Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 lampa wiszaca

ile dostajecie alimentow na dziecko ?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Na roczne dziecko dostaje 2500

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
go艣膰 2016.12.29 Na dw贸jk dzieci [12 i 14 lat] - 3.500. P艂aci polubownie, bez decyzji sadowej. vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv Tak, ja te偶 pracuj臋, pracuj臋 na w艂asny rachunek, 艣rednia miesi臋czna to ok.6.000.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ci臋偶ki temat... naliczanie aliment贸w to do艣膰 skomplikowany proces i bierze si臋 pod uwag臋 kilka czynnik贸w - ile potrzebuje dziecko czy ile jest w stanie zarobi膰 rodzic, kt贸ry ma p艂aci膰 alimenty. Zawsze mo偶na te偶 zg艂osi膰 wniosek o podwy偶szone alimenty, tutaj np. go znajdziecie http://www.tarnow-komornik.pl/wnioski/ .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zzz zniecierpliwiony
""""" lampa wiszaca 2009.04.27 prosze o wypowiedz osoby otrzymujace od drugiego rodzica alimenty na utrzymanie dziecka. Napiszcie prosze w jakim wieku jest dziecko i jekiej wysokosci sa alimenty."""" Ile Ty p艂acisz aliment贸w i kto to kontroluje? I kto ma wp艂yw na Twoje wydatki na rzecz dziecka?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zniecierpek,zadajesz kolejne pytania bleee.Na dodatek komus z 2009 roku.Wez ty sie ch艂opie walnij w 艂eb.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja dostaje nieca艂e 1000 z艂. Na pocz膮tku s膮dzi艂am 偶e nie mam szans na tak膮 kwot臋 ale dzi臋ki Pani adwokat Katarzynie Kamienowskiej z www.adwokat-wroclaw.net.pl uda艂o mi si臋 wywalczy膰 tak膮 sum臋 od by艂ego m臋偶a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zzz zniecierpliwiony
Uzyska艂a艣 takie alimenty ,je艣li je uzyska艂a艣, to nie dzi臋ki adwokatowi ale skostnia艂ym, feministycznym , lewackim i komunistycznym s膮dom.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pier*t*olni臋ty jestes zniecierpliwiony,sam jestes starym komuchem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
" ..ale skostnia艂ym, feministycznym , lewackim i komunistycznym s膮dom. " Zz marzy 偶e nadejd膮 czasy sflacza艂ych, flegmatycznych , prawickich i komunijnych s膮d贸w. I wtedy ON zostanie s臋dzi膮 s臋dzi贸w ;):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja dzi臋ki mojemu adwokatowi dosta艂am ponad 30% zarobk贸w m臋偶a, a zarabia du偶o. Polecam pana Bart艂omieja Wojasa z Legaleo z Gliwic :) :) :) Moim zdaniem to adekwatna wysokosc alimentow, choc w porownaniu do osob, ktore sie tu wypowiadaja, jest jedna z najwyzszych. jednak u nas adwokat wywalczyl to, ze dziecko nie moze odczuc spadku standardu zycia po rozwodzie rodzicow, bo nie jest niczemu winne. I z tym sie w 100% zgadzam. Winny byl maz, choc rozwod zrobilismy bez orzeczenia o winie, bo chcialam to zalatwic jak najszycbiej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰laura
Mam8letnie dziecko z autyzmem z funduszu alimentacyjnego otrzymuje500zlotych,jego ojciec jest pozbawiony praw rodzicielskich,nigdy nie zaplacil ani grosza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
16letnie dziecko -650zl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zanim powiesz jej tak
