Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak jest z tą wagą

18 tc i nic nie przytyłam - jak to jest z prawidłową wagą?

Polecane posty

Gość jak jest z tą wagą

Dziewczyny, jestem w 18 tc i do tej pory w zasadzie nic chyba nie przytyłam. Staram się odżywiać racjonalnie, jem 4-5 posiłków dziennie, owoce, warzywa, a waga nic. Fakt, odrzuciło mnie na początku ciązy od słodyczy i nie jem ani nie piję nic słodkiego (nawet herbaty), ale czy to aż tak może wpływac na wagę? Czy jest to powód do zmartwienia? Jak to jest z ta prawidłową wagą? Ile Wy przytyłyście w 18 tc?

Gość jak jest z tą wagą
Dodam, że do tej pory z małą wszystko ok., wszystkie badania są dobre (morfologia, usg prenatalne, itp.), codziennie czuję ruchy dziecka. Wizyte mam za dwa tygodnie i sądze, że lakrza liczy, że już będzie coś na plusia, a tu chyba nie bardzo. Nie wiem, czy mam się na siłe zacząć objadać na maxa? :( Zaczyna mnie to martwić

Gość do jak jest z ta waga
z tego co piszesz wynika ze ciagle chudniesz bo jak dziecko rosnie a tobie waga stoi... Moim zdaniem to nie jest normalne ,gdyny to bym 12 tydzien to co innego ale 18 to juz prawie polmetek...

Gość Liliannnna
bez przesady, wszytsko jest w porządku, taka twoja uroda, gdyby dziecku czegoś brakowało to uwierz mi poczułabys to i zauwazyła na przykład po włosach, zębach, paznokciach, ja jestem w 29 tyg. przytyłam tylko kilogram a jem naprawdę nieźle

Gość jak jest z tą wagą
Liliannnna, no własnie ja też nie zaniedbuję jedzienia, naprawdę pilnuję tego, czasami nawet jem więcej, niż mam na to ochotę. A co lekarz mówi na to, że przytyłas tylko 1 kg? Czy zagraża to w jakiś sposób dziecku?

Gość Aaanniiaaa
ja jestem w końcówce 14 tyg i generalnie tez niewiele przytyłam. tzn na początku 2,5 kg, ale pozniej zaczełam wymiotowac no i mam teraz kg na minusie. i jakos do tej pory nie miałam wogole apetytu. dopiero teraz co wogole zaczynam jesc

Gość Liliannnna
nic nie mówi, a właściwie tylko to co ja tobie, ze dziecko zawsze sciągnie z matki i jeśli ja nie widze po sobie żadnych ubytków, dobrze się czuję, to nie ma czym sie przejmowac zupełnie:)

Gość jak jest z tą wagą
no to mnie troszkę pocieszyłaś :)

przecież ciąża to nie powód do tycia....mi moja ginekolog mowila,żebym jadla 5 razy dziennie,ale w malych ilosciach(niestety na poczatku za duzo mi się przytyło).U mamy na oddziale leża panie,ktore do konca ciąży przytyły ze 3 kilogramy ale i takie,ktore przytyly 30kg.Jeżeli jestes z natury szczupłą osobą i zadne diety Ci nie w glowie to nie masz się czym przejmować :) Z reguły tak jest,że te panie na dietach,w ciąży tyją po 30 kg..natomiast te,którym nie były one do szzczescia wcale potrzebne nie tyją nic lub bardzo mało.

Nie martw sie bo ja do 28 tyg moja waga stala w miejscu ale potem jak zaczelam tyc to masakra... Teraz jestem w 37 tyg i mam 16kg na + a chcialabym miec mniej wiec z checia bym sie z Toba zamienila. :)

