Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szine dekonor

ma byc 18 a okazało się zekoniec 19

Polecane posty

Gość szine dekonor

jak więc to się liczy? jak powiedział np 10 tydzien to kolejny był 11,12 az do 18. I jak przyszłam w 18 okazało sie ze to juz koniec 19. Niby dlaczego?

Gość szine dekonor
jak sie liczy?

Gość saleminka8
ja myślę tak,że jak jest np.cykl 28 dni (do zapłodnienia dochodzi gdzież 14 dni przed @) to w dniu okresu wiek ciąży to 4 tyg,ale wg usg 2 tyg (wiek od zapłodnienia) sądzę,że w późniejszym czasie dzidzia dogania tą różnicę,a nawet wyprzedza,moja koleżanka tak miała :) ja miałam tak zabieg niestety po martwej ciąży 15 stycznia 22 krwawienie,moja gin liczyła to jako okres,by wyliczyć termin porodu. 1 marca miałam mieć okres, 3.03 beta hcg 4-5 tydz,więc się zgadzało 25 marca miałam usg i dzidzia odpowiadała na 6tygodni i 6 dni 13(moja faza od owulacji do okresu) + 25=38 a to jest 5 tygodni i 3 dni ,więc moj maluch już wtedy zaczął nadganiać tą różnicę. Ale mój cykl miał 36 dni,więc wszystko się miesza :) hehe Ale Ty liczysz wg ostatniej miesiączki wiek dzidzi czy jak?

Gość saleminka8
a kiedy miałaś ostatnią @ ?

Gość szine dekonor
10 grudnia

Gość ffffjjjjjjjjj
dla lekarza ważny jest skończony tydzień.Mój też np mówi 10 i wpisuje w kartę 10 tydzień.A tak dla mnie to jest już 11 tydzień,bo on już leci,ale jest nieskończony.I potem 18 tydzień,a tak naprawdę może być koniec 19 wg naszego liczenia.Sprawdź sobie w karcie ciąży,na pewno masz wpisywane skończone tygodnie a nie ten który aktualnie leci:)

niestety ale liczy sie z pewną tolerancją - nigdy nie wiesz dokładnie kiedy było zapłodnienie a do tego zarodek może rozwijać się nieco szybciej lub wolniej i na usg też może być mała różnica :)

Gość szine dekonor
ale ja wiem o zapłodnieniu i miesiączce. Przez tyle tygodni szło liczenie gładko az do dzis. Wiedziałam ze tak jak zawsze wpisze 18 tydzień- wpisał,ale powiedział ze to juz jutro 20 bedzie. I co?wpisał18 mówiąc ze jutro bedzie 20. Chyba cos tu nie gra.

Gość o oku ki
wpisał 18 bo tyle masz skonczonych tygodni, a powiedział ze jutro kończysz 19 tydzień i zaczynasz 20 . Proste jak drut :D ( jutro pewnie wpisał by 19 :P )

Gość szine dekonor
czym więc rózni się skończenie 18 tygodni a bycie w 19 tygodniu. na co więc patrzec mam? w sumie to przeciez różnica chyba 2 tygodni conajmniej

Gość szine dekonor
zaraz zaraz. wpisał 18 tygodni ale mówił ze mam koniec 19 tygodni i ze jutro bede miała 20 tydzień.

Gość meeeeeeeeeeee
normalnie teraz jestes w 19 tyg. i jutro go konczysz wiec bedziesz w 20 , to tak samo jak n.p konczysz 20 lat wiec jestes w 21 roku zycia

Gość szine dekonor
ale dlaczego wpisał 18? skoro byłam w końcu 19 to powinien był wpisac ewidentnie 19. To proste dlatego ciagle pytam, dlaczego ta 18 mnastka widnieje? Jeszcze w piątek wpisał 18 a w sobote juz jest 20 . Bo pisząc 18 powiedział- noo jest juz koniec 19. Czy teraz juz jest jasne?

Gość a jak jest z cyganami
lekarz chyba zamiast wpisać 19 to pomylił się.