Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magdawarszawa33

DO CIĘŻARNYCH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

czy leżę czy siedzę czy stoję czasem dziecko tak się w brzuchu ułoży że odczuwam dyskomfort. Coś jakby mi krew do głowy szła, w klatce piersiowej czuła szybsze bicie serca i ogólnie tak jakby mi się ciśnienie podnosiło, czy też macie coś podobnego???

Gość do lekarza szybko
moze masz podwyzszone cisnienie i poprostu masz takie odczucia. moze to gestoza! zmierz cisnienie!

ciśnienia dawno nie mierzyłam, dzięki, myślałam że to może dziecko naciska na aortę czy coś takiego ale to podobno tylko jak sie leży na wznak

Ja już od kilku tygodniu czuję ruchy dziecka, ale nigdy przy tym nie odczuwałam czegoś takiego, o czym piszesz. Raczej zgłoś się z tym do lekarza.

Gość na 100 procent
masz nadciśnienie!

w poniedziałek pójdę do lekarza i niech bada :) ale zawsze miałam ciśnienie wręcz książkowe to ciekawe czy to może w ciązy sie zmienić

ciężarna już nie jestem ale ... ciśnienie może się w ciąży zmienic i to znacznie. ja zawsze miałam wysokie (ok 150/100) w ciąży od początku niskie , jak na mnie oczywiście ( w granicach 110/70-120/80). sama końcówka ciąży z nadciśnieniem - 150/100 - 160/100. także z tym ciśnieniem w ciąży to różnie może być. z tym ze to co opisujesz to mogą równie dobrze być bardzo popularne w ciąży uderzenia gorąca, takie same jak u kobiet w okresie menopauzy. nie wiem na jakim etapie ciąży jesteś. tak czy siak porozmawiaj o tym w poniedziałek z lekarzem.

jestem w 26 tc i to nie do końca jak przy menopauzie :) bo gorąca nie czuje, myślę że to raczej skoki ciśnienia bo czuję takie rozpieranie w ciele trudne do opisania, kupiłam już sobie na allegro ciśnieniomierz i będę sie badać i zobaczę co lekarz powie