Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronikasaadelko

*****KOPENHASKA 18 MAJA*****

Polecane posty

Gość marfantyna
hej, ja jak mowilam tak zaczelam.dzis pierwszy dzien.jestem po lunchu i przyznam szczerze ze sa sie tak nawet jesc w pracy:)szef na widok mojego talerza rozmaitosci stwierdzil "szacun":D generalnie jest dobrze,troche trudno bylo wlac w siebie kawe,bo zawsze pijalam z mlekiem,ale to przeciez nie koniec swiata;)jestem dobrej mysli-nie moge sie juz doczekac kolejnych dni zeby zaczelo byc widac efekty,bo wiem ze to zmotywuje juz maxymalnie.jak wam idzie dziewczyny?jest taka ktora tez dzis zaczela?pozdrawiam cieplo-trzymajmy sie:)

Gość Kizi_Mizi
Hejka :) Ja dzisiaj zaczęłam bo urlop mi się zbliża a coraz ciężej mi schudnąć :( A dużo mi jeszcze zostało :( Co prawda nie przerabiam oryginalnej wersji tylko moją zmodyfikowaną (ale zasada ogólnie ta sama) bo muszę mieć siłę na ćwiczenia :)

Gość gosia1450
heja!!!! Ja dziś 1 dzionek z dietką i o dziwo po lunchu do tej pory nawet nie jestem głodna ;) - a tego się najbardziej bałam. Słuchajcie dziewczyny, ja dziś nie zdaże do 18 zjeść tej kolacji, czy mogę z niej zrezygnować, czy np zjeść dop koło 20-stej?????? pozdro

Hej Gosia, w żadnym wypadku nie rezygnuj! Tutaj każdy składnik ma wpływ na przebieg diety. Mi się też zdarzało zjeść dopiero ok 20.00, a sałatę to sobie czasem na jeszcze później zostawiałam. Jeśli ktoś nie siedzi 24h/dobę w domu nie da się tej diety idealnie przeprowadzić, ale lepiej przesunąć posiłek niż opuścić. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam i życzę wytrwałości!! :)

Gość gosia1450
Emilchen Dziekuje za podpowiedz, własnie zaczynam odczuwac głód a glodna spac sie nie poloze. W domu bede dop gdzies tak kolo 20, wiec wtedy uzmaze sobie pyszniutki befsztyczek ;) pozdro

Tylko nie kładź się od razu spać. Minimum 2h odstępu między ostatnim posiłkiem a położeniem się spać to mus!

Gość gosia1450
Emilchen Wiem, wiem...... bede mulic puki nie mina 2 h ;(

No i miałam rację, w drugim tygodniu waga stanęła w miescu. Jest tylko 0.5kg mniej, tyle co nic :(. Liczyłam że dojadę do 60kg :(. Mimo to zrobię dietę do końca, może chociaż z 1kg jeszcze stracę.

hej mam do was pytanko:czy tez bylyscie tak najedzone po obiedzie w 1 dniu?mam wrazenie ze zjadlam syty i duuuzy obiad...ile jecie tej salaty?i czy czyms ja przyprawiacie?zjadlam pol glowki-bo tak gdzies wyczytalam i doprawilam sosem knorra(takim włoskim co sie go miesza z woda i olejem) no i zgodnie z zaleceniem cytryna.dodalam tez doslownie 10 ziarenek slonecznika,a piers z kury ugotowalam w kostce rosolowej zeby czasem mnie nie podkusilo i nie posolic jak juz bede zula ta gume:)powiedzcie mi czy to sa bardzo duze grzechy?bo jesli to bardzo zle to sie jakos obejde bez tych moich dodatkow:)mimo to dzien pierwszy zakonczonyi ja jestem happy:)

Gość kamcialol
hejka!!!!:):):) u mnie 3 i pol na minusie hehe i dobrze i dborze,za tydzien jade do holandii do pracy wiec hmm fajnie ze cos mi ubylo:P:P ja po 1 dniu tez bylam syyyyyta a tej salaty ja zawsze jadalm 3-4 lisice:P:P:P

