Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona z opola

________STYCZEŃ 2010_______

Polecane posty

U mnie z ta tarczyca to jakas magia... :( Zdiagnozowano mnie z nadczynnoscia (gorna granica \"normalnosci), przepisano 100mg Propylthiouracil\'u dziennie, ale w czasie pierwszych czterech tygodni brani leku zaszlam w ciaze - zrobilam badania krwi i wyszlo ze teraz mam niedoczynnosc - dawke mam zmieniona do 50mg dziennie. Ja to sie boje, ze na dzidziusia to zle wplynie... Przed podaniem tego leku, staralismy sie o bobo ponad dwa lata, tak wiec albo to jakis cud, albo faktcznie cos nie tak z moja tarczyca bylo... Czy to normalne, ze sa takie duze wahania??

jak nababardziej tarczyca wplywa na plodnosc leki na niedoczynnosc - eutyrox jest w grupie A wiec obojetny dla plodu nie mam pojecia jak z lekami na nadczynnosc ...

Cześć mamuśki! witam wszystkie nowe kobietki! nie było mnie troszkę bo umierałam...dopadły mnie straszne mdłości, cały weekend przeleżałam w łóżku, co za masakra nie mam na nic siły;(

Gość miniosia
Witajcie kochaniutkie przyszłe mamusie :) Ja ostatnia miesiaczke mialam 5.04.. (i nie chce jej widziec w najblizszym czasie! :)) 2.05 - 2 KRESECZKI!!! ;) 3.05 - miesiaczki BRAK :) 4.05 - nastepny test POZYTYWNY!! :) 6.05 - beta-HCG 770,92!!!!!!!!! (to już pewność :D) 6.05 - wizyta u lekarza - poniewaz bolal mnie brzuch chcial sprawdzic czy ciaza nie jest przypadkiem pozamaciczna, wiec zrobil usg, na ktorym zobaczylam noje najkochansze najcudowniejsze prawie 4 milimetry :D Od zaplodnienia zaczelam 4 tydz, od miesiaczki 6 :) Jutro nadrobie te 10 stron i napisze cos wiecej. Pozdrawiam :)

Ale fajnie, ze nas coraz wiecej :) :) :) Pozdrawiam cieplutko!

Gość zatroskana1
Ja znow nei mam czasu sie rozpisywac, bo wlasciwie godzine temu wrocilam z pracy... Czuje sie swietnie, poza drobnymi bolami brzucha po takim meczacym dniu jak dzis, ale nie wszystkie takie sa wiec jest ok. Mam niedoczynnosc tarczycy --> Euthyrox N 100. W popprzedniej ciazy 125, a teraz zobaczymy, wizyte u endo mam w przyszlym tyg. i wciaz nie moge podjac decyzji do ktorego gina isc... :( AAA dziewczyny pamietajcie o nowej ustawie, trzeba miec pierwsze wizyte przed 10 tyg zeby dostac becikowe... Dobrej nocki!

Gość zatroskana1
❤️

Hejka, jak fajnie ze nas coraz wiecej:) Z tym becikowym to lekarze wiedza juz jaki papierek musza nam wydac? bo slyszalam ze nie wiedzieli jak ma byc to potwierdzone:/

witaj Miniosia ;) ja tez mialam OM 5 kwietnia :) a ja mam goraczke i sie boje ze strace dzidzie :( buuuuuuuuuuuuuu

Gość miniosia
izia mama zuzi - nic sie nie martw! Napewno bedzie dobrze - musi byc! Jak z Twoja goraczka? Jak sie czujesz? Juz lepiej? Czytalam gdzies ze gdy kobieta w ciazy ma wysoka goraczke to lepiej wziac paracetamol.. Jest mniej szkodliwy od goraczki - to bylo w gazecie wiec moze sie nie sugerujcie, ale warto zapytac przy okazji lekarza.. Ja rowniz w zasadzie nie mam zadnych obiawow ciazy i przez to bardzo sie boje..Pobolewa mnie brzuszek jak przed miesiaczka tylko lzej, sikam i jestem troche bardziej senna... Normalnie marze o mdlosciach kochane.. Nastepna wizyta - koniec maja.. Jak ja wytrzymam....(?) Milego dnia kochane :)

Gość miniosia
Aha i najwazniejsze.. Wczoraj wieczorem zauwazylam na bieliznie jasno-rozowe uplawy... nie bylo tego duzo ale przestraszylam sie bardzo.. Zobaczymy jak dzisiaj.. Boje sie... :(

a oco chodzi z tym becikowym ???? ze jak kobieta pojdzie 1 raz po 10 tyg to juz nie dostanie kasy ??? zdrzemnelam sie! wzzeilam sobie domowy sok agrestowy na goraczke, tempka spadla ladnie do 36,8 :) teraz siedze przy kubku mleka z czosnkiem :)

