no kurde 0 Napisano Maj 14, 2009 hej,nie wytrzymam na diecie , ktora jest jakas glodowkowa,zaraz mi slabo. macie jakies pomysly jak mozna schudnac tak 1-2kg w tydz?i zeby mi sie zaraz nie znudzila, ktora nawet sprawia przyjemnosc uprawiam tez sport Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość duza Benia Napisano Maj 17, 2009 Jesli zainteresuje Cie ten temat to jestem gotowa do dalszej dyskusji .Uwierz mi jesli naprawde i na zawsze chcesz schudnac to to jest wlasnie to.Doczytalam sie jesze paru innych informacji ale to juz podam jesli Cie to zainteresuje bo nie chce mi sie rozpisyac dalej jesli nie chesz o tym wiedziec:Glowne zasady podalam reszta to dodatek.Pozdrawiam! Czesxc! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MAUPKI 0 Napisano Maj 17, 2009 Schudniesz na pewno stosując dietę niełączenia Ja z konieczności musiałam kiedys jeść same węgle, bo czymś się zatrułam i nie tolerowałam białka w żadnej postaci , jadłam tak dobry tydzień i poleciały mi dwa kilogramy Dodatkowo jedz kiszoną kapustę na przemianę materii i oczyszczanie jelit:) Powinno pomóc ps duża benia ma rację:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do Beni Napisano Maj 17, 2009 duza Beniu w twojej diecie nie widze chleba-a to potrzebne weglowodany-czy to jes zamierzone ? weglowodany karmią mozg i sa bardzo potrzebne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość duza Benia Napisano Maj 17, 2009 Chyba niedokladnie czytalas moja wypowiedz bo wlasnie w tej diecie jest b.duzo weglowodanow , prosze przeczytaj od poczatku to co pisalam to zobaczysz o co chodzi.Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
desperatka grubaska 0 Napisano Maj 17, 2009 najlepsza dieta : MŻ mniej jeść:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlackNice 0 Napisano Maj 17, 2009 Ja nie unikam jedzenia, dodam że tylko unikam słodyczy itp. stosuję taki wałek do ciała, kiedyś był dołączony do jakiejś gazety, masuję już ciało od miesiąca i świetnie ujędrnia niektóre partie ciała, mam mniejsze uda, jędrniejszą pupę, no i brzuch mniejszy, oprócz tego robię 100 brzuszków dziennie, to pomaga utrzymywac dobrą formę i oczywiście serum z eveline wcieram 1 raz dziennie, teraz akurat jest przecenione z 15 na 10 zł w rossmanie, dodam że ok 2 miesiące temu ważyłam 57, a teraz 53 :) także się nie męczę a i super wyglądam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlackNice 0 Napisano Maj 17, 2009 Dodam, że miałam widoczny cellulit już gołym okiem.. a teraz mam wygładzoną skóre jak nigdy dotąd :D jedynie przy ściśnięciu widac jakieś pojedyncze grudki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość duza Benia Napisano Maj 17, 2009 Do Desperatka Gruaska. Latwo powiedziec mniej jesc, jesli to takie proste to dlaczego piszesz o sobie grubaska?A na diecie ktora polecam nie musisz mniej jesc , nie musisz sobie niczego odmawiac i chudniesz. To jest prawdziwa DIET CUD. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość duza Benia Napisano Maj 17, 2009 dodam ze wlasnie jem sniadanie godz 9. Jedna duza bulka pelnoziarnista z nutella i jedna duza kromka chleba z dzemem zaraz wypije jeszcze kubek kawy z 2 lyzeczkami smietanki i do godz 14 wystarczy.No oprocz napoi : woda, mix leiht i kawa ze slodzikiem lub bez ale juz bez smietanki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
