwony pomidorek
ludzie placza ze swojej bezradnosci ze nie moga w zaden sposob pomoc temu zbrodniazowi ktory bedzie lub zostal zabity! :( po ofierze tez smutek ale morderce mozna ocalic, on nie ejst ofiara, wciaz zyje i mozemy go ocalic leczac! ofierze niz zycia nie wroci!

Gość vx
oko za oko ząb za ząb

Gość czerwony pomidorek
Elementarius dziecko z porazeniem mozgowym tez kiedys bedzie duze i moze kogos zabic jakbys nie wiedziala do czego bije pupu!

a ja wole zeby moje pieniadze szly na szpitale gdzie lecza normalnych ludzi. dla mnie czlowiekiem jest ktos kto posiada odruchy ludzkie czyli opiekuje i troszczy sie dziecmy a nie krzywdzi je w bestialski sposob. i taki ciul powie ze juz jest zdrowy i wogole i wypuszcza ch**a a ten na wolnosci zgwalci kolejne dziecko. to leczenie jest zbyt ryzykowne wiec na odstrzal z pedofilami!

Gość vx
morderce leczyć -dobre hahaha,wyjdzie nauczony i znowu zabije

Gość czerwony pomidorek
vx a ty co z epoki kamienia lupanego sie urwales?

Gość Ej no
Tralalalala, dzisiaj na kaffe sie chwalila jedna 15 ze stracila dzewictwo i nikt o pedofili nie kowil, trallalalal, mam dosc.

Gość pu pu
W kwestii dzieci z por. mózgowym, odpowiadałam na argument społecznej przydatności - elementarius uważa, że jednostki nieprzydatne się eliminuje.

Gość Elementarius
Mało kto ma jaja, żeby otwarcie mówić o tym bez jakiejś idiotycznej poprawności w mediach, stąd lansowane są takie, a nie inne trendy. Po co litować się nad mordercą? Większość z nich po wyjściu i tak zrobi znów to samo. Dzienne wyżywienie wzięźnia kosztuje 5zł. Resocjalizacja to kolejne koszty. Co daje prawo takiemu człowiekowi do tych pieniędzy i życia na koszt państwa?

Gość czerwony pomidorek
gdzie lecza normalnych ludzi? tak sie sklada ze ludzi ze schizofrenia tez tam lecza a to nie sa tez normalni ludzie i teoretycznie tez kogos moga zabic! to czemu ich leczyc a pedofili nie? niech tez cos skorzystaja z zycia jak sie wylecza, i nikt tak od co nie pisci pedofila do domu, myslisz ze pedofil powie juzu jestem zdrowy i brama otwarta bedzie! szereg specjalistow go najpioerw przebada!

Gość Ej no
Zatkało ruskie kakao ze sie gowniary pierdola i nikt w tym pedofilii nie widzi.

Gość Elementarius
czerwony pomidorek - nie no, chyba nie mamy o czym dyskutować... A co do pu pu - nieprzydatnych z własnego wyboru po prostu nie utrzymywać. Eliminować należy jednostki szkodliwe.

Gość czerwony pomidorek
Elementarius takie same prawo jak i Tobie i mi!

nie porownujcie tego jak 15latka z wlasnej woli przespi sie z 18 latkiem do tego, jak 50latek zgwalci 6letnie dziecko! nie widzicie roznicy? to jest smieszne porownanie

Gość czerwony pomidorek
Ej no kakao nie zatyka bo nie ma patyka :P ludzie pedofilie widza dopiero jak facet ma 60 lat a dziecko 4 :O jak laska ma 14 a chlopak 21 to jest wszystko ok :O

Gość pu pu
Alexia - tylko że normalnych nie trzeba leczyc. Wy nie posługujecie się racjonalnymi argumentami, tylko emocjami, i to tymi nie najlepszymi. Każdy co jest obywatelem państwa ma prawo czerpac z tego korzyści, właśnie po to są państwa, renty opieka socjalna, żeby w razie choroby czy nieszczęścia człowiek nie zostawał sam.

Gość Ej no
Alexia21 ale zgodnie z KK to pedofil, i posadzic go na 12 lat a co :D Wkurwia mnie takie walenie w bambus :P albo albo

a czerwony cos tam ogladasz czasami tv? to moze slyszalas o tym jak kiedys z pol roku temu wypuscili pedofila na przepustke do domu ktory zgwalcil i zamordowal mala dziewczynke? to chyba jacys do dupy ci specjalisci byli

Gość czerwony pomidorek
smieszne ale to takie samo przestepstwo niby! bo czemu 60 latek nie moze wykorzystac 15 latki a 21 latek moze?

Gość czerwony pomidorek
nie ogladalam ale to byl przypadek i co? wszystkich podciagac pod to? ze jeden znow zgwalcil to i kazdy nastepny tak zrobi? gowno prawda

Gość Ej no
Taaaaaak, z kolegą z klasy to rozrywka , ale jak sie 15 spodoba 40 letni juzek to juz pedofilia, no qrwa ja nie moge ;)

Gość Elementarius
Bo państwo to tylko przywileje i rozdawanie pieniędzy jak z worka bez dna ;)? To nie są emocje, ale kwestia logiki. Co się należy mordrecy, który zgwałcił ofiarę i zostawił w krzakach? Pedofilowi, który zabawia się z niewinnym dzieckiem? Kretynom, którzy jak słynni dwaj Polacy w uk gwałcą kobietęza supermarketem przez 7h? "Krawat z konopi", a nie opieka socjalna i prawo do pieniędzy uczciwych ludzi.

Gość czerwony pomidorek
Elementarius 7h, niezli byli, dali rade 7 godzin? albo nie mogli dojsc albo dochodzili po kilka razy.. hmmm

Gość Elementarius
czerwony pomidorek - to nie jest ten jeden przypadek, takich przypadków jest o wiele, wiele więcej.

Gość pu pu
Nikt nie twierdzi że nasi psychologowie to specjaliści. Do tego im daleko niestety. Jeśli on zabił, to nie był chyba typowym pedofilem...

Gość Elementarius
Przetrzymywali ją 7h i gwałcili wielokrotnie...myślałem, że nie trudno wyciągnąć wniosek z tak prostego zdania.

pan Korwin-Mikke powiedział wyraźnie: w dobrym sprawiedliwym państwie, mordercy wiszą na szubienicach, ludzie pracują i dorabiają się......itd