Iza kuruj sie kuruj ❤️ a z tym becikowym to ja juz dawno slyszalam o tym .mysle ze nie trzeba zadnego zaswiadczenia od gina - poprostu potem jak sie skalada podanie o przyznanie becikoweg - robi sie wczesniej ksero karty ciazy i tam wszystko bedzie napisane. aaaa i trzeba ta karte zalozyc przed 10 tc -- bo inaczej moze byc problem. pozdrawiam :*

Dzien dobry mamuski! Slyszalyscie kiedys o \"samospelnieniu sie marzen\"? To psychologicznie potwierdzone - wiara w to, czego sie chce, to jak prowokowanie powodzen... Zycze tej wiary i Wam i sobie :) PS. Dlaczego te pierwsze tygodnie leca tak powoli?!

no ja sie dziewczyny musze z wami pozegnac - moj maluszek sie nie rozwija - dzis bhcg to 3684,0 a tydzien temu bylo 1246 - wiec wzrosla troche ponad 100% przez tydzien - to bardzo malo i wrozy najgorsze ... no coz zegnaj maluszku - zegnajcie dziewczyny zycze wam spokojnych ciaz bez dolegliwosci. pozdrawiam ❤️

Gość miniosia
Ona z opola normalnie nie wierze... ;( ;( ;( Dlaczego to wszystko musi byc takie trudne...? :( Tak bardzo mi przykro........ izia mama zuzi - biore tylko folik i nic wiecej nie gin nie kazal. Ale dzisiaj dzwonilam do niego - powiedzial, ze nospa i do koniecznie do lozka, jutro rano nospa i o 15:45 do niego... Powiedzial ze mam sie nie wazyc isc do pracy... Tak strasznie sie boje... ;(

:( smutno tu u nas:( Ona z opola trzymaj sie:( bardzo wspolczuje:( Ja dzis mialam badanie krwi, jutro wyniki a w czwartek do gina:/ mam nadzieje ze bedzie ok i nie bede musiala juz lezec..

Gość zatroskana1
ona z opola --> bardzo Cie prosze nie zegnaj sie znami, bo to jeszcze za wczesnie na zegnanie, wierz mi!!! Wzroslo bHCG? Wzroslo! Znaczy sie dziecko sie rozwija i juz!!! Koniec czarnych mysli!!!!!!!!!!!! Oj to ze ma wiecej to tak pisza, ale najwazniejsze jest zeby wzrost byl i juz! Nie moge znalezc moich wynikow z poprzedniej ciazy, ale ja nawet nie mialam takiego wzrostu i mam mojego prawie 2 letniego Skarba, ktory wlasnie szczeka przez okno do pieska. Jak wtedy odebralam wyniki, to przerazona dzwonilam od razu do mojego lekarza, a ona mnie opieprzyla, ze za duzo na necie siedze i chce byc mazdrzejsza od natury... Chcesz sie upewnic zrob znow za 3-4 dni po ostatnim badaniu - jak znow wzrosnie jest jak najbardziej ok. Ciaza jest obumarla jak bHCG spada!!! a nei jak wolno rosnie :D glowa do gory!!!!!!!!

Gość zatroskana1
a poza tym jak wzroslo z 1200 na 3600 to nie sto a 200% --nie?? :)

powiem szczerze ale kto jak kto ale ja nie powinnam brac do siebie bhcg- (jak bylam w ciazy z corka -obecnie 8 miesiecy- to tez beta malo rosla )no,ale coz intuicja mi podpowiada ze to nic z tego nie bedzie. a beta mi sie potroila faktycznie ale w ciagu tygodnia --- a to zdecydowanie za dlugo... powinna wzrastac conajmniej 66% w ciagu 48 h. bede was odwiedzac - sluzyc rada jakby co ;) wkoncu bylam w ciazy 8 miesiecy temu i jakies tam doswiadczenie mam ;) buziaki kochane :*

Gość zatroskana1
...a ja tam czekam na dobre wiadomosci od Ciebie :) Trzymaj sie i bardzo Cie prosze nie mysl zle jeszcze nie czas :)

Hej! Dołączam się do styczniówek.Dzis byłam u lekarza i...będzie dzidzia.Będzie to moje 3 dziecko:)NICK...............SKĄD.... ...... ..OSTATNIA@. ......PTP...........PŁEĆ migotka...........lubuskie..............25.03.09........ 02.01.10...........? nola................Poznań................25.03.09...... ..02.01.10...........? mama lena........wroclaw/manchester..27.03.09.....04.01.10..... ... ..? flaler paler........uk.......................31.03.09......10.01.10 .........? martha............wroclaw...............02.04.09........ 0 8.01.10.........syn? ona................opole...................04.04.09........0 8 .01.10.........corka pasowaroza......slask...................07.04.09........ 1 4.01.10...........? izia.................b-b....................05.04.09.... ....09.01.10..........syn pumka_gumka....kuj.-pom.............08.04.09........14.0 1 .1 0.. ........? liiduchna..........elbląg.................10.04.09...... ..15.01.10...........? Karolinka .........kuj-pom...............10.04.09.......15.01.10...... ....? annbar............UK......................31.03.09.... .. .07.01.10............? gosiaczek76...........Morąg............01.04.09.......10.01.2010..????