desperatka grubaska 0 Napisano Maj 17, 2009 dlatego tak pisze, bo jestem grubaska i tez kiedys sie nażerałam jak świnia, mogłam zjeśc ptasie mleczko, chipsy, pół chleba, litr loda, do momentu az nie mogłam oddychać. teraz od 17 dni nie wpierdalam tyle, jem zdecydowanie mniej, staram sie nie przekoczyć 1000kcal i spadło mi 5kg. no i gimnastyka no, każdy stosuje diete jaka chce. ja chce zmienić swoje odzywieia na lata, na zawsze więc wole zasadę Mż:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do duzej beni Napisano Maj 17, 2009 na śniadanie jesz same węglowodany tak? a nie wiesz ze nutella to głownie ukryty tłuszcz? do tego ta kawa ze śmietaną......po obiedzie czekolada a na kolacje do tunczyka to jajko i majonez.... jakaś masakra..... Bułka z nutellą jest dobra dla dzieci bo dzieci maja metabolizm dinozaura.... poza tym jajko powinno się jeść rano bo powoduje uczucie sytości na długo...a majonez to sam tłuszcz i ma bardzo duzo kalorii...poza tym jesli chce sie miec ładne ciało trzeba w ogolw odstawic słodycze...co najlepiej działa na redukcje cellulitu? odstawieie słodyczy i masaż szczotką, wałkiem lub specjalną gąbką....poza tym poprawia to napiecie skory i rozbija w ogle tłuszcz jako taki. A teraz do autorki Najlepszy sposób zeby schudnąć bez męczarni? rezygnacja ze słodyczy, słodkich napojów rzeczy typu light bo tak naprawde light nie są...no i ruch w kazdej postaci w jakiej sprawia ci przyjemność. Jesli chodzi o jedzenie to ze wzgledu na pore roku polecam warzywa (wszystkie) i owoce (poza bananami i winogronami bo mają dużo cukru i człowiek szybko sie po nich robi głodny) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do nozyczek Napisano Maj 17, 2009 Papierowe to niemozliwe aby dietetyk kazal zrezygnowac z pieczyww ciemnego,zaden takiej diety nie poleci bo weglowodany sa waznym skladnikiem dobrze zbilansowanej diety,przeciez gdy odrzucisz wegle ,bedzie spada ci cukier-niedocukrzenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość duza Benia Napisano Maj 17, 2009 mylicie pojecia , weglowodany to nie tylko chleb czy ziemniaki rowniez w owocach i warzywach jest ich dosyc duzo zwlaszcza w slodkich owocach ale te weglowodany to weglowodany proste czyli praktycznie cukier ktory zbyt szybko trafia do krwiobiegu i przez to powoduje zbyt duzy wyrzut insuliny do krwi :efekt w krotkim czasie znowu jestesmy glodni i mamy ochote na cos slodkiego a na dluzsza mete tyjemy i mozemy wywolac u siebie cukrzyce typu II. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość duza Benia Napisano Maj 17, 2009 tak na sniadanie jem tylko same weglowodany ale jesli wczytasz sie w to co pisze to zobaczysz ze do kawybior tylko 2 lyzeczki do herbaty smietanki a nutelli nie jem tez duzo tylko tyle by posmarowac bulke tj.tez dwie male lyzeczki i to w sumie daje okolo 20 g tluszczu a tyle mi wolno.Jajek nie je sie na sniadanie tak samo jak wszystkich innych produktow zawierajacych bialkozwierzece wolno za to jesc owoce i pic soki owocowe.Na kolacje jem jajko i do tunczyka dodaje troche!!!!!!!! majonezu tj.okolo 1 -2 lyzeczki tylko tyle zeby poprawic smak a wlasnie na kolacje nalezy jesc bialko nie na sniadanie .Ja wiem ze to szokuje wiele osob ale to naprawde dziala i to nie jest moj wymysl tylko to jest klinicznie sprawdzone przez lekarzy i dietetykow.Ja nikogo nie zmuszam do stosowania tej diety ,pisze o niej bo ja sprawdzam na sobie i wiem ze jest skuteczna a co do sportu to jest on jak najbardzirj wskazany , nawet w tej ksiazce jest temu poswieconych kilka rozdzialow ale do tego tematu podchdzic nalez bardzo rozsadnie i nie katowac sie w mysl zasady ze"sport to zdrowie" bo tylko wlasciwie dobrane cwiczenia i trening pozwola schudnac i poprawic kondycje.Z tej ksiazki dowiedziam sie wlasnie ze zbyt przeciazajac organizm wcale nie schudniemy a tylko zatrujemy organizm i zniechecimy sie do uprawiania sportu.W Niemczech funkcjonujepowiedzenie "sport ist mord" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no kurde 0 Napisano Maj 17, 2009 dziekuje duza benia za Twoje