Gość kamcialol
emilchen i tak sporo ci spadlo, mi tylko 3 i pol no ale dobre i to hehe ,hm ja takze zawsze gotowalam piers w kostce rosolowej takze nie jest to raczej grzech:P:P ide pospacerowac i pobiegac troszke:P

no to ja sie nie dziwie ze sie tak najadlam:)tak tez wlasnie pomyslama ze to sporo,choc glowka byla mala;)czlowiek uczy sie na bledach.mimo to juz czuje ze obiad"schodzi"bo w sumie to znowu glodna sie robie:D

Gość gosia1450
Ja tez po wczorajszym obiadku czułam się najedzona, ale tak do ok 18, potem mnie przypiliło..... Wierzcie lub nie, ale po 1 dniu zjechało mi 1 kg, ważyłam się dzis tak z ciekawości ;) Czy to mozliwe?????? A jednak,,,,,,,,,jade dalej............... pozdro

hej dziewczeta:) wlasnie koncze sniadanie dnia drugiego:)stwierdzilam ze nie slodze kawy bo wyczytalam gdzies ze nalezy wyeliminowac cukier.nie wiem czy to dobrze,ale wydaje mi sie ze jedzenie cukru w postaci dosypywania go do potraw nie jest dobrym pomyslem,w koncu w tylu produktach jest tak o,sam z siebie:) gosia1450, mnie tez wczoraj przypililo:/a taaaka bylam najedzona...jeszcze do tego kolega wpadl,co prawda z arbuzem(chyba najlepszym owocem na diete),ale nie dalam sie:)kazalam mu samemu to zjesc a nie mnie wkurzac juz pierwszego dnia;)ja juz myslami jestem przy lunchu-oby do 13:/ja niestety wagi nie posiadam i nie jestem w stanie tak dokladnie kontrolowac wahan masy:(mimo to juz dzis czuje troche mniej w obwodzie pasa-w sumie nie wierze ze cos zlecialo-po prostu chyba nie rozepchalam jak zwykle zoladka poprzedniego dnia:) wie ktoras czy mozna jogurt zastapic kefirem?mi to wsio ryba-przez przypadek zgarnelam ze sklepowej polki i dopiero dzis rano jak sie pakowalam do pracy zauwazylam ze kupilam nie to:/

Gość gosia1450
Najgorsze to , to, że rado do tej 12-13stej nie można nic jeść :( Śniadanie to zawsze u mnie podstawa była i rano jestem straaaaaaaasznie głodna...... Brzuch też mi jakoś spłaszczał:) Dziewczyny, jak z tą kawą? Można popijać ją w ciągu dnia, czy tylko ta jedna, marna z rana? :(

Hej, ja też nie słodzę kawy, bo nie lubię. Co do kefiru, to niestety nie wiem :(. Wczoraj jak sobie pomyślałam o jajkach na twardo to aż mnie zemdliło, więc wyjątkowo zrobiłam sobie na miękko i dodałam minimalnie soli. Dzisiaj super dzień (11), same dobre rzeczy :P!!

emilchen...na forach zdania sa podzielone-jedni pisza ze mozna,inni ze daje gorszy efekt...no coz?nic nie zrobie-do sklepu daleko:/tak mi burczy w brzuchu ze slychac na cale biuro:D moze pomysla ze gloduje i sie jakas podwyzka napatoczy?;D ile juz zrzucilas?mniema ze jestes zadowolona,wiec gratuluje:)i 3mam kciuki-tak malo Ci zostalo:)

gosia1450...czytalam gdzies ze niby mozna,tyle ze gorzka...potem ze nie wolno...wiec zdania sa podzielone...mi osobiscie wydaje sie ze lepiej nie bo kawa zatrzymuje wode w organizmie a w duzych ilosciach wyplukuje magnez co przy tak ubogiej w witaminy diecie nie jest pewnie wskazane...ja tez pilam zawsze tak 3 kawki dziennie(skurcze lydek mam co kilka dni-zwlaszcza w srodku nocy,dlatego zastanawiam sie nad wzbogaceniem 13 w magnez) ale teraz staram sie zapychac woda,a jak mi sie chce spac to na powietrze i na fajke-wiem ze to niezdrowo,ale nie da sie przejsc na diete i rzucac cygary jednoczesnie-przynajmniej w moim wypadku...pewnie zarlabym jak smok:)