Gość zatroskana1
czesc Gosiaczku :) Witam serdecznie :)

Gość stu234
witam Będzie mi miło, i proszę o poparcie i głosik na mój blog ( o porodzie i Prawach Rodzącej na sali porodowej ) http://bobbyy.pl/blog.php?id=195 Serdecznie dziękuję!

Hej dziewczynki :)) Ona z opola... --> tak strasznie mi przykro :( chociaż chyba za szybko wyrok postawiłaś (mam nadzieje) i bądź tu z nami cały czas:) Ja też mam czarne myśli i jakieś złe przeczucia.. czuje, że coś jest nie tak, nie mam jak bhcg zrobić, bo tu w uk, to nie wiem gdzie po takie coś się zgłosić... Martwi mnie bardzo kształt tego mojego pęcherzyka.. poczytałam trochę w necie, pooglądałam zdjęć i wszystkie są takie okrągłe... a ten mój jakiś wydłużony... Nic mi gin nie powiedziała, że to coś złego, ale może po prostu nie chciała mnie martwić na zapas.. Boję się strasznie.. Poza tym, to poza sennością i bólem piersi, które chyba już w żaden stanik mi się nie mieszczą :/, nie mam żadnych innych objawów... Dziewczyny jak u Was ze śluzem jest?? bo mój jest jakiś żółtawy, gęsty.. Ten kolor niepokoi :/ Wszystko mnie zresztą niepokoi :( Chciałabym, żeby ciążą miesiąc trwała :)

Flałer Pałer nie strasz, moj pecherzyk tez wydluzony, ale to chyba dlatego mowia na to fasolka, tak sobie to wytlumaczylam:/ Ona z opola takim mysleniem to ty przyciagasz zle zdarzenia, nie slyszalas o samo spelniajacej sie przepowiedni? nie za wczesnie na pozegnanie?

Nola nie strasze, dziele się obawami ;) Może za 9 miesięcy wrócimy do początków tego topiku i pośmiejemy się z siebie samych ;)

NICK...............SKĄD.... ...... ..OSTATNIA@. ......PTP...........PŁEĆ migotka...........lubuskie..............25.03.09........ 02.01.10...........? nola................Poznań................25.03.09...... ..02.01.10...........? mama lena........wroclaw/manchester..27.03.09.....04.01.10.........? flaler paler........uk.......................31.03.09......10.01.10 .........? annbar............UK......................31.03.09.... .. .07.01.10...........? gosiaczek76...........Morąg............01.04.09.......10.01.10..........? martha............wroclaw...............02.04.09........08.01.10.........syn? ona................opole...................04.04.09........08.01.10.........corka pasowaroza......slask...................07.04.09........ 14.01.10...........? izia.................bb....................05.04.09..........09.01.10..........syn pumka_gumka....kuj.-pom.............08.04.09........14.01.10.. ........? liiduchna..........elbląg.................10.04.09...... ..15.01.10...........? Karolinka .........kuj-pom...............10.04.09.......15.01.10..........? ona z opola trzymam mocno kciuki !!! a ja mam dolka bo w 8 dni po owulacji trafilam do szpitala i wladowali we mnie ketonal - pisze ze raczej sie nie przejmowac ... ale dali mi tez leki na uspokojenie i nie wpisali mi tego w karte wypisowa!!! tez to byla jednorazowa dawka nie pamietam nazwy - oxezepam lub cos podobnego :( oxezepanu nie wolno brac absolutnie!!! :( :( do tego w 11 dpo mialam rtg pluc (niby mialam na sobie fartuch ale nie mialam opasanego brzucha tylko polowe plecow bo ponoc rentgen wychodzi tylem a nie przodem ????????????????????) ...:( same rewelacje... takk sie boje ze dzidzius moglybyc zdrowy ale nie bedzie :( :( :( nie przezyje chyba kolejnej starty :( do tego jestem przeziebiona - jade na rutynoscorbinie a od dzis na bioparox-ie bo mam objawy anginy :( :( :( buuuu Boziu daj mi ujrzec dzidziusia w poniedzialek