wpisy. kiedys stosowalam diete nielaczenia, na poczatku spadala mi ladnie waga a potem znowu stala w miejscu,ze fajnie to dzialalo na poczatku, ale na dluzsza mete niestety nie. Ale wiem ,ze ta dieta byla nawet przyjemna, bo ja na diecie nie moge zrezygnowac z weglowodanow; jak sie odchudzam,to zawsze musze zjesc choc jedna buleczke i jakiegos wafelka. Masz moze jakas ksiazke w wersji online,bo o jakiejs chyba piszesz albo dobre strony o tej diecie z ktorych Ty korzystasz( moze byc po niemiecku). Co mnie zdziwilo bulka z nutella, fajna dieta ;) ja wtedy jadlam bulke z samymi warzywami,co wlasnie po jakims czasie mnie znudzilo, bo chcialo mi sie w koncu zjesc salami czy ser do bulki. No i kawa z mlekiem,to pijesz tez na sniadanie, przeciez to bialko?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no kurde 0 Napisano Maj 17, 2009 ja mam BMI 22 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no kurde 0 Napisano Maj 17, 2009 "do duzej beni"-czemu tak krytykujesz co duza benia robi,skoro schudla to chyba jakos jej dieta dziala, co innego jakby jej waga nie spadla to bys mogla krytykowac prosilam o diete bez meczarni, ja musze raz na dzien zjesc cos slodkiego-nie obzeram sie ,ale moj organizm domaga sie czegos slodkiego i nie moge z tego zrezygnowac a nawet nie chce, bo i po co?po diecie rzucisz sie przeciez na slodycze, bo organizm bedzie sie domagal swojego. nie wiem jak ty,ale ja nie moge jesc caly czas tyko owocow i warzyw czyli patrz wyzej bedzie to samo ze slodyczami. juz predzej popieram diete 1000kcal, bo wtedy mozna jesc wszystko tylko kalorie liczyc. ale tu bym proponowala raczej 1200kcal,bo 1000 to troche malo. fajna byla dieta whight watchers -to tez liczenie punktow, maja tez dobre produkty-dobre dania chili con carne, lasania, dania obiadowe , ktore w calosci maja kolo 250kcal, tylko troche droga ta dieta, na weekend mozna sobie na takie danie pozwolic,ale niestety nie codziennie,przynajmniej ja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość duza Benia Napisano Maj 18, 2009 Witam, ksiazka o ktorej pisze po niemiecku nazywa sie "Schlank im Schlaf" autorem jest dr Pape i inni specjalisci.Dzisiaj minely dwa tygodnie od rozpoczecia diety .Zanim trafilam na artykul w gazecie na temat tej diety przez trzy dni stosowalam diete 1000 kal. A ze musze duzo jesc to praktycznie glownym skladnikiem tej diety byly wegle ,troche schudlam ale potem po przeczytaniu tego artykulu i dalszych informacji w internecie juz od 4 dnia przeszlam na diete ktora tu sie nazywa Insulin Trenkost Däet.Dzisiaj stanelam na wadze= dokladnie 4 kg mniej.Po dwoch tygodniach bez glodzenia sie i wyrzeczen.Piszesz ze potrzebujesz weglowodanow zeby funkcjonowac, no to ta dieta jest dla Ciebie.Ale jeden warunek na sniadanie to nie ma byc jedna buleczka czy jeden wafelek .Przy Twoim BMI wlasciwie nie musisz sie odchudzac bo jest w normie ale jesli chcesz to zastosuj ten sposob odzywiania :Na sniadanie tylko weglowodany bez bialka w ilosci " do syta" ( u mnie jest to 75g wegli)gdy 1 przecietna bulka ma 25 g wegli, na obiad wegle i bialko wiec tu mozesz sobie pozwolic na deser na cos slodkiego np.lod.ciasto z owocami lub kawalek czekolady.Na kolacje tylko bialko a wiec tu wchodzi w gre chude mieso z drobiu lub inne o malej zawartosci tluszczu , przetwory mleczne (twarogi,sery zolte ,serek wiejski , feta lub mozzarella)ale w wersji leiht tzn. o obnizonej zawartosci tluszczu ale nie beztluszczowe.Zalecane jest by w kazdym z tych trzech posilkow bylo po 20 g tluszczu.Do wszystkich posilkow dozwolone sa warzywa o niskiej zawartosci wegli a do sniadania i obiadu moga byc rowniez owoce.Na kolacje weglowodany sa calkowicie zabronione.Ani