Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dcsfs

czy pierwsze ciasteczka te po 7 msc to dopiero jak wyjda ząbki ?

Polecane posty

Gość dcsfs

Gość geje i lesby do gazu
:O A jak bez zębów pogryzie ?

cos ty daj dziecku niech sobie dzislami twarde cistka gryzie🖐️ na opakowaniu pisze zreszta samemu chyba mozna na to wpasc ze jezeli dziecko jeszcze nie ma zebow to takie cistko rozmiekczamy w kaszce albo mleku...

Z Hippa są one po 5 msc, z tyłu jest napisane że można skruszyć do mleka, po 7 możesz dać w rączkę, w buźce rozmokną a dziąseł kami dziecko spokojnie je sobie pomemla

Moja ma 4 zęby, 8 miesięcy i dławi się tymi ciastkami. Są tak twarde, że sama ledwo je gryzę. Porażka.Znane mi mamy mają dokładnie to samo zdanie.

Gość a ja ciastek nie daję
Ciastka nie mają żadnych wartości odżywczych więc po co mam dawać dziecku? Już wolę dać ryż z owocami, przynajmniej dobrze wpływa na rozwój kosmków jelitowych. Mało kto pamięta, że żywienie małego dziecka ma wpływ na rozwój jego jelit, a potem się dziwicie, ze dziecko ciągle choruje albo ma alergię.

Gość mój synek ma 9 miesięcy
i dwa razy próbowałam dać mu biszkopt efekt - dokładnie taki jak opisuje ngLka:O wolę dać chrupki kukurydziane

Gość mój synek ma 9 miesięcy
poza tym ciastka to puste kalorie

a ja ciastek nie daję - to są ciastka dla niemowląt, które jednak mają wartości odżywcze ale pomijając nawet tę kwestią, mądralo, to miej na uwadze że żaden ryż z owocami nie nauczy dziecka gryzienia twardszych rzeczy i potem takie mamy jak ty właśnie piszą posty "ratunku, moje dziecko ma 3 lata i nie chce nic innego od papek i miękkich dań, bo nie che niczego gryźć!".Tak, spotkałam się z takimi postami a potem wyłaziło szydło z worka - mamusia do wieku półtora roku karmiła miękkimi papkami nie dając dziecku NICZEGO twardszego do gryzienia.To nie muszą być ciastka ale MUSI BYĆ COŚ DO GRYZIENIA. W tym wieku, przy pierwszych zębach jest jeszcze u dziecka naturalna ciekawość, której nie można przegapić dla prawidłowego dalszego rozwoju.

Gość moj syn ma 10 miesiecy
i ma 8 zębów ale swietnie sobie radzi z tymi ciastakmi nglka ma rację musisz dawac niech probuje pozniej mozesz miec problemy z jedzeniem innych rzeczy tzn twoje dziecko :)

ja swojej corce dawalam te ciastka i jeszcze takie wafle ryzowe jak miala 7 m-cy i ona sobie z nimi swietnie radzila a pierwsze zeby wyszly jej jak miala 9 m-cy... moim zdaniem to swietny trening gryzienia, wyrabia odruch gryzienia... dzieci ktore tego nie cwicza maja pozniej problemy z jedzeniem stalych pokarmow i zdazaja sie takie kwiatki ze dziecko je do 3 r. ż zupke przecierana bo pogryzc nie umie... owszem ze 2 razy sie zakrztusila ale pozniej zalapala o co chodzi i juz w tej chwili wlasciwie nic jej nie rozdrabniam bo swietnie sobie radzi z gryzieniem pomimo ze ma tylko 4 zeby (dwie jedynki na gorze i dwie na dole)

Gość a co jeszcze dajeci gryźć taki
takim dzieciaczkom?

chrupki nie przyklejające się do podniebienia.. dopiero jak córka nauczyła się porządnie przełykać.Zaczynałam od kawałka bułki, którą ssała a po rozmiękczeniu kawałkami odrywała i łykała. Potem doszły wafle dietetyczne, bo szybko miękną. Potem chrupki kukurydziane.Zdarza się, że dostanie kawałek "mojego" herbatnika albo daję Jej większe kawałki ugotowanych warzyw jak burak, brokuł, kalafior.

Gość hoooooooooooop