Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa28

Ile mleka na dobę

Polecane posty

Gość Ewa28

Witam, pewnie ten temat był poruszany 1000 razy, muszę podnieść po raz 1001. Mój 11 tyg. synek jest na Nutramigenie. Jednorazowo zjada mieszanki 5 miarek na 150 ml wody czyli około 170 ml. Żaden z lekarzy nie udzielił mi odpowiedzi na pytanie ile powinien jeść na dobę i jak często. Przestałam sugerować się zaleceniami z puszki bo według nich powinno to być 5 x 200 ml (chyba trochę za dużo), według Instytutu 6 x 130 (dla niego jednorazowo za mało). Proszę o radę czy niespełna 3 miesięczne niemowlę może jeść tylko 5 razy na dobę? Filip przesypia całe noce i żeby jadł 6 razy musiałabym robić bardzo krótkie przerwy i wybudzać malucha do jedzenia, z kolei jak zje 5 razy krzyczy przed kąpielą niemiłosiernie, chyba z głodu.Czy 170 ml jednorazowo to nie za dużo? Ile powinna wynosić ilość zjadanej mieszanki na dobę? Nadmieniam, że waży około 6 kg.

nniech je ile chce,kazde dziecko inne wiec niech i twoje reozwija sie i je tyle ile potrzebuje

Gość jokiiiiiiiiiiii
Ja mam 7 tyg. coreczzke i zjada 6 razy dziennie po 150 ml mleka.Karmie ja bebilonem.Ale ona zabardzo sie nienajada, wiec zageszczam jej dodatkowo specjalnym zageszczaczem.Przez 6 tyg. przytyła juz 2 kg.Czy to niezaduzo??????????

jejku dziewczyny po to sa lekarze aby pytac sie o takie rzeczy ja mowie kazde dziecko jest inne!! to ze twoje malenstwo teraz tak tyje nie zonacza ze jak bedzie mialo 7 miesiecy tez tak bedzie tylko bno wlasnie maluszki do 4 miesiaca tyja i bardzo dobrze:-) moj tyl tez dobrze ma 5 miesiecy i wazy 8,5 kg aler juz mniej przybiera na wadze trzeba sie cieszyc ze dzieci tyja a nie maja z tym problemy a szczegolnie takie maluszki

Gość lalolaaa
moj synek ma 10tyg je 6 razy na dobe po ok 80-100ml i nie przejmuje sie juz rozpiskami na kartonach badz puszkach od mleka bo nie bede na sile pchala mu jak nie chce juz sie oswoilam z mysla"niech je ile chce" puki przybiera na wadze jest dobrze