kawaleczka chlebka czy buleczki.Za to mozesz te posilki zjadac w ilosciach "do syta".Obowiazuja tylko te zasady:1)sniadanie - weglowodany 2) obiad mieszanka z uwzglednieniem duzej ilosci wegli 3) kolacja tylko bialko i jeszcze zasada podstawowa 5 godz przerwy miedzy posilkami.Zadnych nawet najmniejszych przekasek!!!!Wierz mi po tak sycacych posikach nie ma problemu z zachowaniem tak dlugiej przerwy.Nie ma ciagotek na male "conieco "w przerwach a efekty sa murowane i nie musisz na nie dlugo czekac sa widoczne od razu.Ja zapisuje sobie wage codziennie rano i codziennie rano jest mniej.I to na pewno ubywa tluszcz bo mama wage ze wskaznikami poziomu tluszczu, wody i miesni i widac wyraznie ze rosnie mi poziom wody w organizmie(mialam stanowczo za niski) oraz masa miesni a ubywa tluszcz.To nie sa zawrotne ilosic,ale mi chodzi o to by schudnac powoli i bez efektu jojo a ta dieta to gwarantuje.Nigdy nie odwazylabym sie polecac ludziom czego czego nie sprawdzilam na sobie.To moge polecic, bo dziala na mnie i na coraz wieksza grupe moich znajomych .W Niemczech wlasnie zaczyna sie coraz bardziej upowszechniac ten sposob odzywiania.Dla mnie osobiscie to dr Pape gody jest Nobla.Tak latwo i tak przyjemnie jeszcze mi sie nie odchudzalo i na tej diecie mam zamiar juz pozostac do konca mojego "szczuplego" zycia.Czego i Tobie zycze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no kurde 0 Napisano Maj 18, 2009 a skad mam wiedziec ile wegli mam jesc np. na sniadanie ??jak to sie liczy?? sa jakies tabelki ile co ma??jutro bym chciala bulke z nutella :) ile moge tych bulek zjesc?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość duza Benia Napisano Maj 19, 2009 Tak w internecie jest duzo roznych tabeli , ja najczesciej zagladam na www.dobra dieta tabele.Bardzo czesto masz rowniez zawartosc podstawowych skladnikow podana na produktach.Po paru dniach zagladania w tabele juz bedziesz pamietala co ile czego ma.A ile masz zjadac to akurat w twoim przypadku tzn. przy prawidlowej wadze i BMi to nie podaja konkretnych ilosci wegli i bialka.Podaja je dla ludzi grubych lub z nadwaga.tz. zBMI 25-30 wegli ma byc dla kobiet 75g a dla mezczyzn 100g na sniadanie i tylez samo na obiad a znowu bialka w zwiazku z BMi na kolacje ma byc zjadane w ilosci 1,5xBMi = gramy bialka.Np. moj BMI wynosi teraz 28 (a bylo29,1)tzn ze ja na kolacje mam zjadac 28x1.5= 42g bialka .Dla Ciebie to maja byc ilosci "do syta" ale tak na zdrowy rozum jesli dla grubych te przedzialy zmniejszaja sie o 25g to wynika z tego ze ty powinnas a wlasciwie musisz zjadac50 g wegli na sniadanie i tyle samo na obiad a na kolacje przyBMI 22 powinnas zjadac 33 g bialka(nie miesa czy jajek tylko bialka w czystej postaci )a tzn np.165 g miesa czy ryby bo przecietnie w 100 g miesa czy ryby jest okolo 1/5 bialka.Do tego duzo warzyw i salaty.Bardzo wazne jest by zjadac te trzy posiki z zachowaniem 5godz przerw , dlugi sen min. 7-8 godz. oraz nie mieszanie skadnikow w sniadaniu i kolacji oraz nie zamienianie tych posikow na kolacje tylko bialko!!!!Pozdrawiam .Teraz przez tydzien mnie nie bedzie bo dzis lece do Anglii na slub corki.Ale duzo informacji na ten temat znajdziesz w internecie na stronach niemieckich pod haslem dieta dr Pape lub Schlank im Schlaf.do nastepnego spotkania w necie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no kurde 0 Napisano Maj 19, 2009 dziekuje bardzo za odpowiedz!!troche skomplikowane to liczenie tych bialek i weglowodanow, na razie sprobuje tak na oko zobaczymy co z tegp bedzie. dzis na sniadanie jadlam dwie bulki z nutella,ale takie mniejsze bulki mniam, potem na obiad duza kope salaty,tam byla w tym salatka ziemniaczana (wzielam bar salatkowy), z