Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atamanka

Na smyczy u męża...

Polecane posty

Dziewczyny, pomóżcie... Moje życie to dom-praca,dzieci (trzy dziewczynki). Małżeństwem jesteśmy od 15 lat. Od zawsze musiałam być wpatrzona w męża jak w obrazek. Inaczej ciągłe insynuacje, podejrzenia, ciągłe wmawianie, że mam kogoś na boku... Nie mogę wyść do koleżanki, na aerobik, z pracy muszę sie meldować 16.15- tyle trwa powrót do domu, mam dość...

Gość malaaaaaa
a maz sie tez tak Tobie melduje??? Wspolczuje, ale ja bym tak nie mogla...

Gość Co to może być
Zawsze był taki zaborczy ? Czy dopiero po ślubie z księcia zrobiła się żaba ? :)

Gość matrurka4
To dziwne, że wytrzymałaś w ten sposób 15 lat!? Nie musi być tak źle, bo dawno byś rzuciła takie życie w diabły. Teraz też zresztą możesz. Wcale nie na zasadzie wyprowadzenia się. Zacznij żyć po swojemu - byle nie wpaść w drugą skrajność!!! A co, w końcu, nie takie małe córki na ten temat? Dla nich też jesteś darmową służącą?

Gość Niezyciowa
To smutne, nie powinno tak być, duzo z nim o tym rozmawiaj i nie pozwalaj sobą pomiatać. Jesli jest tak zle, mozna skorzystac z poradni malzenskiej itp i nie czytaj idiotycznych wpisów.

No niestety, sama sie w to wkopalas, teraz szukaj rozwiazania lepszego niz rozmowy. Zawsze mnie to zastanawia: "musze sie meldowac'' - a jak sie nie zamelduje, to co?

Moje córeczki mają 14, 7 i 5 lat... A mąż zawsze był taki, tylko ja sie tłumaczyłam ze wszystkiego zawsze... myślałam, że tak bedzie dobrze, że jak go będe ciągle zapewniać o miłości itp, to się w końcu uspokoi...

Gość Co to może być
Ale ja pytam zupełnie poważnie. Przed ślubem nic nie zauważyłaś ?

Wiem dokładnie, że się sama wkopałam... ale nie wiem jak się z tego uwolnić... do niego nie docierają żadne argumenty, Wychodzę z pracy o 16.00 o 16.15 mam telefon czy już odebrałam dzieci od mamy(on w tym czasie jest w pracy) o 16. 30 dzwoni już telefon u mamy co słychać i czy odebrałam dzieci... kur... a jak tłumaczę jak on by się czuł w takiej sytuacji - on odpowiada, że to jest tylko przejaw troski...

To moze, zamiast go sluchac, i utwierdzac w przekonaniu, ze ma racje, odbierz kiedys ten telefon, i poweidz, ze umowilas sie z mama, ze wpadniesz pozniej, bo chcesz, cokolwiek, pochodzic po sklepach. Nie mozesz go utwierdzac w przekonaniu, ze robi dobrze.

Przed ślubem było to samo... ale ja wtedy nic nie widziałam... byłam zakochana jak kretynka... a przez cały okres małżeństwa walczę...

Gość malaaaaaa
to nastepnym razem jak zadzwoini o 16,15 i zapyta czy odebralas dzieci to powiedz ze nie bo pijesz kawe z kolerzanka, albo nie bo jestem u kosmetyczki czy na aerobiku i odbiore pozniej ewentualnie mozesz mezowi zaproponowac ze moze je sam odebrac!!!!

Na razie muszę sie wyłączyć z dyskusji... ale proszę, moze któraś miała podobne doświadczenia i jakoś to rozwiązała... podpowiedzcie coś... pa! wrócę wieczorem...

Skoro był taki zawsze, wiedziałaś za kogo wychodzisz? Z takim człowiekiem zgodziłaś się być na dobre i na złe? A poza tym... "każe mi, wymaga". A co się dzieje jeśli się nie zameldujesz w domu? Jeśli zajmiesz się sobą? Nie posłuchasz męża?

Gość Anturia
"Myślałam, że po ślubie się zmieni" a to niby dlaczego? Nadziwić się nie mogę takiemu tokowi rozumowania... Rozmawiać do skutku a jak nie pomoże to tak jak ktoś już wyżej napisał, żyj swoim życiem. Facet pewnie widzi, że jesteś uległa i skrzętnie to wykorzystuje.

Gość jak pochodzisz po sklepach
po pracy albo pojdziesz z kolezanką na kawę to dostaniesz lanie w domu? co sie moze stac?

Gość Magicca
Wiesz - to jest wbrew pozorom proste....rozmawiasz z mezem, ze masz tego dosc, ze jestes uczciwa i nie musisz tego udowadniac, ze jego zachowanie musi sie zmienic. Potem umawiasz sie z mama, ze odbierzesz dzieci pozniej. Po pracy idziesz na zakupy albo na kawe z kolezanka. | robisz tak raz, drugi, potem nastepny... WSZYSTKO zalezy od samej Ciebie. Nie musisz w malzenstwie godzic sie na to, na co nie masz ochoty, co utrudnia Ci zycie, co powoduje, ze czujesz sie zle. Maz powinien byc partnerem, a nie panem i wladca. Tylko tego naprawde trzeba chciec...

Gość widzialy galy co obciagaly
🖐️

Gość fffffooooo
postaw się i bądz konsekwentna ,ja po 27 latach się postawiłam ,przestalam prać gotować i sprzątać trwalo to poł roku powiedzialam nie, za brak szacunku i traktowanie mnie jak niewolnice ,gdy mąż mi wypominal że jestem na jego garnuszku (ja zarabiam ale bardzo malo)to mu uświadomilam że to dzięki niemu bo musialam siedzieć z dziećmi gdy on mogł się dorabiać.Nie patrz co powiedzą inni myśl o sobie ja teraz żyje inaczej szkoda że zrobilam to tak pożno

Gość autorka chyba na smyczy
teraz chodzi a smycz nie siega do komputera

Gość
ja bym wypróbowała nie tłuymaczenie się i zobaczyła co się stanie