Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Grubasekx3

**dieta STILLMANA** - PODOBNO 7 KILO W 7 DNI! ***** kto sie do mnie przylaczy???

Polecane posty

A co do tych kilogramów to by wyszło że mogę nawet 12kg zrzucic, e tam niemożliwe, a minimum 7kg, co mi się nie chce, że można tyle w tydzień zrzucic, ja tak liczę chociaż na 2kg, bo waga mi już wolniej spada:(

Gość noemi555
Hej Wszystkim 🖐️ Ja się zdecydowałam i zaczynam od jutra. Fajnie by było gdyby od jutra też ktoś zaczął ze mną. Nie ma to jak wspólne wspieranie się :) Mój cel to zrzucić co najmniej 5 kg. Lubię mięso, dlatego mam nadzieję wytrwać przynajmniej tydzień. Jak mi to wyjdzie... czas pokaże :P Trzymam za Was kciuki i o to Was również proszę :D

Gość noemi555
Hej🖐️ Co sie dzieje????? Nikt już nie stosuje tej diety????? Wygląda na to, że w złym momencie zaczęłam, bo brakuje mi wsparcia :( No cóż... jednak i tak zmierzę sie z tą dietą i sprawdzę, czy daje ona jakieś efekty. Dzis mój 2-gi dzień. Czuje sie świetnie i chodzę najedzona, to właśnie coś dla mnie :D Jeśli tu ktoś zajrzy, to pozdrawiam serdecznie 🖐️

hey ja jestem na niej 4 dzien, ale nie spadlo mi nic:( moze z pół kg, ale to moze ten zastój, bo już tyle czasu się odchudzam;) pozdrawiam🖐️

Gość noemi555
Pebi Fajnie, że sie odezwałaś :) Wiesz ja też jakiś czas sie odchudzam i dlatego liczę, że teraz będzie waga spadac wolno, ale za to tłuszcz, a nie woda. Nie wiem, czy Ty pisałaś o jedzeniu jajek. Ja nie jem jajek bo one zawierają węglowodany w minimalnej ilości ale zawsze. Ja z produktów niedozwolonych to niestety piję kawę :( Bez kawy nie daję rady funkcjonować. Życzę wytrwałości i powodzonka :D

Hej. Chciałabym się spytać jak po diecie bądź w jej trakcie? Ile już schudłyście?

No ja bez kawy bym nie dała rady i to z mlekiem, a nie wolno żadnych produktów nabiałowych, ale ja bez niej nie dała bym rady:( no ja też już liczę, że na tycho dietach co piszą że chudna po 5 czy 7kg, ja schudne już jakieś 2kg, bo tłuszcz się już wolniej spala i właśnie, liczę że będę miała ten zastój, bo raz już mi na trochę wagę stanęła, ale nie rezygnuje i walczę daje:) 🖐️