Gość jak jest z tą wagą
jagoda369, oj, to Twój maluszek niedługo się wybierze na nasz świat :) Życzę powodzenia :) Dziewczyny, dziękuję za słowa otuchy i wymianę doświadczeń - jak zwykle jesteście pomocne Może jeszcze ktoś ma ochote sie podzielić przemysleniami, to zapraszam :)

ja do 5 miesiaca schudlam 7kg,wiec to nie bylo normalne czulam sie swietnie dziecko tez. Zabrali mnie do szpitala jak sie dowiedzieli ze tyle schudlam ,oczywiscie tam nic nie zrobili tylko starali sie mnie karmic jadlam inadal nie tylam,pozniej przytylam te 7kg co stracilam i dotylam jeszcze 3kg ,tyle wazyla moja mala jak sie urodzila.zdrowa :) wiec jesli by uwazali lekaze ze cos jest nie tak zabraliby cie do szpitala. nie musisz przytyc 30kg ,dziecko je tyle ile potrzebuje. Ja nie mialam wogole apetytu.Jadlam normalnie ale nie tylam rowniez.tylko dziwi mnie ze nie chduniesz bo dziecko zabiera pokarm zciebie.

Gość a ja..
bym chciala mniej tyc.....staram sie nieobjadac jestem w 16 tc i 4kg+ a gdzie tam jeszcze:(

a ja... uwierz mi ze szybko stracisz te kg :) ja po porodzie juz wazylam4 kg mniej pozniej stracilam reszte karmisz dziecko piersia tracisz kg, spacerujesz latasz przy maluchu :) nie ma sie co martwic:)

Ja w 18 tygodniu ważyłam tylko 1 kg więcej niż na początku ciąży, także nie ma reguły. Co dziwne, mam już spory brzuch, a jednak waga niezbyt się rusza. Tzn ruszyła się ostatnio, ale na początku ciąży schudłam, więc teraz mi się po prostu wyrównało

Gość Adi89
hej ja teraz jestem w 18 tygodniu, od początku ciąży schudłam prawie 4 kilo i do teraz nie przybralam ani grama;-P brzuszek jest spory, dziecko co potrzebuje zabiera ode mnie wiec sie nie martwie,jem normalnie, nie jadlam slodyczy teraz troche podjadam, przed ciążą prowadzilam zdrowy tryb zycia(śiłownia zdrowa dieta) nie objadam sie specjalnie. kolezanka w ciazy nie przytyła nic! tylko tyle co mała ważyła wody płodowe i łozysko heh wyszlo jakies max 5 kilo;-P a obie zdrowe;-)

Gość alalalalala
autorko u mnie identycznie,18 tydzien i jestem na minusie z wagą...zaczelam 64 kg teraz waze 62,tez sie troche martwie ale lekarz mowi ze ok,dodam ze to moja druga ciaza a z córa przytylo mi sie 15 kg i na bank w 18 tyg mialam juz z 4lub 5 kg na plusie...

Gość hankaaa22
hej ja też jestem w 18 tc i przytyłam zaledwie 0,5 kg na poczatku ciąży nie miałam apetytu i schudłam 4 kg. Mój lekarz też mówi że jest wszystko ok także nie ma się czym martwić:) Każdy organizm jest inny. pozdrawiam:)

Gość gość
Jestem w 19 tc i schudlam 8kg Nie mam apetytu na jedzenie, ale staram sie jesc duzo warzyw i owocow. Lekarz kazal sie nie martwic, wszystkie wyniki badan mam ksiazkowe, synek rozwija sie idealnie. Duzo zalezy od tego jak bardzo w ciazy zmienilismy styl zycia i sposob zywienia. Jesli wyniki badan sa w porzadku, a Ty przyjmujesz zdrowe produkty nie ma czym sie martwic. Mieszkam w Niemczech, odwiedzilam 4 lekarzy p, bo martwilam sie spadkiem wagi, kazdy po wynikach powiedzial, ze nie ma powodu do niepokoju.

Gość jak jest z tą wagą
Podobno nie jestem w ciazy tak mi mowia bo mi wargi nie puchna kilka chlopakow mi wsadzali reke pod majtki i sprawdzali

Gość gość
Każda ciąża jest inna, ja do połowy ciąży utylam 3 kilo, a potem jak ruszyło to szkoda gadać. Rodzę za tydzień, a tu 20 na plusie. Odżywiam się cały czas tak samo, pilnuje się. Tyle, ze przez te upały zatrzymuje mi się bardzo dużo wody. Jestem spuchnięta jak ogr. Jeżeli lekarz mówi, ze okej to nie masz się czym przejmowac.