Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliz abe th h

czemu patrzycie na świadków jehowy INACZEJ??

Polecane posty

Gość wyzsza szkola bezrobocia
A to że nie pozwalacie na transplantacje narządów jest żałosne. Więc powiedzmy, twoja matka umiera. Tylko ty masz zgodność np. nerka. I nie dasz jej tej nerki bo tak brzmi twoja wiara. Ochhh to ja już wole katoli. Przynajmniej bzdury gadają tylko w kościele...

Gość dorisday
po prostu uwazam ze zbytnia natarczywosc w gloszeniu swoich pogladow zakrawa juz o desperacje. Nie rozumiem tego ze przyjezdza bus parkuje na polnej drodze i wychodza z niego male grupki 2-3 osobowe ktore chodza od domu do domu. To jest po prostu zalosne. Nikt Was nie zaprasza z gloszeniem swoich przekonan. Uwazam ze z czyms takim powinno sie przychodzic tylko do osob ktore sobie tego zycza.

Gość eliz abe th h
złamałabym zasade i oddałabym nerkę

Gość Santinaaa
hehe no wlasnei dlatego patrzymy na jehowych inaczej ;)

Gość dorisday
kabel czy ty wszedzie musisz sie paletac? Kabel na prezydenta :)

Gość Santinaaa
no coment

tez bym chciala byc Swiadkiem Jehowy a nie moge i co i zyje... poprostu

no, wiec czemu piszesz co możecie a czego nie? krew święta? to mogę moją miesięczną krew wlać do słoiczka i będą oddawać cześć przy niej :classic_cool: Och czego to ludzie nie wymyśla. Wole już starego, dobrego Ozyrysa, czy nimfomana zeusa. 💤

dorisday>>>> musze ;)...zwlaszcza na kontrowersyjnych topikach :) a moge na szara eminecje ? ...latwiej z za kulis pociagac za sznurki ;)

Gość eliz abe th h
widocznie jestem grzesznicą a u was ile to grzeszników? praktycznie wszyscy ;) więc nie gadaj mi tu o zasadach dla matki zrobiłabym wszystko nawet oddałabym serce jesli byłoby to konieczne, a co do krwi opanuj sie o czym Ty mówisz spadam stąd bo idę spać dobranoc

w sumie wisi mi w co wierzysz. Ale przyznaje ci racje. Katole są nie tolerancyjni. Ich zasada to miłość do bliźniego. A ja przez to że nie chodze do kościoła przeszłam niezłą Apokalipsę. MOja religijna teściowa bardzo mnie kocha z powodu że nie będę nigdy religijna. Teraz mam to w dupie, ale na początku się przejmowałam. Ale wiem, że z wnukami będzie miała taki kontakt że ho ho. Nie pozwolę jej na inkwizycje :o:o:o

Gość Sebusssiek
autorka uciekla bo ja kazdy jechal jak swinie :D

Gość
Był kiedyś taki film "Akt wiary", opowiadał o ślepo wierzącej rodzinie, gdy ich synek umiera , zostają oskarżeni o śmierć dziecka. Historia była prawdziwa. Do tych ludzi dociera straszna prawda, że z ich winy stracili dziecko, rodzice oskarżają się nawzajem, cierpią okropnie, świadkami ich bólu są 2 małe córki.

Gość Sebusssiek
precz z kotami !!! nalegajacymi i uwazajacymi sie za bogów Przyjaciol szukaja to laza po domach i sie wpychaja

Gość eliz abe th h
już się przyzwyczaiłam że po mnie jadą więc nie uciekam z tego powodu a po drugie są też pozytywne opinie :)

masz moj szacunek ;) kazdy ma prawo wierzyc w co zechce albo nie wierzyc wcale .... jak zechce bede sie modlil do drukarki i hooj komu do tego

no co piszesz że krew to świętość :D:D więc idąc tym tokiem rozumowania krew miesięczna też jest świętością :D nie mam co się opanowywać, twoja wiara jest dla mnie zabawna. i tyle. po co wiec wyznawać zakaz transfuzi, transplantacji itp. jak każdy mając szans pomóc komus na kim mu zależy i tak to złamie :o:o. Na czym niby ma polegać wielkość tej zasady to tak samo jak z katolickim zakazem seksu i mieszkania przed ślubem. seks większość uprawia, mieszka się tez przed ślubem. to co głupie zakazy. co to wnosi w życie w wiernych? zbawienie ? :o Dla mnie to nie zrozumiałe i tyle...

Nie rozumiem slepego podazania za dogmatami w kazdej wierze, czlowiek ma swoj rozum i powinien przede wszystkim sie nim kierowac.

Gość kalinkaczerwona
ja uwazam swiadkow jehowy za sekte. A ich poglad dotyczacy krwi za GŁUPOTE.

Gość eliz abe th h
oj uwierz że są tacy co by nie pomogli i nie oddaliby swoich narządów ale z tymi zakazami to masz rację popieram

Gość Sebusssiek
schowaj sie autorko :D koty takeiglupie ze by nawet w garbate aniołki uwierzyly Kazda wiara ma swoej plusy i minusy ale katolicy nei wpychaja gazetek w rece bez jaj

Gość eliz abe th h
i myślisz że mi dowaliłeś? heh śmieszą mnie bardzo takie wypowiedzi :D:D

katolicy nei wpychaja gazetek w rece bez jaj za to traktuja kosciol jak miesce spotkan towarzyskich a glowna nave jak wybieg dla modelek gdzie na glos komentuja stroje i kto ile przytyl ....

Gość eliz abe th h
więc ludzie trochę wyrozumiałości :)

Gość ciasteczko20
Witam Autorke! Kazda wiara jest dobra jesli nie nakazuje zabiajania drugiego czlowieka. Wy bronicie swojej wiary a My swojej. Tak juz jest. Czlowiek Ma w swojej naturze upieranie sie przy swoim. Mam do Ciebie pytanie. Pytalam o to kilka osob z Twojej wiary ale zadna mi konkretnie nie odpowiedzialA. Czy Wy macie jakies "RAJSKIE DNI"? Nie wiem dobrze czy tak to sie nazywa. To chyba polega na uprawianiu seksu z innymi z Twojego kosciola. Czy to prawda?? pozdrawiam

Gość eliz abe th h
nie to nie jest prawdą :D nam wolno tak jak wam tylko po ślubie ale nie wszyscy tego przestrzegają jak wiadomo bardzo trudno jest utrzymać sie w tym ale większośc sobie z tym radzi