Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erfe

Pot czuć acetonem

Polecane posty

Gość erfe

Hej witam wszystkich! może ktoś miał podobny problem, otóz od jakiegoś czasu mój pot wydziela dziwny zapach acetonu, na początku myślałam że polałam koszulkę zmywaczem ale niestety to jest pot. Oczywiście antyperspirant hamuje pocenie więc normalnie tego nie czuć, ale niestety coś się zmieniło. Wczesniej pot był bezwonny a teraz acetonowy. Co może być przyczyną bo się martwię, a trochę głupio iść od razu do lekarza z tak subtelnym problemem. pozdrawiam

Gość to objaw cukrzycy

Gość to wcale nie jest subtelny
problem. Pot o takim zapachu świadczy o cukrzycy, jeśli jesteś do tego spiąca i dużo sikasz i pijesz to szoruj biegiem do lekarza

Gość czemu nie wypełniacie
zbadaj cukier, bo to może być cukrzyca

Gość titsi
przy cukrzycy bardzoej czuć byłoby amoniakiem, mocznikiem, ale zapach acetonu również nie jest wykluczony. idź zrób sobie krzywą cukrową, nie badanie poziomu cukru tylko krzywą cukrową

Gość bzura że amoniakiem
lub mocznikiem, przy cukrzycy powstają ciała ketonowe jako wynik rozpadu tłuszczów. I mają one zapach własnie acetonu - który jest ketonem. Amoniak i mocznik powstają w wyniku rozpadu białek

Gość erfe
Dzięki za odpowiedzi, ja tez myslałam o tej cukrzycy bo wiem że wtedy czuć z ust acetonem, ale ja nie mam innych objawów - pragnienia, utraty wagi... Nic tylko nagle pojawił się ten zapach. Dlatego zastanawiam się co jeszcze to mogło spowodować, w internecie nie znalazłam poza cukrzycą nic, więc może ktoś miał coś podobnego?:( Oczywiście jak to się będzie utrzmywac (trwa już ok. 2 tygodni) to pewnie wybiorę się do lekarza zeby zbadać cukier.

Gość erfe
żadnych pomysłów?:(

Gość cukrzyca albo przegielas
z dietą , ale wtedy to bardziej migdałowy zapach a nie acetonowy, ale co nos to inaczej czuje :P

Gość erfe
myslę że dieta była w porządku, ale fakt, że brałam dodatkowo jedną tabletkę Linei dziennie, myslicie że ta Linea mogła tak namieszać?

Gość You Are Idiot
Pot moze nabrac zapachu tego co jemy , tzn nie moze tylko nabiera, nie wiem co tam siedzi w tej linei , ale mozliwe mozliwe

Gość You Are Idiot
Albo za malo jesz , albo linea, wlasnie sklad patrze i to baaardzo prawdopodobne :P

Gość erfe
nie mam zadnych problemów z cerą...

Gość melaniaO
ale miec mozesz! I nie mow ze nie

Gość arlettaa
zrob badania krwi , jezeli pot smierdzi acetonem lub mocz jest podejrzenie ,ze masz wysoki poziom cukru a to swiadczy o cukrzycy !!!

Gość erfe
zmierzyłam cukier i jest w porządku... co to może być?

Gość zbadaj nerki

Gość zbadaj nerki
jeśli zapach skóry,potu,moczu czuć amoniakiem lub mocznikiem może to świadczyć o chorobie nerek! Przy cukrzycy pojawia sie natomiast zapach acetonu.

Gość gość
mój pot dawał bardzo mocno octem i dopiero jak zaczęłam regularnie się smarować Etiaxilem pod pachami, to przestało być to czuć :o