Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katerinaa

moja córka ma 3,5 roku i zaczęła siusiać

Polecane posty

Gość katerinaa

w majty!! Trwa to już miesiąc. Nie wiem co jest przyczyną. Czy to jest normalne w rozwoju dziecka?

moja ma 4 lata i też jej się to czasem zdarzy. znalazłam kilka przyczyn: - jak jest jej za zimno (ostatnio zasnęła w samochodzie w krótkich spodenkach a była włączona klima i się zdarzyło), - po jakiejś strasznej awanturze, - zmiana otoczenia, - zajmie się zabawą, - jak jej nie dopilnuję, a posiedzi trochę na gołej ziemi, no i oczywiście jak pochleje za dużo i zaśnie. staram się ją gonić co jakiś czas do sikania, bo ona ma jeszcze przeświadczenie, że chodzi się sikać wtedy, jak już prawie nie da się wytrzymać i sika się po nogach :) najważniejsze, to nie krzyczeć na dziecko jak się zsika, bo potem ma jeszcze większy stres. nie mówiąc o tym, że przecież dla niego to też jest powód do wstydu. Pozdrawiam.

A czu coś zmieniło się w jej otoczeniu --poszła do przedszkola , ktoś z rodziny zachorował , masz jakieś problemy z mężem ? A może ma po prosty infekcję .Przyczyn może być wiele .Szukaj ,a na pewno ją znajdzesz :)

Gość gedfff
no i dobrze, a twoim obowiązkiem jako matki jest jej wytłumaczyć, że w majtki isię nie siusia, a jeżeli to nie pomaga no to może jest inna przyczyna. Od tego są lekarze a nie laicy na tym forum.

Laicy z forum ( czytaj rodzice ) lepiej znają swoje dziecko ,niż lekarz , który widzi je kilka razy .Oczywiście nie mówię o przyczynie fizycznej i tu potrzebne są badania . Obowiązkiem matki ,jest wytłumaczenie ,że w majtki się nie sika --spróbuj tak podejsć do dziecka ,jezeli przeżywa jakąś traumę , o której nie masz pojęcia .Obowiązkiem mamy , jest dociec , co jest przyczyną tego zjawiska .Pozdrawiam .