Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmanier

luska, ike, komis ?

Polecane posty

a ja nie szukam juz winy u siebie :) zastanawiam sie natomiast dlaczego ktos probuje we mnie ta wine wywolac ... zawsze jest jakis powod. ps. i oczywiscie z dziecmi rozmawiam inaczej ;)

To nie randka podjedzie za chwilę samochodem i dostarczy mi pare książek.

Mam nadzieję że to nie wygląda jakbym się dziś Zielonej czepiała czy coś. no co ty! nic a nic......... justyś nie o to chodzi, tylko jak w takiej "filozofii" życia wychowywać większe dziecko- które próbuje z mamą wywalczyć coś dla siebie

zielona a dlaczego z dziećmi rozmawiasz inaczej- przecież uważasz że to bardzo dobre podejscie do życia i do innych

JU a ty z tym brakiem emocji nie masz przypadkiem syndromu jedynaczki...?:) od dzieciństwa o nic się nie musiałaś bić, z nikim o nic nie walczyłaś, nie musiałaś niczego zdobywac siłą, nie znasz tej adrenalinki, nawet nie wiesz jak i gdzie jej szukać... :) w sumie dzieci wychowujące się bez rodzeństwa mają dość nudne, wyprute z głębszych emocji życie nie muszą walczyć o przetrwanie. z jednej strony dobrze z drugiej strony potem im całe zycie czegoś brakuje:)

retro naszą kłótliwość- tfu- zamiłowanie do wszelkich dysput tłumaczysz posiadaniem rodzeństwa ??

Ike - rozmawiam z nimi tak zeby mnie zrozumialy ;) jakos nie przyszlo im jeszcze do glowy wywolywac we mnie poczucia winy dla osiagniecia wlasnych celow ;) daremny trud :D

no nie wiem, ike może to jedno z drugim ma coś wspólnego jakby się tak zastanowić... w zasadzie to dopiero teraz mi to zaświtało między mną a siostrami była zawsze spora rywalizacja dlatego w moim przypadku coś w tym może być nie wiem jak u ciebie.

a dlaczego mowimy np.partnerowi ze nas rani? bo chcemy zeby sie dla nas zmienil :P zrobil cos po naszej mysli .. nie rozumiem czego nie rozumiecie, :O my i nasze kobiece zagrywki - ciezko sie nawet do nich przyznac :D

Kim jesteś, osobo bez skrupułów ???? to tez taka proba wywolania poczucia winy :) oczywiscie wierze nawet ze autorka tych slow czuje sie zraniona do glebi... choc dla 99% czytajacych podszyw to byl zwykly zart.. tyle ze ona sama chce czuc sie az tak pokrzywdzona , nikt jej nie kazal :)

Gość Justynaaaaaaaaaaaaaaaaaa
"justyś nie o to chodzi, tylko jak w takiej "filozofii" życia wychowywać większe dziecko- które próbuje z mamą wywalczyć coś dla siebie" Domyślam się. :) Tak sobie zażartowałam, widzę, że znów słabo wszło. :o Retro Nie słyszałam nic o syndromie jedynaczki. Wiem tylko, że jedynacy to egoiści. :P Mówisz, że to ma związek z emocjami? W sumie nigdy o nic w całym moim życiu walczyć nie musiałam i zawsze praktycznie bez wysiłku dostawałam, co chciałam. Jeśli mówisz, że to może być przez to, to sobie zaraz pogoogluję. Dzięki wielkie! 🌻

Ike , moja corka ma 14 lat , srodek fazy dojrzewania :D ona skorpion - ja skorpion ... nie mamy wiele konfliktow , mozesz mi wierzyc , jestem mamuska otwarta na swiat ;)

Mój syn ma 11 lat i za cholerę nie mogę sie z Nim dogadać,a jak był mniejszy był taki słodki i grzeczny,a teraz pyskuje i sie buntuje:O

retro ja ci zdaje się pisałam o moim dzieciństwie ale raczej nie sądze by owa rywalizacja aż tak wpłynęła na nasze upodobania co do forum

zielona- byc może osobiście uważam, że za jakiś czas- nas rodziców tak naprawdę ocenia dzieci bo nam to sobie może się wydawać

To chyba naturalne, że chłopcy bardziej się buntują w okresie dojrzewania. Sami, nie martw się - za parę lat będzie gorzej :P

Może to i naturalne,ale zawsze myslałam ze bedzie taki słodki:O spadam do motylka

juuuuuuuu przynać się kto się na kuchni podszył :P

to byl jakis czlowiek bez skrupolow :P a swoja droga - mozna jeszcze infantylniej? :O

tia zielona ufać trzeba madrze bo może dziecko owe granice niechcący mocno przekroczyć pamietam u nas w klasie były takie dwie mamuski luzaczki "moje dziecko, jest mądre, uczy się na błędach".......... obie dziewczyny skończyły jako narkomanki

Gość Luśka R.
Przeczytałam wreszcie tego gorącego posta Kucharza (o sepach) i chyba wiem, kogo miał na myśli.

ja nie jestem luzara -jestem otwarta to roznica ;) Luska - podzilk sie spostrzezeniami :D

Gość Luśka R.
Swego czasu w Stanach pojawiły się postulaty, żeby bez względu na wyniki, dzieci otrzymywały tylko dobre oceny, bo w przeciwnym razie i one (dzieci) i rodzice cierpią na zaniżoną samoocenę. :D

Lusia, grunt, żeby zainteresowany nie wiedział. :P A co do podszywki, to niestety mogę tylko chylić czoła. Ale jaki bulwers :D Wy też tak reagowałyście na pierwsze podszywy? :D

Gość Luśka R.
Zielona, ze zrozumiałych względów nie mogę. Równie dobrze ,mogę się mylić, chociaż kobieca intuicja jakoś dość intensywnie się odezwała. :)

Ike -poza tym pisze o granicach ;) to dla dzieciaka wazne , takie poczucie stabilizacji .....

lusia to dawaj na kogo stawiasz zielona no te mamy też były po prostu otwarte;) jedna z nich zresztą na prawde była wspaniała bardzo mądra kobieta- miała 3 dzieci- a jednak z jednym się "nie udało"