Ludzie nie 偶e艅cie si臋. M贸j maj膮tek: mieszkanie 80m2 darowane przez rodzic贸w przed ma艂偶e艅stwem. Zarobki: 5000z艂 ( 1450z艂 na umowie, reszta to pomoc od rodzic贸w ) Obci膮偶enia: dobrowolne alimenty na pierwsze dziecko sprzed ma艂偶e艅stwa - 900z艂, op艂aty w mieszkaniu 1000z艂, paliwo s艂u偶bowe bez zwrot贸w oko艂o 900z艂, pies - 100z艂 Maj膮tek 偶ony: nic, poza tym co ukrad艂a ze wsp贸lnego konta. Rozw贸d z mojej inicjatywy. Rozk艂ad po偶ycia moim zdaniem wsp贸lna wina ( krzycza艂em, pr贸bowa艂a miesza膰 moja by艂a ) ze wskazaniem wi臋kszym jednak na 偶on臋 - ( przemoc fizyczna i psychiczna, wyzwiska na dziecko, szanta偶e wsp贸lnym, czyszczenie wsp贸lnego konta ) By艂em wierny. Nie odchodz臋 do innej. Moja propozycja dla 偶ony: Jeden pok贸j w moim mieszkaniu, 1000z艂 aliment贸w na dziecko, ona do pracy, ja si臋 wyprowadzam lub 1400 na dziecko je艣li si臋 ona wyprowadza i idzie do pracy w innym mie艣cie. Na ni膮 nic. Ma r臋ce. Propozycja 偶ony: prawie 3000z艂 na ni膮 i dziecko. Zwrot koszt贸w dojazdu je艣li mi j膮 przywiezie. Dziecko mog臋 widzie膰 w 1 weekend w miesi膮cu przy niej nagrywany. Ograniczenie praw. Bez rozwodu a je艣li ju偶 to z walk膮 o win臋. Kocham swoje dziecko. To z zona i to z poprzedniego zwiazku. I zone jeszcze te偶 kocham. Ale nigdy ju偶 bym si臋 nie ozenil i z zadna ju偶 nie chce nawet sobie 偶ycia uk艂ada膰. Kiedy艣 nie szanowa艂em Pan贸w kt贸rzy wyrywali na jedn膮 noc oraz tych co chodzili na prostytutki. Teraz my艣l臋 偶e za najstarszy zaw贸d 艣wiata po rozwodzie podzi臋kuj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
3ty艣, c贸rka w tym roku sko艅czy 17 lat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 -> chwalisz si臋? Czy 偶alisz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Go艣膰 21.13 Ani to ani to. Nie ma czym si臋 chwali膰, na siebie i 偶ycie zarabiam sam, a pieni膮dze z aliment贸w c贸rka wykorzystuje jak chce, ma prawo je wyda膰 czy odk艂ada膰. Jej matka p艂aci to dla niej nie dla mnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To musi by膰 nie藕le rozwydrzona pannica. 3 tys. kieszonkowego... fiu..fiuuu... Musisz jej bardzo bogatego m臋偶a wyszuka膰, bo przeci臋tna pensja zwyk艂ego cz艂owieka, to jej tylko w paluszkach mignie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja dostaje 700 z艂 na c贸rk臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Go艣膰 4.19 Wida膰 nie zrozumia艂e艣. :) Zreszt膮 co ja b臋d臋 t艂umaczy艂 jaka jest sytuacja u nas. Nie rozumiem tylko Twojego niepotrzebnego "krzyku". Jaki to ma cel?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A co tu jest do rozumienia? - tw贸j post jest stosunkowo prosty: 17-letnia pannica ma do swojej w艂asnej dyspozycji co najmniej 3 tys. z艂 na miesi膮c (zak艂adaj膮c 偶e od ciebie kieszonkowego ju偶 nie dostaje). Przecie偶 to si臋 mo偶e nawet starej babie we 艂bie poprzestawia膰, a co dopiero dziecku...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja dostaj臋 1500 z艂 na pi臋tnastolatka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dzi艣 8.39 Je偶eli dziecko wie po co dostaje te pieni膮dze i jest nauczona szacunku do pieni膮dza, to nie musisz si臋 obawia膰, 偶e poprzerwaca jej si臋 w g艂owie. Zreszt膮 nie martw si臋 o to, to nie twoje dziecko. ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czy ty czytasz to co piszesz? A martwi臋 si臋, bo ..... wszystkie dzieci s膮 nasze ;) A ty pu艣cisz tak膮 pannic臋 "z szacunkiem do pieni膮dza" w 艣wiat. I jeszcze m贸j syn na ni膮 trafi!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Skoro tym si臋 martwisz to wychowuj syna tak, 偶eby jej nie chcia艂!:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja tak wychowuj臋! Ale s膮siad mo偶e ju偶 nie umie膰.... ... a przecie偶: wszystkie dzieci s膮 nasze ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
p.s. a ju偶 dzieci s膮siada w szczeg贸lno艣ci ;):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zajmij si臋 w艂asn膮 rodzin膮 najlepiej, a nie moj膮 czy s膮siada, dobrze?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A mo偶e twoj膮 te偶 kto艣 powinien si臋 zaj膮膰, bo wydaje si臋 by膰 mocno dysfunkcyjna.

Udost臋pnij ten post