Jestem na diecie czwarty dzien i schudlam 3kg. Dieta Stillmana zostala wymyslona w 1967 roku w ameryce przez jakiegos dietetyka tam. On sam na tej diecie schudl 25 kg. Mozna zrzucic naprawde duzo ale nie mozna oszukiwac. Pebi- Parowki i mleko odpadaja. Jak zjesz chociaz jedna rzecz nie z listy to cofasz sie o 3 dni. Podaje dokladne tlumaczenie dziewczynki: Nic innego co nie jest podane na tej liscie nie jest dozwolone. Jezeli czegos na niej nie ma to tego nie jedz i nie pij. Jedz co chcesz produktow z listy aby zaspokoic swoj glod. Jezeli jadles i zaspokoiles swoj glod ale sie nie napchales i jestes glodny przed nastepnym posilkiem to mozesz sobie spokojne cos zjesc ale tylko z tej listy. Faktem jest ze powinienes jesc mniejsze posilki 6 razy dziennie zamiast 3 duzych. Ale pamietaj ze tylko z listy!!!!! Dlatego ze na tej liscie sa same produkty wysoko proteinowe, zadnego tluszczu, zadnego cukru. LISTA: 1. Chude mieso, z wycietym tluszczem w kazdym mozliwym miejscu. Wolowina, cielecina, baranina. Moze byc gotowane , duszone, wedzone lub pieczone. BEZ masla, margaryny, oleju i innego tluszczu uzywanego do gotowania i pieczenia. 2. Kurczak i indyk bez skory. Duszony, gotowany, pieczony. BEZ masla, margaryny, oleju i innego tluszczu. 3. Chuda ryba jak np. fladra, lupacz, dorsz. Owoce morza : ostrygi, craby, krewetki, homary. BEZ masla, margaryny, oleju i innych tluszczow uzywanych do gotowania i przygorowania. Sos koktailowy dozwolony:) 4. Jajka,. Najlepiej na twardo. Moga byz tez na pol miekko albo na miekko. Smazone na patelni bez tluszczowej bez masla, margaryny oleju i innych tluszczow. 5. Serek wiejski lub Grani ale tylko zrobiony z poltlustego mleka, nie pelnotlustego. 6. Minimum 8 szkalenk wody dziennie. Absolutnie konieczne. Szklanka 250 ml. Mozna pic kawe i herbate bez mleka, smietanki i cukru. Mozna slodzic slodzikiem ktory nie zawiera kalorii. Mozna tez pic bezkaloryczne napoje gazowane tyle ile chcecie. 8 szklanek wody dziennie to dodatek do wszystkiego co pijecie (kawa, herbata itp.) To jest czesc specificznego procesu wenetrznego ktory wystepuje podczas szybkiego spaku wagi. Duzo wiecej tluszczu pali sie podczas tej diety niz podczas wielu innych. W twoim ciele zostaja resztki tego spalonego tluszczu ktore nazywaja sie cialami ketonowymi. Musza byc one wyplukiwane z organizmu na biezaco. Picie wody pomaga rowniez zwalczyc uczucie suchosci w ustach. Zanotuj: Ciała ketonowe są alternatywnym produktem utleniania wolnych kwasów tłuszczowych w wątrobie, a proces ich powstawania określa się terminem ketogeneza.W pewnych warunkach metabolicznych dochodzi do zwiększenia produkcji ciał ketonowych. Najczęściej zachodzi to w cukrzycy przy znacznym niedoborze insuliny i może prowadzić do ketonemii i kwasicy ketonowej (nazywanej też ketozą), a w zaawansowanych przypadkach ketonowej śpiączki cukrzycowej. Stwierdzono, że nadmierne stężenie ciał ketonowych we krwi jest spowodowane raczej zwiększoną ich produkcją niż zmniejszoną przemianą w tkankach pozawątrobowych. Inne przypadki kiedy dochodzi do zwiększonego produkowania ciał ketonowych to: głodzenie dieta niskowęglowodanowa nadużywanie alkoholu w ciąży przy ograniczeniu spożycia węglowodanów w czasie znacznego wysiłku fizycznego u cukrzyków Lepiej to gowno wyplukiwac:) W czasie diety mozna uzywac soli, pieprzu, czosnku, tymianku, itp. sosu tabasco, sosu koktailowego, ketchupu. Nie uzywaj zadnych tlustych sosow, majonezu i takich tam podobnych. Musisz tez brac witaminy takie jak np. Centrum. Nic poza ta lista nie jest dozwolone. Nie jest na liscie wiec nie jedz tego i nie pij. Jezeli nie bedziesz przestrzegal tego zakazu i siegniesz po alkohol, cukier i inne weglowodany, twoj organizm przestanie spalac tluszcz. Jedna lyzka lodow moze cofnac twoja diete o 2-3 dni. NOTHING ELSE IS PERMITTED ON THIS DIET--NOTHING! IF IT\'S NOT MENTIONED IN THE PRECEDING LIST, DON\'T EAT OR DRINK IT. Ta dieta nie zawiera blonnika wiec prawdopodobne jest zatwardzenie trwajace nawet kilka dni, ale nie wystepuje zawsze. Ale sie zmachalam! Powodzeinia dziewczynki :) jak macie jeszcze jakies pytania to walcie smialo.

Do Noemi: Kawa nie jest produktem niedozwolonym i tak samo jajka:) Jajka gotowane jem zawsze na sniadanie bo maja niewiele kalorii ale za to zapychaja:) pozdrawiam

od dziś jestem z wami :) mam 59kg i 7 do zrzucenia ;(

Gość noemi555
gobshite Hej! Być może nie jestem zbyt dobrze poinformowana na temat tej diety... Ja posiadam taki zakres wiedzy na ten temat: http://diety.pozmu.net/diety-ekspresowe/diet a-stillmana-i-ketogeniczna.html Z tego artykułu wyciągnęłam wnioski, jakie są produkty dozwolone. Nie ukrywam, że Twój jadłospis ;) bardziej mi sie podoba bo są tam jaja i sery :D Jesli możesz to proszę odnieś sie do niego i napisz, czy ta moja wersja nie jest zbyt rygorystyczna. Ja dziś rozpoczynam 3-ci dzień, przez te 2 dni ubył mi 1 kg z tym, że jestem tuż przed dniami kobiecymi..., wiec mam nadzieję, że byłoby więcej na minusie. Pozdrawiam i życzę wytrwałości 🖐️

hej kobietki co się z wami dzieje? Gdzie się podzewacie? ja po 1 dniu mam tylko - 0,5kg więc szału nie ma ;/

Gość noemi555
Hej🖐️ No ja jestem :) Szkoda, że tak mało Nas tu bywa :( Nie ma kogo sie doradzić ani wymienić doświadczeniami. Mam nadzieję, że mimo niezbyt dużego spadku wagi nie zrezygnujesz z diety... u mnie też rewelacji nie ma ale liczę na efekty i tego się trzymam ;) Ja dziś zjadłam już: pół makreli wędzonej i gotowqane udko z kurczaka. Do pracy biorę jeszcze jedno udko tez gotowane. Napisz co Ty jadasz na tej diecie. Trzymam kciuki pa 🖐️

Ja niestety musiałam przerwać dietę bo zjadłam truskawek:( no i jak teraz czytam to już te parówki mnie spaliła, ale po przeczytaniu teraz jeszcze bardziej mi się podoba, bo można jajka i serek, bo od mięsa było mi już niedobrze:( Zacznę ja w przyszłym tygodniu bo jutro do szkoły, więc nie dam rady:) chociaż się zastanawiam czy wrócić do 10dniowej czy kapuscianej:) pozdrawiam was cieplutko🌻

Gość noemi555
Pebi Mnie zdarzyło się jeść: kabanosy, wieprzowinkę, smażony na oleju filet z kurczaka. Niby niedozwolone, ale w mojej wersji diety jak najbardziej ok. Przez te 4 dni ubyło mi prawie 2 kg :D Bardzo się cieszę z mojego wyniku, być może mógłby być wiekszy, ale jest jaki jest ;) Nie wiem jeszcze jak długo zostanę na tej diecie, ale z pewnością będę chciała powoli z niej wychodzić, czyli przejdę raczej na ketogeniczną. No ale to plany... a przecież lato i weekendy, więc może być trudno :P Proszę napiszcie o Waszych przejściach na diecie bądź po niej 🖐️

Gość noemi555
Pebi🌼 W takim razie czekam na Ciebie w poniedziałek :D

Gość noemi555
Co tu taka cisza....Wygląda na to że sama walczę :/ Jeśli też ktoś jest na tej diecie lub na diecie ketogenicznej to proszę o wpisy :) Będzie mi raźniej z kimś dietkować :D Pozdrawiam

noemi555 ja tez jestem znow ale bardziej ketogenicznej bo jem brokuly i troche produktow jak widze ze malo weglowodanow maja :) w sumie zaczelam wczoraj wiec o efektach trudno napisac:)

Gość noemi555
kasiaczek_3017🖐️ Dziś mija mój 7-my dzień na diecie Stillmana...i zastanawiam się, czy nie lepiej teraz właśnie przejść na ketogeniczną, ponieważ jest bardziej urozmaicona. Pewnie na niej nie miałabym problemu, że tak nazwę "łazienkowego" ;) Super, że jesteś będziemy sie wymieniać doświadczeniami :D Trzymam kciuki pa :)

noemi555 a jak z waga Ci poszlo? ahaa to moze rzeczywiscie zacznij ketogeniczna i spowrotem nawracac sie :) czytalam tez jak cos ze po tej diecie mozna przejsc na taka inna w celu zmniejszenia obwodow np brzucha itp, i ona glownie polega na tym zeby bialek niejesc, czyli niewolno miesa, jajek, mleka itp ;)

Gość noemi555
kasiaczek_3017 No właśnie z wagą, to u mnie jakoś dziwnie jest :/ bo tylko mam -2 kg w ciągu całego tygodnia. Waga mi stanęła już po 4 dniu :( Nadal nie mam "tych dni"... Ogólnie wizualnie mi ubyło wszędzie po trochu i to jest powód do zadowolenia ;) Szczerze przyznaję, że nie jadłam nic oprócz mięsa, kabanosów, ryby wędzonej, śledzia, śledzi w oleju. Zero owoców, warzyw, słodyczy... Od dziś próbuję być na ketogenicznej, może moja waga drgnie jeszcze w dół :P Napisz coś więcej o tej diecie bez białek. Życzę powodzenia🖐️

ja jakies 2 tygodnie temu zaczelam to ubylo mi 3 kg w 5 dni ale pozniej musialam wyjechac z domu i w warunkach takich bylam ze jadlam same zupki i jedzenie na wynos wiec przybylo mi 2 kg znow, ale ogolnie jak narazie znow 1 kg w dol waga poszla ;) hmm co do tej diety do bialek to znalazlam to na jakiejs amerykanskim forum ze polecali ta diete \"obwodowa\" po wlasnie diecie Stillmana ;) i ta tez jest przez niego napisana tyle ze ona trwa az jakies 6 tygodni i dopiero po tygodniu mozna zobaczyc rezultaty ;) Polega glownie na jedzeniu niskobialkowych rzeczy i ona jakby usuwa tluszcz spomiedzy miesny tez m.in i troche redukuje mase miesniowa jakby. Mozna jesc owoce, warzywa, zupy, nawet chleb ale nieza duzo i taki niskobialkowy ;) za to mieso, ryby, mleko, jajka, sery itp sa zabronione ;) tu masz linka http://www.lowcarbfriends.com/bbs/stillman-s/433963-dr-stillman-s-inches-off-diet.html ;)

Gość noemi555
Napisz w skrócie co jadasz będąc na diecie ketogenicznej bądź raczej czego się wystrzegasz.Napisz jak tam u Ciebie teraz z wagą tzn. ile już Ci ubyło ;) Pozdrawiam🖐️

Hey no to wróciłam do tej diety Na śniadanko sobie zjem jajka Na obiad pierś z kurczaka a na kolację jeszcze nie wiem Pije pierwszy raz kawę bez mleka i nie jest taka zła:) Powiedzcie jakie mięso i w jakiej postaci jadłyscie? Dajcie jakieś pomysły bo ja poprzednim razem jadłam tylko kurczaka gotowanego i mi się przejadł:) Pozdrawiam was milutko🌻🖐️

Gość noemi555
Pebi Hej:) Miło, ze Jestes z Nami. Ja po 7-miu dniach na diecie Stillmana przeszłam na ketogeniczną. Trochę mi sie wierzyć nie chce, że jedząc też np. żółty ser gouda, czy jajka, serek wiejski, mięsko uda mi się schudnąć...:( Oczywiście skrupulatnie liczę ilości węgli zjadanych w ciagu dnia. Jesli chodzi o mięsko to ja też jadałam gotowane, ale także grillowałam sobie w folii, a nawet smażyłam drobno pokrojony filet z kurczaka na łyżce oleju ( w mojej wersji olej jest wskazany). Napisz też jak Ty urozmaicasz sobie to dietetyczne menu ;) Miłego dnia🖐️

No ja właśnie myślałam żeby na obiad sobie usmażyć pierś z kurczaka w przyprawie gyros, ale nie można żadnych tłuszczy, ale może odrobinę masła dodam pozdrawiam🖐️

noemi555 ja jadam po prostu jajka, ser zolty albo serek wiejski ale taki chudszy, kalafior, kapuste gotowana, brokuly, parowke czasem jakas noo i mieso tak ;) jak narazie schudlam 1,5 kg, tyle ze w ciagu dnia waga mi sie masakrycznie wacha, ale zawsze patrze od tej porannej na czczo;)

Ja już po obiadku:) zrobiłam sobie pierś z kurczaka na patelni ale bez tłuszczu z odrobina wody i przyprawami i był bardzo dobry:) A tam było napisane, że można serek wiejski czy twarożek, to mogę zjeść ten serek wiejski z piątnicy ten co 0% tłuszczu?

Pebi raczej tak, choc serek to bardziej na ketogenicznej a ile pisze na opakowaniu weglowodanow?;) zreszta i tak watpie ze Ci zaszkodzi;)