Gość gosia1450
marfantyna ..... No ja tak 3-4 kawcie dziennie wypijałam, nie wiem jak teraz wytrzymuje, jeszcze zjazd w szkole przede mną. Jak chce mi się spać to robie tak samo.................woda+powietrz+fajeczka ;) I racja, nie da rady razem z dietą odstawić fajeczek, zresztą ja rzuciłam jakiś czas temu i przez 6 m-cy przybrałam 7 kilo!!!!!!!!!!!!! MASAKRA, teraz muszę sie dietować ;)

gosia1450...to mamy ten sam problem;)ja tez probowalam rzucam-max 7 dni i od razu ciezsza:/dlatego to jest cel nr 2 ale dopiero po zrzuceniu nadbagazu:)jaaaa...jeszcze 2 godz do lunchu:/zasysam 2 kubek wody:)

Gość gosia1450
marfantyna ............... W którym jesteś dniu diety? To może po niej razem rzucimy cygarety????????? Szczerze, ja lubie palić i to już chyba nałóg, wcale nie chce mi się z nimi rozstawać ;)

gosia1450...jestem w drugim dniu:)co do palenia to jeszcze 2 tygodnie temu bylam mega zmotywowana(tak na marginesie to bylo moje 7 dni niepalenia od 7 lat!)-ale sie rozfajczylam po urlopie(eh-praca-jak nie palic jak wszyscy wokolo jaraja?)polecam Ci fajna ksiazke na rzucanie-mam ja w pdfie,jak podasz maila i nie zapomne to Ci ja przesle:)ksiazka jest na pewno pomocna-raz czytalam i gdyby nie problemy prywatne mysle ze by rzucila...zamierzam sie do niej po raz drugi(oczywiscie po diecie...choc po diecie dalej mam zamiar odzywiac sie skromnie ale juz zdrowiej=z głową),dluga nie jest 40 stron...ale cos w sobie ma;)podsumowujac:ja jestem jak najbardziej na tak-mozemy rzucac(probowac) razem:)

Gość gosia1450
marfantyna ja też w drugim dniu.ale się zbiegłyśmy ;) A ksiązke, ok, dawaj gosiamarcin@onet.eu Wątpie, że uda mi się rzucić, chyba że zajdę w ciązę ;)

Hej Marfantyno! Moje postępy zapisuję w stopce. Na razie jest niecałe 5kg mniej ( z czego 3.9 schudłam w 1. tygodniu), więc nie jest źle, ale moim marzeniem jest zjechać poniżej 60kg. Może po kopenhaskiej się uda. W niedzielę rano ostatni raz się zważę, to dam znać. Nie obraziłabym się, gdyby waga pokazała jeszcze ze 2kg mniej :) Buziole :* Też siedzicie w pracy :)?

gosia1450 tez tak zawsze uwazalam...ze tylko wtedy bede w stanie rzucic...dla malego marfantyniatka;) uwazalam ze to lubie i bez fajek ani rusz...ale te kilka dni(wiem ze malo) uswiadomily mi ze sie da...ze moge po prostu dla siebie....i tak chce:)tyle ze balam sie tych dodatkowych kg,ale kiedy juz ich nie bedzie...to pewnie sie da...ksiazke podesle wieczorkiem-bo w pracy jej nie mam:)

emilchen...pogratulowac...polowa sukcesu to zaczac cos zmieniac...ja sie nie nastawiam ze mnie ubodzie pol od razu...to tylko wstep do zmiany nawykow zywieniowych:) ps.ano w pracy...nic tylko w klawiature nawalam na tej kafeterii:D

Ja też, bo nuda na maxa :/. Nawet na fajkę się nie chce iść przy takiej pogodzie (czasami popalam) :/

Gość gosia1450
Ja już zjadłam :(, głodna byłam, teraz jest gitm i jeste najedzona (befsztyczek + sałata) Gdzieś wyczytałam że 1 posiłek można zjeśc między 12 a 14 Więc zmieściłam się w normie :( Ja też w pracy..........:(

ja czekam do 12:30 bo obiad dopiero kolo 18:30...wczesniej nie da rady...korki jak cholera...u mnie tez zimno i to tak pazdzziernikowo...a ponoc wrocek najcieplejszym miastem w Polsce...mimo to nie zniecheca mnie to od fajczenia,bo ja to ciezki nalog;)