Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 9865

Co podac pic niemowlakowi

Polecane posty

Gość 9865

Witam . Zostane po raz pierwszy mama ,chcialabym sie dowiedziec co oprocz mleka mozna dac jeszcze dziecku do picia ,wiadomo bedzie cieplo wiem ze jest herbatka z hipp od piersszego tygodnia zycia ....

Gość izulka111
moze to byc herbatka dla noworodkow a moze tez byc woda przegotowana ,najlepiej ze sklepu ale woda dla dzieci

ja podawalam, wode z glukoza, zwykla przygotowana wode,rumianek,koper wloski a teraz plantex

Gość frufru
przegotowana woda albo minerałka. dla spokoju sumienia mozesz kupic taką z atesetm odpowiednich instytucji. o ile pamiętam ma taki atest Zywiec i cos tam jeszcze... mleko to zdaje się dla dziecka nie picie, a pokarm konkretny, trzeba dopajac swoją drogą.

Gość jeśli będziesz karmić piersią
to nie musisz dopajać, podasz pierś, w pierwszym etapie leci rozwodnione mleko do zaspokajania pragnienia właśnie, jesli natomiast chcesz karmić butlą, podaj dziecku po prostu wodę, przegotowaną mineralną, po co ładować niepotrzebnie cukier? nie przyzwyczajaj do zbyt słodkiego smaku, tak samo jak później do soli

Gość ja dopajalam woda przegotowana
nawet jak karmilam piersia bo byly straszne upaly

Ja karmiłam piersią i też nie dopajałam. W zasadzie do dzisiaj nie dopajam , jedynie mam picie na spacerku żeby podać w razie płaczu i od czasu do czasu uczę po prostu pić. Ale miałam w domu herbatki właśnie z Hippa