czerwonej kapusty z bialej i jakies inne ,do tego porcja ziemniakow i batonik pojedynczy balisto, na kolacje bede miala parowki gotowane do tego salata z ogorkiem i serem feta.ale nie wiem nawet czy ketchup moge wziac do tej parowki?? :Ochyba nie co,bo to raczej weglowodany. wczoraj wypilam lampke wina,wiem chyba nie powinnam,ale z pare gramow mi spadlo wiec na razie sprobuje swoj sposob. no i dzis miedzy obiadem a kolacja chyba 6 godzin przerwy bede miala,ale to chyba nie szkodzi mam nadzieje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wieczna odchudzaczka Napisano Maj 26, 2009 Do no kurde!Juz jestem w domu po slubie corki.Przyznam ze przez ten wyjazd troche wiecej mnie (nie moglam tam przestrzegac tych zasad ,za duzo roznych wizyt i jedzenia o roznych porach)ale od dzisiaj biore sie za siebie!Przeczytalam twoj jadlospis i chce zapytac , czy Ty celowo rezygnujesz z bialka na obiad? bo to nie jest konieczne.Jesli Ci nie smakuje mieszanka wegli i bialek na obiad to ok. nie musisz jesc ale jak robisz to pod przymusem to znaczy ze twoj organizm potrzebuje tej mieszanki i wtedy mieszaj a jesli wolisz bialko na obiad to tez tak mozesz jesc.Jest to tz. dieta turbo z przyspieszonym procesem chudniecia .ale pamietaj ze na kolacje nie wono jesc nic innego niz bialko i uwaga na tluszcz!!!!nie wiecej niz 20g a chce Ci powiedzie ze zwykle parowki maja 40% tluszczu.Wiem bo pracowalam w zakladach miesnych i wiem jak sie co produkuje.Chyba ze to sa parowki w wersji leiht takie jadam na kolacje sama.Zapomnialam dodac ze w ciagu dwoch tygodni schudlam 4 kg.Bez glodzenia sie i smacznie.To jest REWELACJA !!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to dr .pape Napisano Maj 26, 2009 polecasz cos na czym sama jestes dopero od 2 tygodni ? wÄ tpliwe no kurde-schudlas na diecie duzej Beni ? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wieczna odchudzaczka Napisano Maj 26, 2009 wieczna odchudzaczka to duza Benia jak by ktos nie wiedzial .Jeszcze raz pozdrawim!!duza Benia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość duza Benia Napisano Maj 26, 2009 polecam bo dziala!!! a kiedy moge sie pochwalic? po roku? a poza tym wiem ze wiele osob szuka diety dla siebie wiec jesli moge pomoc innym to czemu nie? ta dieta nikomu nie zaszkodzi poza diabetykami tym moze zaszkodzic ale oni sami wiedza ile wegli wolno im zjesc.Ja juz pisalam ze probowalam wszystkich mozliwych diet i wiem jak ciezka mi przychodzilo zgubic 1 lub 2 kg a tu tak lekko!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gf Napisano Maj 26, 2009 Diety trzeba dobierać indywidualnie... mam BI 21, ale! 80 cm w talii i potężny brzuch, bo tu tyję! i uwierzcie żadna dieta nie działa jedynie 600 kal i bieganie! 2 lata temu odrzuciłam słodycze, majonezy, gazowane, fasty...i w ciągu tygodnia było 3 kg mniej głodziłam się i tak udało się 2 lata trzymać talię cóż, organizm mnie przetrzymał, i teraz mam nadmiar 9 kg znów zaczynam walkę! Benia z szacunkiem, ale Twój dzienny jadłospis to u mnie jest na kilka dni...a chleba nie jem raczej warzywa, kwaśne owoce, staram się minimum mięsa i min. tłuszczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gf Napisano Maj 26, 2009 nie mogę jeść sałaty, kaszy, kapusty, bo mam potworne wzdęcia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość duza Benia Napisano Maj 26, 2009 wybor nalezy do Ciebie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość duza Benia Napisano Maj 26, 2009 jest tyle innych warzyw ktore nie powoduja wzdec bo ja tez po kapuscie czy smazonej cebuli mam wedecia a co powiesz na pomidory . ogorki salate pekinska rzodkiewki owoc kopru itp.itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach